Ρεσιτάλ ευαισθησίας από τον βιολιστή Timothy Chooi στη 13η μουσική εκδήλωση στην Ύδρα

Τα έσοδα θα διατεθούν στο Κουλούρειο Νοσοκομείο

Must Read

Για 13η συνεχή χρονιά θα λάβει χώρα στην Υδρα η ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση κλασικής μουσικής, τα έσοδα της οποίας διατίθενται για τις ανάγκες του Κουλούρειου Νοσοκομείου του νησιού, του οποίου πρόεδρος είναι ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Υδρας, Αιγίνης, Ερμονίδος και Τροιζηνίας κ. Εφραίμ.

  • Από τον Δημήτρη Λυμπερόπουλο

Η φετινή μουσική εκδήλωση, που όπως πάντα εντάσσεται στο πλαίσιο των Θεομητορικών 2022 του Ι. Καθεδρικού Ναού, έχει ορισθεί για την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2021, ώρα 9 μ.μ., στον αύλειο χώρο της μητρόπολης.

Κάθε χρόνο οι σολίστ είναι νέοι καλλιτέχνες, γνωστοί από τις επιτυχίες τους σε διεθνείς διαγωνισμούς, και φιλοξενούνται στην Υδρα με πρωτοβουλία της οικογένειας Σοφιανού, που θεσμοθέτησε το καλοκαιρινό, υψηλής ποιότητας φιλανθρωπικό ρεσιτάλ στη μνήμη του Κωστή Σοφιανού, επιχειρηματία, ιδρυτή του πρώτου ιστορικού ξενοδοχείου στην Υδρα «Λητώ», λάτρη της κλασικής μουσικής και δεινού βιολιστή, ο οποίος πριν από 13 χρόνια έφυγε ξαφνικά από τη ζωή προδομένος από την καρδιά του.

Στη φετινή μουσική εκδήλωση προσκεκλημένος είναι ο ταλαντούχος Καναδοαμερικανός βιολιστής Timothy Chooi (1ο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό «Qeen Elisabeth» το 2019, 1ο Βραβείο στον Διεθνή διαγωνισμό «Joseph Joachim» το 2018, 1ο Βραβείο στον Διαγωνισμό Βιολιού «Schadt» το 2018 στις ΗΠΑ, ενώ πρόσφατα έλαβε το Βραβείο «Prix Peternot» στο Φεστιβάλ Verbier στην Ελβετία, το οποίο τον αναγνωρίζει ως έναν καταξιωμένο διεθνή καλλιτέχνη).

Ο Timothi Chooi με συνοδεία ορχήστρας θα παίξει το «Κονσέρτο για Βιολί in D Major Op. 35» του Τσαϊκόφσκι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This