Σόνια Θεοδωρίδου: Το κοντσέρτο της Ελληνίδας σοπράνο παρουσία του Βαρθολομαίου

Ρεσιτάλ στην Πόλη από τη Θεοδωρίδου

Must Read

Ακόμα ένα highlight θα προστεθεί αύριο, 24 Μαρτίου 2024, στο εντυπωσιακό βιογραφικό της Σόνιας Θεοδωρίδου. Η διεθνούς φήμης Ελληνίδα σοπράνο θα δώσει ένα μοναδικό κοντσέρτο στην Κωνσταντινούπολη, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και προσωπικοτήτων της ελληνικής κοινότητας της Πόλης.

Συγκεκριμένα, θα ερμηνεύσει το έργο «Υμνοι αγγέλων σε ρυθμούς ανθρώπων», ένα λαϊκό ορατόριο του σπουδαίου συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή. Χρησιμοποιώντας ως ποιητικό υλικό ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, ο Κουγιουμτζής συνέθεσε ένα λυρικό έργο, βασισμένο στη βυζαντινή μουσική συνδυασμένη με δυτικότροπα και λαϊκά μουσικά όργανα, το οποίο συγκινεί τόσο μουσικά όσο και θρησκευτικά, ενώ η Θεοδωρίδου, με τη μοναδική, λυρική και εκφραστική φωνή της, που προκαλεί έντονα συναισθήματα στο κοινό, πρόκειται να κάνει το κονσέρτο μια ξεχωριστή εμπειρία.

Θα συμμετάσχουν η Χορωδία και η Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Καβάλας, ο πιανίστας Θανάσης Μπιλιλής, το γυναικείο φωνητικό σύνολο Πολύμνια, η Μεικτή Χορωδία Σαμοθράκης και οι μαθητικές χορωδίες από τα ελληνικά σχολεία της Κωνσταντινούπολης: Ζωγράφειο, Μεγάλη του Γένους Σχολή και Ζάππειο. Τη διεύθυνση ορχήστρας θα έχει η Χρυσούλα Μίσχου και την αφήγηση θα κάνει ο Γιάννης Κακάρας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This