Αγία Βαρβάρα: Αφιέρωμα στο Μανώλη Ρασούλη με την Ελένη Βιτάλη και τον Μάνο Πυροβολάκη

Σπουδαίοι καλλιτέχνες πλαισίωσαν μία μοναδική βραδιά

Must Read

Ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι, με καλλιτέχνες-σύμβολα του ελληνικού τραγουδιού και εξαιρετικές ερμηνείες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν χθες το βράδυ οι κάτοικοι της Αγίας Βαρβάρας, στην Πλατεία Θεόδωρου Κολοκοτρώνη-Παναγία Ελεούσα, στο πλαίσιο των πολιτισμικών εκδηλώσεων «Γιορτές πόλης 2023» που διοργανώνει ο Δήμος.

  • Από την
    Ιωάννα Τσέφλιου

Η χθεσινή βραδιά ήταν αφιερωμένη στον Μανώλη Ρασούλη, έναν συγγραφέα, τραγουδιστή και συνθέτη, που άφησε σπουδαία παρακαταθήκη στο ελληνικό πεντάγραμμο. Τα τραγούδια του υπήρξαν πρωτότυπα και ιδιαίτερα, αγαπήθηκαν και ξεχώρισαν στις μουσικές προτιμήσεις των Ελλήνων.

Η κόρη του Μανώλη Ρασούλη, Ναταλία, μαζί με τον Δήμαρχο Αγίας Βαρβάρας, Λάμπρο Μίχο

Στην σκηνή ανέβηκε αρχικά η κόρη του, Ναταλία με τον σύζυγό της, Κωνσταντίνο Στεφανή, που μοιράστηκαν με το κοινό δύο λόγια για τον καλλιτέχνη, ενώ αργότερα ερμήνευσαν τα τραγούδια του, με τους παρευρισκομένους να ξεσπούν σε χειροκρότημα.

Στην παρέα προστέθηκε και ο Πέτρος Βαγιόπουλος, πασίγνωστος Έλληνας συνθέτης, που με την σειρά του ερμήνευσε ορισμένα από τα πιο γνωστά τραγούδια που έγραψε μαζί με τον Μανώλη Ρασούλη, όπως το «Σελοτέιπ» και το «Ρώσιμά μου μάτια». Αργότερα, το μικρόφωνο πήρε ο Μάνος Πυροβολάκης, Έλληνας τραγουδοποιός, λυράρης κρητικής λύρας και τραγουδιστής.

Πέτρος Βαγιόπουλος, Ναταλία Ρασούλη και Κωνσταντίνος Στεφανής

Τέλος, στην σκηνή ανέβηκε η μοναδική Ελένη Βιτάλη, που χάρισε στο κοινό μία μοναδική ερμηνεία.

Από το πρώτο κιόλας τραγούδι οι κάτοικοι της περιοχής ξεσηκώθηκαν και έγιναν «ένα» για να το πουν μαζί της. Δεν ήταν άλλο από το «Όλα σε θυμίζουν», σε στίχους και μουσική των Μανώλη Ρασούλη και Μάνου Λοΐζου.

Στο τέλος της βραδιάς δεν έλειψαν και τα…τσιφτετέλια, με πλήθος κόσμου να σηκώνεται να χορέψει. Πρόκειται για μία σπουδαία εκδήλωση, την οποία κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν πρόκειται να ξεχάσει.

«Από τις καλύτερες εκδηλώσεις»

«Σήμερα είχαμε την τιμή να βρίσκονται μαζί μας σημαντικοί καλλιτέχνες, που μας παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη, μία εμβληματική προσωπικότητα, που σημάδεψε τα τελευταία 50 χρόνια με το έργο του. Ένας άνθρωπος αντικομφορμιστής, δημοκρατικός, τραγουδιστής, συγγραφέας, δημοσιογράφος, στιχουργός», δήλωσε στο newsbreak.gr ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Λάμπρος Μίχος και συνέχισε:

«Η Ελένη Βιτάλη, ο Μάνος Πυροβολάκης και το σύνολο των καλλιτεχνών ξεσήκωσαν τον κόσμο και μας χάρισαν μία μοναδική εμπειρία. Γέμισε η κεντρική πλατεία της πόλης μας από εκατοντάδες κατοίκους, ήταν μία από τις καλύτερες εκδηλώσεις που έχουμε διοργανώσει αυτό το διάστημα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This