Αυγουστιάτικη πανσέληνος: Ελεύθερη είσοδος σε 120 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία σε όλη τη χώρα!

Πενήντα δύο από αυτούς τους χώρους θα φιλοξενήσουν ποικίλες εκδηλώσεις

Must Read

Κόντρα στις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας και των σαρωτικών πυρκαγιών, το Υπουργείο Πολιτισμού γιορτάζει, για μία ακόμη χρονιά, την περίφημη αυγουστιάτικη πανσέληνο, διοργανώνοντας εκδηλώσεις και προσφέροντας τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία στο κοινό με ελεύθερη είσοδο, για να απολαύσουν το μαγευτικό φως του φεγγαριού.

Όπως ενημερώνει ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ, την Κυριακή 22 Αυγούστου, την ωραιότερη νύχτα του ελληνικού καλοκαιριού, 120 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία σε όλη τη χώρα θα υποδεχθούν το κοινό, για να θαυμάσει την Αυγουστιάτικη πανσέληνο. Πενήντα δύο από αυτούς θα φιλοξενήσουν ποικίλες εκδηλώσεις.

Κάποιες εκδηλώσεις, μάλιστα, θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες ημερομηνίες, ως εξής:

  • Παρασκευή 20 Αυγούστου: Μουσείο Βασιλικών Τάφων Αιγών, στην Ημαθία
  • Σάββατο 21 Αυγούστου: Κάστρο Αγίου Γεωργίου, στην Κεφαλονιά, Άνω Κάστρο Μυτιλήνης, στη Λέσβο, Αρχαίο θέατρο Μίεζας, στην Ημαθία και Αρχαιολογικός χώρος Ελέας, στη Θεσπρωτία
  • Δευτέρα 23 Αυγούστου: Αρχαιολογικός χώρος Παλατιανού, στο Κιλκίς
  • Τετάρτη 25 Αυγούστου: Αρχαιολογικός χώρος Λουτρό Πολυκάστρου, στο Κιλκίς

Η Ελληνική Επανάσταση πρωταγωνιστεί στην αφίσα

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, για το 2021, 200 χρόνια μετά την Ελληνική Επανάσταση, ως θέμα της αφίσας επιλέχθηκε το οχυρωματικό συγκρότημα Τρουπάκηδων – Μούρτζινων στην Καρδαμύλη, το οποίο στις αρχές του 1821 αποτέλεσε χώρο φιλοξενίας του οπλαρχηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στη Μάνη, στο πλαίσιο προετοιμασίας της αρχής της Επανάστασης.

Σημειώνεται πως όλες οι εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται υπό τον συντονισμό της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε συνεργασία με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και πολιτιστικούς, εξωραϊστικούς συλλόγους, και η επίσκεψη του κοινού στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα ασφαλείας που έχουν καταρτισθεί για κάθε αρχαιολογικό χώρο και μουσείο, στο πλαίσιο περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού και σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας κατά την περίοδο πραγματοποίησής τους.

  • Δείτε εδώ την πλήρη λίστα με όλες τις εκδηλώσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This