Ο Σταύρος Ξαρχάκος στον Λυκαβηττό έπειτα από 45 χρόνια

Η συναυλία-ορόσημο στα χρονικά της Αθήνας θα σηματοδοτήσει την επαναλειτουργία του θεάτρου που ήταν για μια 15ετία κλειστό

Must Read

Ο καταξιωμένος διεθνώς συνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος επιστρέφει έπειτα από 45 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού με μια συναυλία-ορόσημο στα χρονικά της Αθήνας, η οποία θα σηματοδοτήσει την επαναλειτουργία του θεάτρου έπειτα από 15 χρόνια. Ο Δήμος Αθηναίων διεκδίκησε και ανέλαβε την ανακατασκευή του εμβληματικού θεάτρου, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον πολιτισμό της πρωτεύουσας και τις μνήμες των Αθηναίων. Η ανακατασκευή προχωρά και το θέατρο διαμορφώνεται όπως ακριβώς το είχε σχεδιάσει ο σπουδαίος αρχιτέκτονας Τάκης Ζενέτος, παράλληλα με τη συνολική ανάπλαση του λόφου του Λυκαβηττού.

Το καλοκαίρι του 1978 ο Σταύρος Ξαρχάκος είχε δώσει ένδεκα συναυλίες στον Λυκαβηττό, με αφορμή τις θερινές εκδηλώσεις του ΕΟΤ στην Αθήνα, συνδέοντας έντονα το όνομά του με τον συγκεκριμένο χώρο, που αναδείχθηκε σε τοπόσημο του ελληνικού τραγουδιού της μεταπολιτευτικής πραγματικότητος. Σε αυτές τις αξιομνημόνευτες μουσικές παραστάσεις, ο Σταύρος Ξαρχάκος παρουσίασε εναλλασσόμενα προγράμματα, παίζοντας από Βιβάλντι μέχρι λαϊκά τραγούδια. Μάλιστα, κάποια από αυτά τα στιγμιότυπα ηχογραφήθηκαν και συγκεντρώθηκαν σε έναν δίσκο που κυκλοφόρησε στα τέλη του ’78 με τίτλο «Ξαρχάκος – Στον Λυκαβηττό».

Στην επιστροφή του στον αττικό λόφο, ο Σταύρος Ξαρχάκος θα παρουσιάσει την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου (9 μ.μ.), στον πλήρως ανανεωμένο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Λυκαβηττού, το πρόγραμμα «Γιορτή στον Λυκαβηττό», συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας, η οποία θα αποδώσει κορυφαίες στιγμές της καριέρας του σε νέες ενορχηστρώσεις. Μαζί του επί σκηνής τέσσερις σπουδαίες φωνές, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Μανώλης Μητσιάς, η Ηρώ Σαΐα και ο Ζαχαρίας Καρούνης.

Οι υπόλοιπες

Θα ακολουθήσουν συναυλίες του ροκ συγκροτήματος Πυξ Λαξ (16/9), του Κωνσταντίνου Αργυρού (17/9), του Hauser (19/9), ένα αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη (21/9), συναυλίες των Villagers of Ioannina City (22/9), του Γιώργου Μαζωνάκη (23/9), του Μιχάλη Χατζηγιάννη (26/9), του Γιάννη Χαρούλη (29/9), της ομάδας Stand up Comedy Κάψε το Σενάριο (7/10) και η αυλαία θα πέσει με τη συναυλία «Σ’ ένα κύμα του Νότου», που θα δώσουν η Δήμητρα Γαλάνη και η Μάρθα Φριντζήλα.

Οπως ανακοινώθηκε, οι τιμές των εισιτηρίων θα έχουν ως εξής:

Κάτω διάζωμα: EarlyBird 20 ευρώ, προπώληση 25 ευρώ, ταμείο 30 ευρώ. Ανω διάζωμα – κερκίδες Γ, Δ, Ε, ΣΤ, Ζ: EarlyBird 15 ευρώ, προπώληση 20 ευρώ, ταμείο 25 ευρώ. Ανω διάζωμα – κερκίδες Α, Β, Η, Θ: EarlyBird 10 ευρώ, προπώληση 15 ευρώ, ταμείο 20 ευρώ. Εκπτωτικά εισιτήρια (εκδίδονται σε περιορισμένο αριθμό μέχρι την εξάντλησή τους) άνω διάζωμα – κερκίδες Α, Β, Η, Θ: Φοιτητές και άνω των 65 ετών 12 ευρώ, άνεργοι με επίδειξη κάρτας και ΑμεΑ 8 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This