«Δάκρυ της Λευτεριάς»: Η Χριστιανική Φοιτητική Δράση Θεσσαλονίκης τιμά τη μνήμη των Αγωνιστών του 1821 (video)

Μια ταινία αφιερωμένη «σε όλους τους ήρωες που δεν μπορέσαμε να γνωρίσουμε και να τιμήσουμε»

Must Read

Μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο «Δάκρυ της Λευτεριάς» ετοίμασε η Χριστιανική Φοιτητική Δράση της Θεσσαλονίκης, με σκοπό να αποτίνει φόρο τιμής «σε όλους τους ήρωες προγόνους μας», 200 χρόνια μετά από την Ελληνική Επανάσταση.

Πρόκειται για μια μη κερδοσκοπική προσπάθεια φοιτητών και μαθητών της Θεσσαλονίκης, σε παραγωγή του προαναφερθέντα τομέα του Ορθόδοξου Συλλόγου «Μέγας Βασίλειος» (Πανελλήνιο μη κερδοσκοπικό Σωματείο). Μια ταινία αφιερωμένη «σε όλους τους ήρωες που δεν μπορέσαμε να γνωρίσουμε και να τιμήσουμε! 200 χρόνια μετά, ζωντανεύουμε εκείνες τις μαρτυρικές στιγμές! Στιγμές βγαλμένες με δάκρυα και αίμα! Δάκρυα που πότισαν τον ανθό της λευτεριάς…»

Λίγα λόγια για την ταινία:

Ο μικρός Γιώργης βλέπει με τρόμο την μάνα του σκοτωμένη από τους Τούρκους. Τρέχει στο δάσος να κρυφτεί. Οι Τούρκοι τον ανακαλύπτουν. Τρέχει ολομόναχος ώρες ολόκληρες στο βουνό. Μέσα σε ένα ανελέητο κυνηγητό βρίσκει αναπάντεχα τον μεγάλο του αδερφό, κι ένα φίλο του, κι όλοι μαζί τρέχουν να σωθούν. Έχουν χάσει τα πάντα. Μόνη τους παρηγοριά, ότι έχουν ο ένας τον άλλον. Μόνη τους ελπίδα ο Θεός.

Οι Τούρκοι έκαψαν το χωριό τους, έμαθαν που κρύβονται οι άμαχοι και οργώνουν όλη την περιοχή να τους βρουν. Ανάμεσά τους κι ο φονιάς της μάνας. Θα προλάβουν οι Τούρκοι να ανακαλύψουν το κρησφύγετο των αμάχων; Οι ήρωες μας αποφασισμένοι να φτάσουν πριν από αυτούς, διανύουν μια μακρινή κοπιαστική πορεία μέσα από το δάσος, με στόχο το ξωκλήσι του Αη-Λια….

Ποιο είναι το μεγάλο τους μυστικό; Τί κρύβεται πίσω από το κλεμμένο μαντήλι; Τί θα γίνουν τα γυναικόπαιδα;

  • Δείτε την ταινία παραγωγής της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Θεσσαλονίκης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This