«Από την Ελλάδα της Αλλαγής στην Ελλάδα της Παρακμής» από τις εκδόσεις Λιβάνη

Must Read

Κυκλοφορεί σύντομα από τις εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη το βιβλίο των Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ομότιμου καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου και Βασίλη Κολλάρου, δρ. Ιστορίας, με τίτλο «Από την Ελλάδα της Αλλαγής στην Ελλάδα της Παρακμής».

Η επιλογή του τίτλου του βιβλίου αντικατοπτρίζει το πέρασμα από την Ελλάδα του Ανδρέα Παπανδρέου (στη δεκαετία του 1980) στην Ελλάδα της τελευταίας δεκαετίας (2009-2020). Μέσα από τις γραμμές του βιβλί­ου, γίνεται προσπάθεια να κατανοηθούν καλύτερα οι λόγοι της βαθ­μιαίας υποβάθμισης, δηλαδή παρακμής, της πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής ισχύος της χώρας τα τελευταία δέκα χρόνια.

Το εξώφυλλο του βιβλίου

Οι συγγραφείς, αξιοποιώντας το αδημοσίευτο αρχείο του πρώην υπουργού και ευρωβουλευτή Παναγιώτη Ρουμελιώτη, που καλύπτει χρονικά την περίοδο 1975-1989, φωτίζουν άγνωστες πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές πτυχές της δεκαετίας του 1980 και όχι μόνο. Ταυτόχρονα, επικεντρώνονται στην πολιτική μορφή του Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς ο ίδιος ταυτίστηκε με την «Αλλαγή», και με ό,τι αυτή εκπροσωπούσε.

Παράλληλα, οι συγγραφείς προχωρούν σε ανάλυση και επικαιροποίηση των δυο σημαντικότερων ζητημάτων, που απασχολούν την ελληνική πολιτική ζωή από το 1981 μέχρι τις ημέρες μας και αυτά είναι το δημόσιο χρέος της χώρας και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Τα συγκεκριμένα ζητήματα προσεγγίζονται και αναλύονται υπό το πρίσμα των προφητικών λόγων του Ανδρέα Παπανδρέου.

  • Παναγιώτης Ρουµελιώτης
    Οµότιµος καθηγητής ∆ιεθνούς Πολιτικής Οικονοµίας του Παντείου Πανεπιστηµίου, πρώην υπουργός Εθνικής Οικονοµίας και Εµπορίου, ευρωβουλευτής, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη ∆ιαδικασία Σταθερότητας στα Βαλκάνια, πρόεδρος στο Σύµφωνο Σταθερότητας για τον εκδηµοκρατισµό και τα ανθρώπινα δικαιώµατα στα Βαλκάνια του Συµβουλίου της Ευρώπης, αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής του ∆ΝΤ και συγγραφέας.
  • Βασίλης Κολλάρος
    Πτυχιούχος Ιστορίας του ∆ηµοκρίτειου Πανεπιστηµίου Θράκης, κάτοχος µεταπτυχιακού διπλώµατος στις ∆ιεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές και διδάκτορας ∆ιπλωµατικής Ιστορίας του Τµήµατος ∆ιεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστηµίου µε θέµα διατριβής «Η µειονοτική πολιτική του Ελευθερίου Βενιζέλου», υπό έκδοση από το Ίδρυµα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισµό και τη ∆ηµοκρατία και το Εθνικό Ίδρυµα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This