Τρίτη 3/8/2021

Απασφάλισε η Ελένη Καραΐνδρου: «Η επιλογή της Α. Ζαννή για τον Εθνικό Ύμνο δείχνει άγνοια και έλλειψη σεβασμού στην τέχνη»

Καταπέλτης ήταν η συνθέτρια, Ελένη Καραϊνδρου, σε ανάρτησή της για την επιλογή της Αναστασίας Ζαννή, να ερμηνεύσει τον Εθνικό Ύμνο στην Ακρόπολη, ανήμερα της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Στην ανάρτησή της στο facebook, η συνθέτρια, κάνοντας ειδική μνεία στην Μαρία Κάλλας, επισημαίνει πως η εν λόγω επιλογή δείχνει άγνοια και κυρίως έλλειψη σεβασμού απέναντι στην τέχνη.

«Λυπάμαι βαθειά γιατί εχθές, στην επέτειο των 200 χρόνων από την ανεξαρτησία της, η Ελλάδα μας, πρόδωσε την καλλιτεχνική της υπόσταση σε παγκόσμια κλίμακα, εναποθέτοντας στα χέρια της μετριότητας τον υπέροχο εθνικό της ύμνο που της χάρισαν τα κορυφαία της τέκνα, Διονύσιος Σολωμός και Νικολαος Μαντζαρος», αναφέρει η Ελένη Καραϊνδρου στην οργισμένη ανάρτησή της.

Όπως είπε, χρειάστηκαν 200 χρόνια για να προσφέρει η Ελλάδα τόσα λαμπρά ονόματα στη μουσική, την όπερα, την ποίηση την λογοτεχνία, το θέατρο, τον κινηματογράφο, την επιστήμη και μόνο λίγα λεπτά για να περάσει μια μέτρια εικόνα της στην ανθρωπότητα που δύσκολα θα την σβήσει η Ιστορία. «Λυπάμαι τόσο πολύ που επελέγει μια ελληνική φωνή από αυτές που σήμερα δοξάζονται στις όπερες του κόσμου ή μια μικρή μεικτή χορωδία από την ΕΡΤ ή ακόμη η αγγελική φωνή ενός παιδιού για να αποδοθεί ο εθνικός μας ύμνος».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι καλλιτέχνες που εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την επιλογή αυτή, ήταν αρκετοί, αναφέροντας ότι το αποτέλεσμα ήταν κακό τόσο ηχητικά όσο και αισθητικά.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ