Τα αυτοκίνητα του αγαπημένου μας «Bond… James Bond» που θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη όλων (video)

Must Read

Η είδηση του θανάτου του αγαπημένου σε όλους Sir Sean Connery, στις 31 Οκτωβρίου έφερε τη θλίψη παγκοσμίως, όχι μόνο σε ανθρώπους του θεάματος και των τεχνών, αλλά και σε όλους όσους είχαν συνδέσει άρρηκτα το όνομα του James Bond με εκείνον.

Μεταξύ του 1962 και του 1983 ο Sir Sean Connery πρωταγωνίστησε σε 7 ταινίες ως πράκτορας 007, οδηγώντας τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα της εποχής. Αξιοζήλευτο στυλ και απαράμιλλη γοητεία ήταν μερικά από τα χαρακτηριστικά του. Σύμβολο ερωτισμού ο Sean Connery έχει καταχωρηθεί στις μνήμες πολλών ως ο σωστός ο James Bond, o ορθόδοξος. 

1.Sunbeam Alpine ΙΙ – Dr. No (1962)

Το ντεμπούτο του στις ταινίες Bond έγινε με τη θρυλική ταινία Dr.No το 1962. Ο Bond οδηγεί το αυτοκίνητο στην Τζαμαϊκα για να συναντηθεί με την αινιγματική Miss Taro στην κατοικία της στο Magenta Drive, στα Μπλε Όρη πάνω από το Κίνγκστον. Στη διαδρομή, ο Bond γίνεται στόχος και καταδιώκεται σε μια βουνοπλαγιά χωρίς επιτυχία από τους “κακούς” του Dr No. Αυτή είναι πρώτη σκηνή στην ιστορία των ταινιών που ο κύριος Bond επιδεικνύει τις εξαιρετικές οδηγικές του ικανότητες που καταφέρνουν να τον σώσουν.

Το ίδιο αυτοκίνητο χρησιμοποιεί και αργότερα στην ταινία μέχρι την ακτή για να συναντηθεί με τον Quarrel και τον Felix για ένα παράνομο ταξίδι με καραβάκι στο Crab Key. Το Sunbeam Alpine είναι κατασκευασμένο στην Αγγλία, όπως και τα περισσότερα αυτοκίνητα του κύριου Bond τα επόμενα χρόνια.

2.Bentley Mark IV – From Russia with Love (1963)

Στη δεύτερη κατά χρονολογική σειρά ταινία που πρωταγωνιστεί ο Sean Connery τον βλέπουμε να οδηγεί μία Bentley Mark IV για να πάει με την γοητευτικότατη συντροφιά του, την Sylvia Trench, να απολαύσουν ένα πικνίκ. Και ενώ είναι στην εξοχή, με τον ερωτισμό να χτυπάει «κόκκινο» λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από τα κεντρικά γραφεία όπου τον καλούν για δουλειά. Ενημερώνει τη συνάδελφό του ότι θα είναι εκεί σε μία ώρα και διορθώνει αυτόματα με την επική ατάκα “Make that an hour and a half”.

Παρά το γεγονός ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είχε ήδη 3 δεκαετίες ζωής, ήταν σημαντικό για τους παραγωγούς να συμπεριλάβουν μία Bentley στην ταινία, επειδή σε πολλά από τα μυθιστορήματα του Ian Fleming, ο Bond οδηγεί ένα τέτοιο μοντέλο.

3. Aston Martin DB5 – Goldfinger (1964) & Thunderball (1965)

Όλοι οι θαυμαστές των ταινιών του Bond που παρακολουθούσαν ανιδιοτελώς τις ταινίες του όταν κάνουν λόγο για το «αυτοκίνητο του Τζέιμς Μποντ» εννοούν την κλασική Aston Martin. Λέγεται μάλιστα ότι το μοντέλο αυτό αναδείχθηκε από τις εμφανίσεις του στις ταινίες του Bond και κάπως έτσι η δημοφιλία του εκτοξεύθηκε. Πρωτοεμφανίζεται στην ταινία Goldfinger (1964) και μετά στην ταινία του Bond που ακολούθησε αμέσως μετά, Thunderball (1965).

Φυσικά δεν πρόκειται για μια απλή έκδοση Aston Martin. Πρόκειται για αυτοκίνητο υπερκατάσκοπου άλλωστε! Είναι εφοδιασμένο με πολλά gadgets που κάνουν τη δουλειά του λίγο πιο εύκολη: πολυβόλα, ψαλίδια ελαστικών, κάθισμα εκτόξευσης κ.α.

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι τόσο συνυφασμένο με τον Mr.Bond που συνέχισε να εμφανίζεται και στις ταινίες Goldeneye, Tomorrow Never Dies, Casino Royale και Skyfall.

4.Toyota 2000 GT – You Only Live Twice (1967)

Δεδομένου ότι ήταν η πρώτη ταινία που γυρίστηκε στην Ιαπωνία, τι άλλο θα μπορούσε να οδηγεί ο βρετανός πράκτορας της καρδιάς μας πέρα από ένα Toyota; Το συγκεκριμένο μοντέλο ήταν άλλωστε γρήγορο, αθλητικό και δυνατό. Παράλληλα, ήταν και ιδιαίτερα σπάνιο καθότι εκδόθηκαν συνολικά μόνο 351 μοντέλα. Μάλιστα, η αυτοκινητοβιομηχανία χρειάστηκε να εκδώσει συγκεκριμένο μεταποιημένο μοντέλο Toyota 2000 για τις διαστάσεις του Sean Connery επειδή ήταν πολύ μεγάλος για να μετακινηθεί άνετα στο ιαπωνικό supercar.

Το πρώτο supercar της Ιαπωνίας είχε εμπρόσθιο κινητήρα, πίσω τροχούς και ήταν διθέσιο. Σχεδιάστηκε από δύο τιτάνες της βιομηχανίας αφού για τη δημιουργία του η Toyota συνεργάστηκε με την Yamaha.

5.Ford Mustang – Diamonds are Forever (1971)

Όσοι θυμούνται την ταινία θα ξέρουν βέβαια πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν ήταν του Bond, αλλά της κοκκινομάλας συντρόφου στην ταινία Tiffany Case. Ωστόσο, το δανείζεται από την αγαπημένη του και το αποτέλεσμα είναι καθηλωτικό. Ο Bond βρίσκεται κάποια στιγμή περιτριγυρισμένος από αυτοκίνητα αστυνομικών του τμήματος του Las Vegas και μπλέκεται σε ένα μεγάλο κυνηγητό μαζί τους. Tο Ford Mustang είναι η τέλεια επιλογή για να βγάλει εις πέρας μια σκηνή αστυνομικής καταδίωξης.

Επίσης μια ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι το γεγονός ότι η ίδια η Ford έχοντας δει την αύξηση των πωλήσεων από άλλες εταιρείες αυτοκινήτων μετά την εμφάνισή τους στις ταινίες του πράκτορα 007, ήθελε το Mustang Mach 1 να είναι το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο James Bond σε αυτήν την ταινία. Όχι απλά το ήθελαν, αλλά κάθε φορά που καταστραφόταν ένα αυτοκίνητο στα πλαίσια των γυρισμάτων η Ford έστελνε ένα ολοκαίνουριο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This