Τέταρτη, εμπλουτισμένη έκδοση για το βιβλίο «Γιαβόλ» του Γιώργου Χαρβαλιά

Παρουσιάζεται το Σάββατο στην Κρήτη - Οι προσθήκες που έγιναν

Must Read

Μετά την μεγάλη απήχηση του βιβλίου του Γιώργου Χαρβαλιά «Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια» ετοιμάστηκε και κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Πεδίο» μια νέα, εμπλουτισμένη τέταρτη έκδοση.

Η νέα έκδοση θα παρουσιαστεί το ερχόμενο Σάββατο, ημέρα επετείου της ναζιστικής εισβολής στην Ελλάδα, στις 11:30 π.μ. στην αίθουσα «Μανώλης Καρέλλης» της Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης. Ήδη το βιβλίο έχει «ταξιδέψει» σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και στην Κύπρο θέτοντας το ακόμα καίριο ζήτημα των γερμανικών εγκλημάτων της Κατοχής και των επανορθώσεων.

Η τέταρτη έκδοση περιέχει 150 επιπλέον σελίδες τεκμηρίωσης ενώ ειδικό αφιέρωμα γίνεται στους τόπους θυσίας της Κατοχής, παρουσιάζονται πολλά στοιχεία για τις γερμανικές ωμότητες στην Κρήτη, αλλά και την προσπάθεια επαναχάραξης της ιστορίας με στόχο την άμβλυνση των εντυπώσεων για τα ναζιστικά εγκλήματα.

Τον πρόλογο του βιβλίου «Γιαβόλ» έχει κάνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, χαρακτηρίζοντας «ανεκτίμητη» τη συνεισφορά του στη θεμελίωση των ελληνικών απαιτήσεων έναντι της Γερμανίας.

Στην εκδήλωση της Κρήτης θα μιλήσουν οι: Νότης Μαριάς, καθηγητής Θεσμών ΕΕ Πανεπιστημίου Κρήτης, Μέλος Γραμματείας ΕΣΔΟΓΕ, πρώην ευρωβουλευτής, Μανούσος Παραγιουδάκης, Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Δρ. Αριστομένης Ι. Συγγελάκης, Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών (ΕΣΔΟΓΕ) και ο Γιώργος Χαρβαλιάς, πολιτικός αναλυτής και συγγραφέας του βιβλίου.

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαχίνης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This