Παρασκευή 30/7/2021

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Ψηφιακά, αλλά και σε κινηματογραφικές αίθουσες η 23η διοργάνωση!

Το... Ταξίδι ξεκινά στις 4 Μαρτίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο

Υβριδική αναμένεται να είναι η διοργάνωση του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, που κάνει πρεμιέρα με ένα αφιέρωμα στο Ταξίδι, στις 4 Μαρτίου 2021.

Έτσι, λοιπόν, υπάρχει μια απόφαση, ενώ πέρυσι όλο το φεστιβάλ έγινε ψηφιακά, φέτος, όποτε το επιτρέπουν οι συνθήκες, να πραγματοποιείται σε κινηματογραφικές αίθουσες και όποτε το απαγορεύουν διαδικτυακά, γι’ αυτόν τον λόγο θα πραγματοποιηθεί και «σπαστά» μέσα στον Μάρτιο, αλλά και το καλοκαίρι.

Όπως, μάλιστα, τονίζει ο διευθυντής του φεστιβάλ, Ορέστης Ανδρεαδάκης, «επαναπροσδιορίζουμε το πώς μπορεί να γίνει ένα φεστιβάλ. Το Μάρτιο το 23ο ΦΝΘ αρχίζει με το αφιέρωμα για τα ταξίδια, θα συνεχιστεί με προβολή των καλύτερων ντοκιμαντέρ της χρονιάς και κάποιες ταινίες για νέους, όλα διαδικτυακά. Τον Ιούλιο θα πραγματοποιηθούν, ανάλογα με τις υγειονομικές συνθήκες σε φυσικές ή ψηφιακές αίθουσες, τα διαγωνιστικά και η Αγορά».

Το ταξίδι μας έλειψε φέτος

Εάν ανοίξουν οι κινηματογραφικές αίθουσες, το ΦΝΘ θα είναι «εκεί», όπως ανέφερε ο κ. Ανδρεαδάκης, αλλά έχει ενδιαφέρον το πρώτο αφιέρωμα «Προορισμός: Ταξίδι», με την αρχή να γίνεται στις 4 Μαρτίου, καθώς, όπως εξηγεί ο κ. Ανδρεαδάκης, το ταξίδι έλειψε φέτος σε όλους. Το αφιέρωμα «Προορισμός: Ταξίδι» θα προβληθεί έως τις 14 Μαρτίου 2021 από την ψηφιακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Από την Ινδία στην Αλάσκα και από το Τελ Αβίβ στα σχεδόν «απάτητα» μέρη του κόσμου, όπως η Παταγονία και η Γροιλανδία, 19 ντοκιμαντέρ και δύο ταινίες μυθοπλασίας εξερευνούν τη σύγχρονη εμπειρία του ταξιδιού και τη σχέση μας μαζί του. «Μετακινήσεις πληθυσμών υπήρχαν πάντοτε. Το ταξίδι είναι συνυφασμένο με την ανθρώπινη ύπαρξη», σημειώνει ο κ. Ανδρεαδάκης και προσθέτει ότι «στην πραγματικότητα ταξιδεύουμε για να βρούμε ένα μέρος του εαυτού μας».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ