Στα σκαριά το ντοκιμαντέρ της Ντενίση για τα κλεμμένα Γλυπτά του Παρθενώνα

Must Read

H Μιμή Nτενίση κάνει αγώνα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα! Μάλιστα, η λαίδη Ελγιν, η γυναίκα που χρηματοδότησε μία από τις μεγαλύτερες κλοπές, είναι το κεντρικό πρόσωπο του ντοκιμαντέρ που ετοιμάζεται με γοργούς ρυθμούς, σε σενάριο Μιμής Ντενίση, σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάκου και παραγωγή της εταιρίας LUMAD, της Ελενας Χατζηαλεξάνδρου. Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ αρχίζουν τον ερχόμενο Μάιο, φέρνοντας στην επιφάνεια γεγονότα και αλήθειες που μέχρι σήμερα ήταν καλά κρυμμένα στα προσωπικά έγγραφα της οικογένειας του Ελγιν.

Το ντοκιμαντέρ αποκαλύπτει το χρονικό της κλοπής των Γλυπτών του Παρθενώνα με μια άλλη μάτια, όπως αποτυπώθηκε μέσα από την ιδιωτική αλληλογραφία του λόρδου Ελγιν με την πλούσια σύζυγό του. Για πρώτη φορά θα πέσει φως στη μεγαλύτερη αρπαγή πολιτιστικής κληρονομιάς ενός έθνους, μέσα από προσωπικές συνομιλίες και αυθεντικά έγγραφα.

Το ντοκιμαντέρ θα αναδείξει τα πραγματικά κίνητρα πίσω από τη βάρβαρη αποκαθήλωση των Γλυπτών, που χρωματίζονται από την άμετρη αναίδεια και παντελή έλλειψη σεβασμού ενός Αγγλου αριστοκράτη και της συζύγου του, που μέσα στις επιστολές τους αναφέρονται στις Καρυάτιδες ως «Καρυ something». Ελληνες, Αγγλοι και Τούρκοι ιστορικοί εξηγούν και αναλύουν τα ιστορικά γεγονότα, ενώ μεγάλες διεθνείς προσωπικότητες εκφράζουν τη γνώμη τους για την επιστροφή των Γλυπτών στη χώρα που ανήκουν, στην Ελλάδα.

Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα, στην Τουρκία, στη Βρετανία και τη Σκοτία. Η έναρξη των γυρισμάτων θα γίνει τον Μάιο, με την ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά να το αναμένει, καθώς είναι ένα θέμα που αφορά όχι μόνο τη χώρα μας, αλλά την παγκόσμια κοινότητα. Η τέχνη για ακόμα μια φορά έρχεται να διορθώσει την Ιστορία όπως αυτή έχει καταγραφεί και καλείται να γίνει το όχημα που θα αποκαταστήσει την αλήθεια και θα κινητοποιήσει συνειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This