Παρασκευή 18/6/2021

Η ΕΟΕ «σβήνει» την Ολυμπιακή Φλόγα λόγω κορωνοϊού – Ο Τζέραρντ Μπάτλερ φώναξε: «Τhis is Sparta»! (video)

Τη διακοπή της λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους ανακοίνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στο πλαίσιο της προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό.

Ένας από τους βασικούς λόγους, για τον οποίο προχώρησε σε αυτή της την απόφαση η ΕΟΕ, ήταν η αθρόα προσέλευση του κόσμου στη Σπάρτη, παρά της συστάσεις να μην συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι μαζί.

Πολλοί ήταν αυτοί που ήθελαν να δουν την αφή του βωμού από τον Τζέραρντ Μπάτλερ.

Ο  Βρετανός ηθοποιός την ώρα που άναβε τον βωμό φώναξε την διάσημη κραυγή του ως «Λεωνίδας» από την ταινία «300» «Τhis is Sparta»

Ο διάσημος ηθοποιός Gerard ανάβει το βωμό στην Σπάρτη με την Ολυμπιακή Φλόγα

Ο διάσημος ηθοποιός Gerard Butlet που υποδύθηκε τον Λεωνίδα στην ταινία 300 ανάβει το βωμό στην Σπάρτη με την Ολυμπιακή Φλόγα#Tokyo2020 #butler #OlympicFlame

Gepostet von Hellenic Olympic Committee am Freitag, 13. März 2020

Η Επιτροπή, πάντως, επισήμανε πως «η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή “Τόκυο 2020” θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού».

Διαβάστε επίσης: Μνημόνιο με τις ΗΠΑ για προστασία αρχαιοτήτων

Αναλυτικά η ενημέρωση από την ΕΟΕ:
«H EOE διακόπτει την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία για την προάσπιση της δημόσιας υγείας! H Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και, παρά τις επανειλλημένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας πήρε τη δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.
Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καθώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και αυτές τις δύσκολες ώρες επιβάλλεται η λογική στάση από όλες τις πλευρές.
Η παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή “Τόκυο 2020” θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ