Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Μαριάν Φέιθφουλ μετά τον κορωνοϊό: «Ίσως να μην μπορέσω να τραγουδήσω ξανά»

Επιπτώσεις στην υγεία και τη φωνή της μετά τη νόσο

Απογοητευμένοι και θλιμμένοι, οι θαυμαστές της μοναδικής Μαριάν Φέιθφουλ άκουσαν την δυσάρεστη είδηση ότι ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και τη φωνή της καλλιτέχνιδας.

Η Μαριάν Φέιθφουλ που ασθένησε τον Απρίλιο του 2020 με μια σοβαρή μορφή του νέου κορωνοϊού, εμπιστεύθηκε στην εφημερίδα The Guardian πως δεν θα μπορέσει να τραγουδήσει ξανά εξαιτίας των επιπτώσεων της ασθένειας.

Ηλικίας πλέον 74 ετών, η Φέιθφουλ, ίνδαλμα του ροκ των Σίξτις, πέρασε περισσότερο από τρεις εβδομάδες στο νοσοκομείο τον Απρίλιο, αφού εκδήλωσε μια σοβαρή μορφή της Covid-19, η οποία προκάλεσε φόβους για τη ζωή της.

«Οι πνεύμονές μου θα αποκατασταθούν ποτέ»

«Το μόνο που ξέρω είναι πως βρισκόμουν σ’ ένα πολύ σκοτεινό μέρος – ήταν πιθανότατα ο θάνατος», αφηγήθηκε στη συνέντευξη, την οποία έδωσε ενόψει της κυκλοφορίας στα τέλη Απριλίου του τελευταίου άλμπουμ της που έχει τίτλο «She Walks in Beauty» και ηχογραφήθηκε σε μεγάλο μέρος πριν μολυνθεί από τον ιό.

Μολονότι είναι πλέον εκτός κινδύνου, η τραγουδίστρια εξηγεί πως «οι πνεύμονές (της) εξακολουθούν να μην πηγαίνουν καλά» και πως χρειάζεται τακτικά οξυγόνο, ενώ προσθέτει πως αυτή τη στιγμή δεν μπορεί πια να τραγουδήσει. «Ένας γιατρός ήρθε να με δει και μου είπε πως δεν πιστεύει ότι οι πνεύμονές μου θα αποκατασταθούν ποτέ. Ίσως να μην μπορέσω να τραγουδήσω ξανά. Αν συμβεί αυτό θα με τσακίσει», είπε η τραγουδίστρια που ενσάρκωσε το ροκ εν’ρολ από το Swinging London μέχρι τη νεοϋορκέζικη σκηνή της πανκ.

Η Φέιθφουλ, η οποία έχει ξεγελάσει αρκετές φορές ως τώρα τον θάνατο από υπερβολικές δόσεις, απόπειρα αυτοκτονίας, ζωή στους δρόμους, αλκοόλ και καρκίνο, εξακολουθεί ωστόσο να ελπίζει και περιμένει πως ένα «θαύμα» θα της ξαναδώσει τη φωνή της. Η τραγουδίστρια είπε επίσης πως η Covid-19 της έχει αφήσει έντονη κόπωση και «απίστευτη» απώλεια βραχείας μνήμης. «Θυμάμαι πολύ καλά το μακρινό παρελθόν. Τα πρόσφατα πράγματα είναι που δεν θυμάμαι», εξήγησε. «Δεν ξέρετε πόσο τρομερό είναι».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ