Δευτέρα 21/6/2021

Στην Θεσσαλονίκη συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου για τα 200 χρόνια της Επανάστασης του ’21

Το αφιέρωμα θα περιέχει τραγούδια που ξεκινάνε από την Άλωση της Πόλης και εξιστορούν τα όσα τράβηξε το Έθνος μας στη μακραίωνη σκλαβιά του

Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στις 28 Ιουνίου, θα παρουσιάσει ο Σταύρος Ξαρχάκος την δεύτερη συναυλία του για την επέτειο 200 χρόνων από την έναρξη της Εθνεγερσίας, με τίτλο «21 τραγούδια για το 1821».

Πρόκειται για τρεις μουσικούς κύκλους που ο καθένας περιέχει συμβολικά 21 δημοτικά τραγούδια, που αναφέρονται στην Επανάσταση του 1821 και παραμένουν ζωντανά μέχρι τις μέρες μας, καθώς τραγουδιούνται σε γλέντια και πανηγύρια, αποδεικνύοντας ότι αποτελούν σύμβολα για την ιστορική μας μνήμη.

Το αφιέρωμα όμως θα περιέχει τραγούδια που ξεκινάνε από την Άλωση της Πόλης και εξιστορούν τα όσα τράβηξε το Έθνος μας στη μακραίωνη σκλαβιά του. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στο Μουσικό Λύκειο Θεσσαλονίκης, ως χορηγία σε αριστούχο απόφοιτο, αλλά και για την συντήρηση των μουσικών οργάνων.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ