Μουσικό αφιέρωμα στον Γιώργο Απέργη στο Ωδείο Αθηνών

Must Read

Μια παράσταση μουσικού θεάτρου που γίνεται για πρώτη φορά στην ελληνική γλώσσα, ένα masterclass και συναυλίες περιλαμβάνει το αφιέρωμα στον Γιώργο Απέργη «Αποκρυπτογραφώντας το σύμπαν του», που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών (Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα), σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, από αύριο 17 έως τις 20 Μαρτίου.

Με αυτό το αφιέρωμα, οι δύο φορείς τιμούν τον κορυφαίο Ελληνα συνθέτη, ο οποίος το 2021 τιμήθηκε με ένα από τα σημαντικότερα βραβεία σύνθεσης παγκοσμίως, το Ernst von Siemens Music Prize. Στις 17 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί (6 μ.μ.) συζήτηση με τους Γιώργο Απέργη, Νικόλα Τζώρτζη και Χρήστο Καρρά για το συνθετικό έργο του Απέργη. Θα ακολουθήσει (8 μ.μ.) διδασκαλία του έργου του Απέργη, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από τον ίδιο και επίλεκτους συνεργάτες του, σε μια νεότερη γενιά καλλιτεχνών. Ο συνθέτης Νικόλας Τζώρτζης, ο οποίος μαθήτευσε κοντά στον Απέργη και είχε την ιδέα του συνολικού προγράμματος του αφιερώματος, καθοδηγεί μια ομάδα μουσικών, ηθοποιών και χορευτών στη δημιουργία μιας νέας εκδοχής του έργου «Énumérations» (1988), με βάση το αρχικό υλικό του Απέργη.

Η ομάδα αποτελείται από τους Μυρτώ Ακρίβου, Ανθή Δαμβουνέλη, Χρυσιάννα Καραμέρη, Νίκη Κρασάκη, Ισαβέλλα Μαργάρα, Ηρώ Μενέγου, Εφη Μεράβογλου, Θεανώ Παπαδάκη, Θάλεια Παπαδοπούλου, Βίκυ Σαχπάζη, Ελίζα-Ελεονώρα Φραγγελάκη, Ρωξάνη Χατζηδημητρίου, Justine Goussot και Λορέντα Ράμου.

Τις επόμενες ημέρες, η μουσικός Françoise Rivalland (κρουστά) και στενή συνεργάτιδα του Απέργη θα δώσει ένα masterclass πάνω σε έργα μουσικού θεάτρου και θα συμμετάσχει σε μια συναυλία για φωνή, κρουστά και ακορντεόν μαζί με την Angèle Chemin και τον Vincent Lhermet (18 και 20 Μαρτίου). Η Λενιώ Λιάτσου, που έχει στο ενεργητικό της την ηχογράφηση των πιανιστικών έργων του Απέργη, θα εμφανισθεί σε ένα ρεσιτάλ (18 Μαρτίου), ενώ συναυλία θα δώσουν και οι συμμετέχοντες στο masterclass (19 Μαρτίου).

Η είσοδος στο μουσικό αφιέρωμα είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου, οι κρατήσεις των οποίων γίνονται τηλεφωνικά (210-7240673) και ηλεκτρονικά ([email protected]), στο Ωδείο Αθηνών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This