Ξεκινά η 12η Γιορτή Βιβλίου στην Αρχαία Ολυμπία

O συγγραφέας του Σασμού, Σπύρος Πετρουλάκης θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Κατά Ιωάννη»

Must Read

Όσοι βρεθείτε φέτος το καλοκαίρι στην Ηλεία, δεν πρέπει να χάσετε την μεγαλύτερη Γιορτή Βιβλίου που πραγματοποιείται στην Αρχαία Ολυμπία, στον τόπο που ξεδιπλώνεται το μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

  • Από την Πωλίνα Χρήστου

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, από 29 Ιουλίου έως και 23 Αυγούστου στο πάρκο ΟΣΕ, η 12η Γιορτή Βιβλίου ανοίγει τις πύλες της στους λάτρεις του βιβλίου και τους υποδέχεται για ένα συναρπαστικό ταξίδι στη γνώση και στον κόσμο της φαντασίας.

Εμπνευστές της ιδέας και διοργανωτές της έκθεσης είναι οι ιδιοκτήτες του Βιβλιοπωλείου «Δώρα», οι οποίοι μετατρέπουν την έκθεση σε μια μεγάλη γιορτή με καλεσμένους συγγραφείς και εκδότες.  Η Δώρα Ευσταθοπούλου και ο σύζυγός της Χρήστος Ζαφειρόπουλος, με αγάπη και σεβασμό προς το βιβλίο και τον αναγνώστη, καλούν όλους τους επισκέπτες αλλά και κατοίκους της περιοχής να περιηγηθούν στην έκθεση που οργάνωσαν με μεράκι και αυτή την χρονιά.

Δώρα Ευσταθοπούλου και Χρήστος Ζαφειρόπουλος

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους 45 εκδότες που συμμετέχουν με νέες κυκλοφορίες αλλά και με παλαιότερα και αγαπημένα βιβλία.

«Κάθε βιβλίο είναι και μία ιστορία»  λέει η κ. Ευσταθοπούλου μιλώντας στο newsbreak.gr και σημειώνει: «Η σπουδαιότητα του βιβλίου στην δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουμε είναι αναμφισβήτητα πολύ μεγάλη. Τα βιβλία μας ταξιδεύουν, μας κρατούν πολύτιμη συντροφιά, διευρύνουν τη σκέψη και τους ορίζοντές μας, μας ”πλουτίζουν” με γνώση και εμπειρία. Σας περιμένουμε λοιπόν με πολύ χαρά και φέτος στο Πάρκο ΟΣΕ της Αρχαίας Ολυμπίας για την 12η Γιορτή Βιβλίου, από την Παρασκευή 29 Ιουλίου έως και την Κυριακή 21 Αυγούστου. Από τις 6 το απόγευμα έως και τις 12 κάθε βράδυ θα είμαστε εκεί για μαγικές διαδρομές στον υπέροχο κόσμο του βιβλίου. Μυθιστορήματα, ιστορικά, επιστημονικά, διηγήματα, ποιήματα, βιβλία φαντασίας και φυσικά βιβλία για τους μικρούς μας φίλους θα είναι εκεί, για να συντροφεύσουν και αυτό το καλοκαίρι».

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Κυριακή 31/7/2022

«Ας ανοίξουμε την ψυχή μας και ας μιλήσουμε ανοιχτά»

Η Ψυχολόγος Ειρήνη Μεσσήνη εξηγεί πώς η ποίηση θεραπεύει την ψυχή. Η Μένη Αναστασοπούλου, ποιήτρια και ηθοποιός απαγγέλλει αποσπάσματα από την ποιητική της συλλογή «Ας μιλήσουμε ανοιχτά» και παρουσιάζει συνοδεία μουσικής, τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη μέσα από το έργο του Ηλία Παπακωνσταντίνου «Διάλογος με τον κυρ Αλέξανδρο».

Ώρα 20:30

Παρασκευή 5/8/22

Παρουσίαση του βιβλίου της Καλλιόπης Γραμμένου «Κρυμμένα μυστικά στο βυθό της Λίμνης» των εκδόσεων Ίαμβος υπό την αιγίδα του Ομίλου για την Unesco τεχνών, λόγου και επιστημών Ελλάδος

Ώρα 21:00

Σάββατο 6/8/22

Παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα του Σασμού, Σπύρου Πετρουλάκη «Κατά Ιωάννη». Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με λύρα και χορό ο Γιώργος και Διονύσης Μπατουδάκης.

Ώρα 21:00

Παρασκευή 12/8/22

Παρουσίαση του βιβλίου του Παύλου Ανδρέα, «Το λικέρ των Αναμνήσεων», εκδόσεις Ίαμβος.

Ώρα: 21:00

Παρασκευή 19/8/22

Συζήτηση με τη συγγραφέα Αγγελική Καρδαρά για τα βιβλία της από τις εκδόσεις Παπαζήση:

  • «Εγχειρίδιο Εγκληματολογίας για τον Αστυνομικό και Δικαστικό Συντάκτη»
  • «Σκιαγράφηση του ψυχολογικού προφίλ εγκληματιών που απασχόλησαν τα ελληνικά ΜΜΕ (1993-2018)»
  • «Νέοι Παγιδευμένοι στα Παιχνίδια της Βίας: Εγκλήματα με Δράστες και Θύματα Νέους»

Ώρα 21:00

Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι από τις 18:00 έως τις 00:30.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This