Η Μαίρη Μηνά, η Δήμητρα Βλαγκοπούλου και η Ελένη Στεργίου διεκδικούν φέτος το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη

Τρεις κυρίες για μία καρφίτσα!

Must Read

Η «Αγγελική» του Alpha, κατά κόσμον Μαίρη Μηνά, διεκδικεί το θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη. Δεν έχει, ωστόσο, εύκολες αντιπάλους.

Απέναντί της, για την απόκτηση της καρφίτσας της αξέχαστης ηθοποιού και του ποσού των 3.000 που συνοδεύει την εν λόγω διάκριση, θα σταθούν δύο εξίσου ταλαντούχες ηθοποιοί, η Δήμητρα Βλαγκοπούλου και η Ελένη Στεργίου.

Η Μαίρη Μηνά, η οποία έχει κερδίσει τις εντυπώσεις με τη συμμετοχή της στο σίριαλ του Alpha δίπλα στη Φιλαρέτη Κομνηνού, τον Γιώργο Χρυσοστόμου και άλλους λαμπερούς πρωταγωνιστές, είναι υποψήφια για το θεατρικό τρόπαιο για την ερμηνεία της στο έργο «Με λένε Εμμα» του Ντάνκαν ΜακΜίλαν, το οποίο ανέβηκε στο Σύγχρονο Θέατρο από την Ομάδα Νάμα, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη. Η Δήμητρα Βλαγκοπούλου, από την άλλη μεριά, βρέθηκε στην τριάδα με τις υποψήφιες για τον ρόλο της στην παράσταση «Η τραγική ιστορία του Αμλετ, ενός πρίγκιπα της Δανίας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Εκτορα Λυγίζου, που ανέβηκε από την ομάδα Grasshopper στο θέατρο του Νέου Κόσμου. Η Ελένη Στεργίου, τέλος, προτάθηκε για το βραβείο με αφορμή την ερμηνεία της στο έργο «Η απαγωγή της Τασούλας: μια ποιητική μυθιστορία» της ομάδας This Famous Tiny Circus, η οποία βασίστηκε στην «Απαγωγή της Τασούλας» του δημοσιογράφου Τάσου Κοντογιαννίδη και σκηνοθετήθηκε από τον Κωνσταντίνο Μάρκελλο.

Η απονομή του θεατρικού βραβείου Μελίνα Μερκούρη 2020 θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Θέατρο REX, Σκηνή Μαρίκα Κοτοπούλη, την Τρίτη 20 Οκτωβρίου στις 20.00. Την επιτροπή του πολιτιστικού θεσμού απαρτίζουν φέτος οι Μάγια Λυμπεροπούλου (επίτιμη πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης, Μιχαήλ Μαρμαρινός και Ρένη Πιττακή. Σημειώνεται πως το βραβείο απονεμήθηκε πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2007, ενώ, κατά την απονομή, η προηγούμενη βραβευθείσα καρφιτσώνει στη νέα κάτοχο του βραβείου την καρφίτσα της Μελίνας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This