Αυλαία την Τετάρτη για το Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών στο Βερολίνο

Είναι προσανατολισμένο στην προώθηση πρωτοεμφανιζόμενων κινηματογραφιστών από Ελλάδα και Κύπρο

Must Read

Το Greek Film Festival in Berlin ανακοινώνει το πρόγραμμα ταινιών και εκδηλώσεων της 9ης διοργάνωσης. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί 20 έως 24 Μαρτίου στον κινηματογράφο Babylon στην γερμανική πρωτεύουσα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΙΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Θα σηκώσει αυλαία για 9η φορά στον κινηματογράφο Babylon, στις 20-24 Μαρτίου 2024. Ωριμότερο, περνώντας τα όρια του Βερολίνου και ταξιδεύοντας σε άλλες γερμανικές πόλεις, το φεστιβάλ είναι κυρίως προσανατολισμένο στην προώθηση και προβολή των πρωτοεμφανιζόμενων κινηματογραφιστών από την Ελλάδα και την Κύπρο στη Γερμανία.

Το φεστιβάλ θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα πλούσιο, επίκαιρο, με ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η νέα κινηματογραφική παραγωγή των δύο χωρών.

Το φετινό motto We choose the bloody BIG screen παίζει με τη λέξη bloody
(=διαολεμένος, αιματηρός)· μεταφορικά εμμένοντας στη μεγάλη οθόνη με αποφασιστικότητα και αγάπη, αλλά και κυριολεκτικά, με αφορμή το φετινό highlight του φεστιβάλ που θα αφορά ταινίες τρόμου, bloody horror – είδος με πολλούς fan – και θα περιέχει επιλογές που αγγίζουν τα όρια του cult.

Tριάντα συνολικά ταινίες, μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, μικρού μήκους και ειδικές προβολές θα απλωθούν στις πέντε ημέρες της διοργάνωσης με επαναλήψεις, ώστε να παρέχεται στο κοινό ευρύτερη δυνατότητα κράτησης θέσεων για τις επιθυμητές ταινίες.

Με 5 διεθνείς, 16 γερμανικές πρεμιέρες και 7 πρεμιέρες Βερολίνου, το φεστιβάλ θα προσφέρει νέο θέαμα στους θεατές του.

Ταινία Έναρξης θα είναι η Φόνισσα σε σκηνοθεσία της Εύας Νάθενα, βασισμένη στο διάσημο ομώνυμο μυθιστόρημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία της σεζόν στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει στο φεστιβάλ τη διεθνή της πρεμιέρα. Πρωταγωνιστούν μεταξύ άλλων οι: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον ρόλο της Φραγκογιαννούς, Μαρία Πρωτόπαππα, Πηνελόπη Τσιλίκα, Έλενα Τοπαλίδου, Δημήτρης Ήμελλος. Η σκηνοθέτιδα και ένας εκ των παραγωγών θα είναι παρόντες στην προβολή και θα ακολουθήσει Q&A.

Πριν την ταινία έναρξης, τον κόσμο θα υποδεχθεί ένα σύντομο show ενός γκρουπ γυναικών που θα τραγουδήσουν a cappella, συνοδεύοντας την ταινία και τη θεματική της με τις φωνές τους, που ελπίζουμε να αγκαλιάσει το κοινό μας.

Ταινία Λήξης θα είναι το queer φιλμ Το καλοκαίρι της Κάρμεν σε σκηνοθεσία Ζαχαρία Μαυροειδή, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας 2023. Ο Ζαχαρίας Μαυροειδής είναι παλιός γνώριμος και φίλος της διοργάνωσης – η ταινία του Απόστρατος και το ντοκιμαντέρ Στο σώμα της έχουν επιλεγεί σε προηγούμενες εκδόσεις του φεστιβάλ.

Η ταινία θα πραγματοποιήσει τη γερμανική πρεμιέρα της στο φεστιβάλ και στο τέλος της προβολής, θα ακολουθήσει Q&A με τον πρωταγωνιστή Γιώργο Τσιαντούλα.

Κριτικές Επιτροπές

 

 

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This