Το «Βραβείο Γραμμάτων» του Openbook στον συγγραφέα Πέτρο Κασιμάτη

Must Read

Το μεγάλο «Βραβείο Γραμμάτων» του φεστιβάλ Openbook απονέμεται φέτος στον Πέτρο Κασιμάτη για το σύνολο του έργου του.

Το βραβείο αποτελεί τιμή για την προσφορά του πολυβραβευμένου ποιητή και συγγραφέα που έχει επιδείξει σημαντικό έργο τόσο στο εξωτερικό (όπου έχουν μεταφραστεί βιβλία και κείμενα του) όσο και για το τελευταίο του βιβλίο «ΟΥ ΤΟΠΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, ΠΡΟΣΩΠΟΝ» (εκδ. Λιβάνη).

Το φεστιβάλ βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί αρχές Ιουνίου στην Κοζάνη θα φιλοξενήσει διεθνή ποιητικό διαγωνισμό, εκδηλώσεις, συμπόσια λογοτεχνίας , ενώ θα καθοριστούν οι άξονες για διεθνές συνέδριο Βυζαντινών σπουδών. Προσωπικότητες της Δυτικής Μακεδονίας ήδη εργάζονται με ζήλο για το πολυεπίπεδο προφίλ του Φεστιβάλ OPEN BOOK γνωρίζουν ότι αυτό θα εμπεριέχει πνευματικές εκπλήξεις, ενώ το ακαδημαϊκό τους αποτύπωμα θα έχουν και Νεοελληνιστές που διδάσκουν σε ξένα Πανεπιστήμια σε έδρες Ελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας.

Ο χώρος που θα απονεμηθεί το βραβείο Γραμμάτων του φεστιβάλ στον Πέτρο Κασιμάτη , θα είναι η οικία Λασσάνη ο οποίος υπήρξε ο πιο στενός συνεργάτης του Αλεξάνδρου Υψηλάντη αρχηγού της Φιλικής Εταιρίας και άτυπος Υπουργός Εξωτερικών του πρώτου Ελληνικού απελευθερωτικού στρατού στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες.

Ο ποιητής και συγγραφέας Πέτρος Κασιμάτης έχει λάβει μεταξύ άλλων το Α βραβείο Ποίησης στο Μπουένος Άιρες και το βραβείο «Μπόρχες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This