Η Μενδώνη για την παραίτηση του Λιγνάδη: «Δεν μπορούσε να αντέξει όλο το κλίμα των φημών που δημιουργούσε ένα κλοιό γύρω του» (video)

Must Read

Θύελλα έχει ξεσπάσει μετά την παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου αλλά και με τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο του θεάματος λόγω τον καταιγισμό καταγγελιών που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σε συνέντευξη της η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη αναφέρθηκε στην κίνηση αυτή του Δημήτρη Λιγνάδη λέγοντας πως «ο Δημήτρης Λιγνάδης έχαιρε μιας καλλιτεχνικής αποδοχής και αυτό φάνηκε και από την αντιμετώπιση που είχε όταν διορίστηκε στο Εθνικό Θέατρο. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή ώστε η γενναία κίνηση θυμάτων ανδρών και γυναικών σε όλο τον κόσμο, να μην χάσει τη σημασία της. Η κοινή γνώμη παρακολουθεί με απέχθεια όσα λέγονται», ενώ εξήγησε πως «για πολλούς οι καταγγελίες είναι επώνυμες. Για τον κ. Λιγνάδη μέχρι στιγμής επώνυμη καταγγελία δεν υπάρχει. Όπως ο ίδιος λέει στην επιστολή του δεν μπορούσε να αντέξει όλο το κλίμα των φημών που δημιουργούσε ένα κλοιό γύρω του».

Στην συνέχεια κα. Μενδώνη δήλωσε πως «την παραίτηση του κ. Λιγνάδη δεν την είχα ζητήσει και δεν την είχε υποβάλει πριν μερικές μέρες που έγινε μία σχετική συζήτηση μέσω των social media. Υπέβαλε την παραίτησή του αργά το απόγευμα του Σαββάτου και την αποδέχτηκα λίγο μετά» τονίζοντας ότι ο «Κώδικας δεοντολογίας αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Θα συσταθεί και θα αφορά στις κρατικές πολιτιστικές δομές. Αυτό είναι πρωτοβουλία του υπουργείου, λόγω των επώνυμων καταγγελιών και των συνθηκών».

Η Υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε επίσης και στο κόψιμο των επιχορηγήσεων σε θιασάρχες στην περίπτωση που αποδειχθούν ότι οι καταγγελίες ότι είναι αληθής.

«Είναι προφανές αυτό. Έχουμε δηλώσει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα έχουμε μηδενική ανοχή. Η οποιαδήποτε μορφή βίας δεν μπορεί να τύχει καμίας ανοχής. Είναι μια φρικτή πράξη που πληγώνει ανεπανόρθωτα ψυχές. Το υπουργείο δεν θα επιδείξει καμία ανοχή. Όταν οι καταγγελίες είναι επώνυμες και επαναλαμβανόμενες, δε χρειάζεται να περιμένει κανείς το δικαστήριο. Υπάρχει και ο κώδικας της ηθικής. Ο ίδιος κώδικας μάς υποχρεώνει να μην μπούμε σε ένα κυνήγι μαγισσών».

«Ο διάδοχος του κ. Λιγνάδη θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες. Δε θα αφήσουμε μεγάλο κενό, θα δούμε τα πράγματα με την ψυχραιμία που πρέπει να τα δούμε. Είμαστε σε έκτακτες συνθήκες, θα το αντιμετωπίσουμε», είπε η κ. Μενδώνη.

Τέλος μίλησε και για την έκτακτη μεταμεσονύχτια επίσκεψη της στο Εθνικό μουσείο εξηγώντας ότι «πράγματι το μπλακ άουτ που έγινε εχτές σε πολλές περιοχές του Κέντρου δημιούργησε πρόβλημα και στο Εθνικό Μουσείο, και πήγα επιτόπου με τον ΓΓ για να δούμε τι συνέβη. Δημιουργήθηκε θέμα μη λειτουργίας των ηλεκτρολογικών συστημάτων του μουσείου. Στο σημείο προσέτρεξαν και δυνάμεις για να δημιουργηθεί ασπίδα ασφαλείας. Δεν γινόταν το μουσείο να μείνει με πλημμελή φύλαξη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This