Τρίτη 3/8/2021

H Ελληνική Επανάσταση «ζωντανεύει» με φιγούρες Playmobil σε τρία μουσεία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς!

«Tο ’21 αλλιώς: Η Ελληνική Επανάσταση με φιγούρες και διοράματα Playmobil» τιτλοφορείται η έκθεση που θα περιοδεύσει σε τρία μουσεία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο των επετειακών δράσεων της Τράπεζας Πειραιώς για την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία.

Η έκθεση παρουσιάζεται σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, από το οποίο είχε σχεδιαστεί και είχε παρουσιαστεί πρώτη φορά το διάστημα μεταξύ Οκτωβρίου 2019 και Σεπτεμβρίου 2020, από κοινού με ομάδα συλλεκτών και με τη στήριξη της Playmobil Hellas.

Το πρώτο δίκτυο του ΠΙΟΠ στο οποίο θα παρουσιαστεί η έκθεση είναι το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη, από τις 14 Οκτωβρίου έως τις 17 Ιανουαρίου 2021. Στη συνέχεια, θα μεταφερθεί στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα στον Βόλο και στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου.

Πρωτότυπη προσέγγιση

Με διοράματα και φιγούρες Playmobil, η έκθεση επιχειρεί μια πρωτότυπη προσέγγιση όσων διαδραματίστηκαν από τους προεπαναστατικούς χρόνους μέχρι την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους. Μικρόσωμες πολύχρωμες φιγούρες «συνθέτουν» πεδία μαχών, αναπαριστούν ιστορικά γεγονότα, περιγράφουν σκηνές καθημερινότητας, απεικονίζουν σημαίνουσες μορφές του Αγώνα. Μεταξύ αυτών, ο Όρκος των Φιλικών, η Άλωση της Τριπολιτσάς, η Έξοδος του Μεσολογγίου, η φυγή των Παργινών και η δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια.

Ακόμη, πρωταγωνιστές της Επανάστασης, Έλληνες, Φιλέλληνες και Οθωμανοί, άνδρες και γυναίκες που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων συνοδεύονται από σύντομο βιογραφικό τους. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η Ιστορία οπτικοποιείται με κατανοητό και ευφάνταστο τρόπο και γίνεται ένα απολαυστικό ταξίδι για παιδιά και ενήλικες.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ