Ελπίδες για επαναλειτουργία των κινηματογράφων «Αττικόν» και «Απόλλων», ακόμη και εντός του 2021! (video)

Ο δρόμος ανοίγει κατόπιν συγχώνευσης των δύο αντιμαχόμενων ιδρυμάτων

Must Read

Πιο κοντά στην επαναλειτουργία τους όσο ποτέ άλλοτε βρίσκονται οι «δίδυμοι» ιστορικοί κινηματογράφοι «Αττικόν» και «Απόλλων», σχεδόν δέκα χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έκανε στάχτη το κτίριο – κόσμημα της οδού Σταδίου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, φαίνεται να δόθηκε λύση στην πολυετή διαμάχη ανάμεσα στα δύο ιδρύματα που εμπλέκονταν στην ιδιοκτησία των κινηματογράφων και του κτιρίου που τους στεγάζει και, ως εκ τούτου, ενδέχεται να πλησιάζει, επιτέλους, η ώρα της επαναλειτουργίας τους. Ήταν 12 Φεβρουαρίου του 2012, όταν σε εκτεταμένα επεισόδια που σημειώθηκαν σε μεγάλη έκταση του Κέντρου, κάηκαν λόγω εμπρησμού πολλά κτίρια, τα περισσότερα από τα οποία στέγαζαν εμπορικά καταστήματα, όπως αυτά που βρίσκονταν στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο της Σταδίου, στο αριστουργηματικό κτίριο του Ερνέστου Τσίλερ.

Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι η φωτιά προκάλεσε σοβαρές ζημιές στην είσοδο, αλλά και το κτίριο που στεγάζει τους δύο εξαιρετικά δημοφιλείς κινηματογράφους, οι αίθουσες στο εσωτερικό τους δεν έπαθαν σχεδόν τίποτα. Όμως, παρόλες τις αδιάκοπες προσπάθειες φορέων, πολιτικών και ιδιωτών, όλα αυτά τα χρόνια, η αποκατάσταση των κινηματογράφων, δεν είχε καταστεί δυνατή, λόγω αντιδικίας δύο ιδρυμάτων, η οποία, σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», έχει, πλέον, επιλυθεί.

Συγχωνεύτηκαν τα δύο «αντιμαχόμενα» ιδρύματα

«Από τη μία πλευρά, ήταν το Ίδρυμα Σταματίου Δεκόζη Βούρου» (ΙΣΔΒ), στο οποίο ανήκαν οι κινηματογράφοι, και από την άλλη το Ίδρυμα Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου – Ευταξία (Μουσείο), απέναντι στο οποίο το πρώτο είχε τεράστιες οφειλές για συμβατικές υποχρεώσεις. Η πρόσφατη συγχώνευση του ΙΣΔΒ στο Μουσείο –χωρίς τη δημιουργία νέου– λύνει, πλέον, τα χέρια σε πολλά ζητήματα, ανάμεσα στα οποία η επαναλειτουργία των δύο κινηματογράφων. Όλα, πράγματι, δείχνουν ότι αυτό θα γίνει πριν από την είσοδο του 2022», γράφει ο συντάκτης του «Βήματος», Γιάννης Ζουμπουλάκης.

Σύμφωνα με τον Αντώνη Βογιατζή, πρόεδρο του ΔΣ του Ιδρύματος Μουσείων της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου – Ευταξία, η συγχώνευση των δύο ιδρυμάτων έγινε στις 29 Σεπτεμβρίου: «Βάσει των παραγράφων 2 και 5 του άρθρου 94 του Νόμου 4714/2020, το Ιδρυμα Σταματίου Δεκόζη Βούρου συγχωνεύθηκε προς το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ιδρύματος, σημαντικό ρόλο έπαιξε στην επίλυση των διαδικαστικών και γραφειοκρατικών προβλημάτων ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος δήλωσε στο «Βήμα»: «Ο Δήμος Αθηναίων βοήθησε να αρθούν αντιδικίες και εμπόδια. Με το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ιδρυμα Βούρου – Ευταξία μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα και ως δήμος Αθηναίων θα βοηθήσουμε όπου ακόμα χρειαστεί. Οι κινηματογράφοι “Αττικόν” και “Απόλλων” δεν είναι απλώς σημαντικά τοπόσημα της πρωτεύουσας. Είναι μία ακόμα απόδειξη της ανθεκτικότητας και της συνέχειας της Αθήνας».

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This