Η ανιψιά του Αλέξανδρου Ιόλα σπάει τη σιωπή της και απαντά για όλα

Must Read

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου για άλλη μια φορά για τους ανεκτίμητους θησαυρούς του Αλέξανδρου Ιόλα ακόμα και σήμερα, 32 χρόνια από το θάνατο του θρυλικού συλλέκτη.

Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Newsbreak.gr για τμήμα της περιουσίας  του συλλέκτη που επρόκειτο να παραδώσει ο Νίκος Σταθούλης στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο αύριο το πρωί.

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Ωστόσο, η ανιψιά του Αλέξανδρου κ. Ιόλα  Ελένης Κουτσούδη – Ιόλα μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της δίνει την δική της απάντηση και μέσω της νομικής οδού στρέφονται κατά παντός υπευθύνου, καταρρίπτοντας όσα ισχυρίζεται ο Νικόλαος Σταθούλης, ενώ ξεκαθαρίζει ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία του Ιόλα είναι καταγεγραμμένα, κοστολογημένα και οι φόροι κληρονιάς πληρωμένοι από εκείνη μέχρι τελευταίας δεκάρας!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το περασμένο Σάββατο το newsbreak.gr δημοσιεύει την δωρεά που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Τρίτη στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο με τίτλο «Στο φως ο μυστικός θησαυρός του Ιόλα» δείχνοντας μάλιστα και φωτογραφία τα μοναδικά χρυσά κτερίσματα που έχει στα χέρια του ο Νικόλαος Σταθούλης. Στο εν λόγω δημοσίευμα ο κ. Σταθούλης, παραθέτει και τον διάλογο που είχε με εκείνον όταν του εμπιστεύτηκε τον συγκεκριμένο θησαυρό λέγοντας του: “Πρόσεξε… Είναι τα φυλαχτά μου. Φύλαξε τα…Σε ότι με αφορά μου άφησε ένα πολύτιμο υλικό, που αφορά την ίδια του τη ζωή. Αυτός είναι ο “πλούτος” μου. Ως “έμπιστος”, ήμουν θεματοφύλακας της μνήμης και του έργου του. “Αυτά σου τα δίνει η ίδια η ζωή…” μου έλεγε. Το πιο πολύτιμο ήταν τα “γούρια” του. Σπαράγματα χρυσά και ευρήματα μέσα σε ένα μαντήλι που τα κουβαλούσε πάντα στις τσέπες του μαζί με τα κλειδιά του. Κανένας δε γνώριζε τι είχαν μέσα τα μαντήλια. Μάνο η Σούλα η οικονόμος του γνώριζε. “Πάρτα αυτά. Φύλαξε τα. Είναι τα γούρια μου. Τα φυλαχτά μου. Είναι θησαυρός…” μου ειπε στο Μιλάνο -στο τελευταίο ταξίδι μας για την παρουσίαση του “Μυστικού Δείπνου” του Αντι Γουόρχολ» αφηγούνταν αποκλειστικά στο newsbreak.gr

Η απάντηση της  Ελένης Κουτσούδη – Ιόλα

Αυτό και μόνο το δημοσίευμα του Newsbreak.gr ήταν αρκετό για να υπάρξει άμεση απάντηση στον κ. Σταθούλη. Με επιστολή αλλά και μια σειρά εγγράφων μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της  Αθανάσιου Βαρλάμη, απαντάει η η ανιψιά του Ιόλα, Ελένη Κουτσούδη – Ιόλα, για όσα ισχυρίζεται ο Νικόλαος Σταθούλης. Μάλιστα η κυρία Κουτσούδη-Ιόλα, τονίζει ότι από τον θάνατο του θείου της το 1987 και επί 28 χρόνια ουδόλως ασχολήθηκε με τον κ. Σταθούλη, παρά μόνο όταν υπερέβει, τα τελευταία 3-4 χρόνια τη νομιμότητα ή έκανε δηλώσεις, κατάφορα ψευδείς που την έθιγαν και αποφάσισε να αμυνθεί.

«Η εντολέας μου σας διαβιβάζει αμέσως προς απόκρουση των όσων ο κ. Νικ Σταθούλης την από 23.02.2018 εξώδικη δήλωσή της προς την Εφορεία Αρχαιοπωλείων και Ιδιωτικών Συλλογών επί του προκειμένου θέματος προς πλήρη και ολοσχερή αντίκρουση των όσων ο κ. Σταθούλης ισχυρίζεται και για τη «νομιμότητα» της κατοχής των ανωτέρω αρχαιολογικών αντικειμένων. Επί της άνω εξωδίκου δηλώσεώς της, το Υπουργείο Πολιτισμού, Τμήμα Εποπτείας Ιδιωτικών Αρχαιολογικών Συλλογών και Αρχαιοπωλείων μας κοινοποίησε την από 2.04.2018 απάντησή του την οποία σας παραθέτει ακολούθως. Την 5.06.2019 υπέβαλε η ιδία αίτημα πληροφόρησης για το ζήτημα αυτό και η προφορική απάντηση των αρμοδίων της υπηρεσίας ήτο ότι θα λάβουμε τη δέουσα απάντηση αφού επιληφθεί το αρμόδιο Συμβούλιο για την κατά νόμο γνωμοδότηση. Αιφνιδίως προκύπτει το δημοσίευμά σαςμε τις δηλώσεις του κ. Σταθούλη, οι οποίες στο σύνολό τους είναι αβάσιμες και αντικρούονται από σειρά δικαστικών και εξωδικαστικών δικογράφων.

Στο σημείο, όμως, τούτο τίθεται το οξύ και άμεσο ερώτημα: ενώ εκκρεμεί η απάντηση του αρμοδίου Συμβουλίου του Υπουργείου Πολιτισμού, πώς είναι δυνατόν να γίνει δωρεά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο αρχαίων αντικειμένων, για τα οποία η ανωτέρω κληρονόμος έχει καταβάλει φόρους και μη νομίμως βρίσκονταν στα χέρια τρίτων ή στα χέρια του κ. Σταθούλη και σήμερα να εμφανίζονται «δωρητές» εγκρυπτόμενοι, όταν οι κληρονόμοι Ιόλα αναζητούσαν τα κλαπέντα μέσω των δικαστικών αρχών Ελλάδος, Αμερικής, Ελβετίας κλπ. Προς τούτο σας παραπέμπω σε πλήθος μηνύσεων που έχουμε υποβάλει ενώπιον του Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών».

Διαβάζοντας κανείς όσα αναφέρονται στα δικόγραφα που παρέδωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας Ιόλα στο Newsbreak.gr σου προκαλούν δέος οι αναφορές στους ανεκτίμητους θησαυρούς του Αλέξανδρου Ιόλα «πίνακες ζωγραφικής, κοσμήματα, αγάλματα, γλυπτά, εικόνες, έπιπλα),τα οποία ευρίσκονταν εντός της ανωτέρω οικίας του», ενώ στο ίδιο εξώδικο που έστειλε η οικογένεια Ιόλα προς την Εφορία αρχαιοπωλείων και Ιδιωτικών συλλογών γίνεται λόγος για την χρόνια εξωδικαστική αντιδικία που υπάρχει.

Διαβάστε ΕΔΩ την εξώδικη πρόσκληση της ανηψιάς του Αλ. Ιόλα και ΕΔΩ την απάντηση του Υπουργείου και ΕΔΩ το νέο εξώδικο και ΕΔΩ τη νέα απάντηση του Υπουργείου

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This