Προσωπογραφία του Μίκη Θεοδωράκη στου Ψυρρή από τον street artist Hambas

Must Read

Από τον Mad Clip στον Μίκη Θεοδωράκη. O street artist Hambas, ο οποίος φιλοτέχνησε μια προσωπογραφία του δημοφιλούς τράπερ στο κέντρο της Αθήνας λίγο μετά τον τραγικό του θάνατο σε τροχαίο δυστύχημα στα 34 του χρόνια, έκανε δυναμικό comeback στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Το νέο του σχέδιο αποτίει φόρο τιμής στον μεγάλο Ελληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, που έφυγε από τη ζωή την ίδια μέρα με τον Mad Clip, στις 2 Σεπτεμβρίου, σε ηλικία 96 ετών. Οπως φαίνεται και στη φωτογραφία που δημοσιεύουμε, πρόκειται για μία ασπρόμαυρη τοιχογραφία με το πρόσωπο του Μίκη Θεοδωράκη.

Το σχέδιο βρίσκεται στην οδό Επικούρου στου Ψυρρή. Ο Hambas, ο οποίος είναι γνωστός για τα έργα του στα γκρίζα κτίρια της Αθήνας, άλλοτε σχεδιάζοντας μερικές από τις πιο σημαντικές φιγούρες της εποχής και άλλοτε αποτυπώνοντας μερικά από τα πιο δυνατά κοινωνικά μηνύματα, ανάρτησε ένα βίντεο και μια φωτογραφία του μοναδικού γκράφιτι με τον Μίκη Θεοδωράκη στο προφίλ του στο Instagram, συγκεντρώνοντας πολλά σχόλια θαυμασμού για το εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Στο μεταξύ, οι τιμές μετά θάνατον στον οικουμενικό συνθέτη συνεχίζονται και σε άλλες περιοχές της χώρας, καθώς σε «Μίκης Θεοδωράκης» μετονομάζεται η είσοδος στον οικισμό της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, στο τμήμα της, από τον κόμβο της εθνικής οδού Θέρμης – Πολυγύρου έως τον κόμβο της οδού Βασιλικής Ταβάκη με Σωτηρίου Πέτρουλα. Επιπλέον αποφασίστηκε και το Δημοτικό Ωδείο της Θέρμης να μετονομαστεί σε Ωδείο «Μίκης Θεοδωράκης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This