H ηθοποιός και αγωνίστρια Δάφνη Σκούρα έφυγε από τη ζωή

Η αντιστασιακή δράση και οι συνεργασίες με τα «τέρατα» του θεάτρου

Must Read

Σε ηλικία 95 ετών η ηθοποιός και αγωνίστρια, Δάφνη Σκούρα άφησε την τελευταία της πνοή, την Τετάρτη.

Η ηθοποιός συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου, ενώ ταυτόχρονα είχε έντονη πολιτική δράση, δίνοντας το παρών στους αγώνες της Εθνικής Αντίστασης. Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί στο Μάτι.

Η συνεργασίες και η αντιστασιακή δράση

Η Δάφνη Σκούρα γεννήθηκε στην Αθήνα στις το 1925 από πατέρα με καταγωγή τη Στερεά Ελλάδα και Μικρασιάτισα μητέρα. Σπούδασε υποκριτική στη Σχολή της Μαρίκας Κοτοπούλη και ακολούθως στο Εθνικό Θέατρο.

Συνεργάσθηκε με πολλά από τα μεγάλα ονόματα της θεατρικής σκηνής, όπως τους Νίκο Χατζίσκο, Βασίλη Διαμαντόπουλο, Μίμη Φωτόπουλο, Λυκούργο Καλλέργη, Μάνο Κατράκη κ.α. Υπήρξε παντρεμένη με τον αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και δικηγόρο Ευάγγελο Μαχαίρα επί 57 έτη.

Πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου, ενώ έλαβε μέρος σε θεατρικές παραστάσεις, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές παραγωγές. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας ανέπτυξε αντιστασιακή δράση, ενώ ήταν μέλος της «Νεολαίας Λαμπράκη». Παράλληλα, συμμετείχε ενεργά στο φιλειρηνικό κίνημα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This