Κορνήλιος Μιχαηλίδης: «Κοντσέρτο» στα σύννεφα για τον πιλότο που ξεχωρίζει και ως αρχιμουσικός

Το ντεμπούτο σε ηλικία 23 ετών και η «Συμφωνία της άνοιξης» στη Θεσσαλονίκη

Must Read

Την ευλογία να κάνει τις δύο μεγάλες του αγάπες επάγγελμα είχε ένας… ιπτάμενος μουσικός από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος στα 33 του χρόνια έχει καταφέρει να είναι εξίσου καλός τόσο ως πιλότος όσο και ως μουσικός!

Ο λόγος για τον Κορνήλιο Μιχαηλίδη, έναν από τους κορυφαίους ανερχόμενους αρχιμουσικούς της γενιάς του, ο οποίος στις 3 Μαρτίου θα παρουσιάσει τη συναυλία «Η συμφωνία της άνοιξης», μαζί με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ).
Η συναυλία ονομάζεται «Η συμφωνία της άνοιξης», λόγω της ομώνυμης συμφωνίας του Ρόμπερτ Σούμαν, που θα ακουστεί στο δεύτερο μέρος του προγράμματος, αλλά και επειδή θα παρουσιαστεί στην αρχή του πρώτου μήνα της συγκεκριμένης εποχής.

Ο ίδιος είναι διαχρονικός συνεργάτης και θαυμαστής του καλλιτεχνικού διευθυντή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης Σίμου Παπάνα, τον οποίο χαρακτηρίζει «μουσικό ασύλληπτου μεγέθους». Δηλώνει ότι όταν προετοίμαζαν τη συναυλία, είχαν βασικό σκοπό να μπορεί να απευθύνεται σε όλους, είτε κάποιος γνωρίζει καλά από μουσική είτε όχι.

Ο Κορνήλιος Μιχαηλίδης επιστρέφει στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ύστερα από δέκα χρόνια. Τότε, ήταν 23 ετών και έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο ως μαέστρος. «Η Θεσσαλονίκη είναι μια πανέμορφη πόλη, την οποία αγαπώ πολύ, όπως και την ΚΟΘ, από όπου έχω πολλές αναμνήσεις» αναφέρει και συνεχίζει: «Ξεκίνησα σε ηλικία 4-5 ετών με πιάνο, ενώ αργότερα, από δική μου επιλογή, άρχισα να μαθαίνω βιολί. Είχα, μάλιστα, μπει σε μια ορχήστρα νέων που είχε έδρα το σχολείο μου και μέσω αυτής αγάπησα τη μουσική, αφού είχα την ευκαιρία να εμφανιστώ σε σημαντικές συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής και στο Ηρώδειο, κάτι που με έφερε πιο κοντά στην επαγγελματική διαδικασία».

Η πορεία του

Η επαγγελματική του πορεία είχε σημαντικούς σταθμούς, σπουδαίες εμφανίσεις ως αρχιμουσικός, ενώ τον τελευταίο χρόνο ανέλαβε σειρά εκτάκτων αντικαταστάσεων διάσημων μαέστρων. Διετέλεσε επίσης βοηθός αρχιμουσικού στη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Γαλλικής Ραδιοφωνίας, στη Συμφωνική Ορχήστρα της Φινλανδικής Ραδιοφωνίας, στην Οπερα του Παρισιού και του Αμβούργου.

Ωστόσο, η πορεία του στη μουσική δεν ήταν μονόδρομος. «Από 13 ετών ξεκίνησα μαθήματα αεροπορίας και ήμουν για χρόνια ο νεότερος εκπαιδευόμενος πιλότος στην Ελλάδα. Πήρα το πτυχίο στα 17, στη νεαρότερη ηλικία που μπορεί να συμβεί αυτό. Είχα σκοπό να ασχοληθώ επαγγελματικά με την Αεροπορία, αλλά εκείνη την περίοδο έπαιξα και πιάνο και βιολί σε μια συναυλία πολύ υψηλών απαιτήσεων στο Μέγαρο Μουσικής, η οποία πήγε πολύ καλά και γλυκάθηκα σε βαθμό που να μην υπάρχει επιστροφή» τονίζει.

Τελικά κατάλαβε ότι χρειάζεται και τα δύο στη ζωή του για να είναι ευτυχισμένος. Ο Κορνήλιος Μιχαηλίδης σήμερα είναι ενεργός πιλότος και αυτήν την περίοδο αποκτά το επαγγελματικό του πτυχίο, όχι για βιοποριστικούς σκοπούς, αλλά ως μια παράλληλη δραστηριότητα αυτοολοκλήρωσης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This