Τα πιο σπουδαία μυαλά της ιστορίας έχουν και τις… παραξενιές τους! Ποιες ήταν;

Must Read

Μερικοί άνθρωποι έχουν μείνει στην ιστορία ως τα σπουδαιότερα μυαλά, άνθρωποι που έδωσαν πολλά στους τομείς της φιλοσοφίας, των γραμμάτων και των τεχνών,  ωστόσο, όπως όλοι μας, είχαν και εκείνοι τις ιδιαιτερότητές τους, μερικές από τις οποίες ξεπερνούν την φαντασία. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του perpetual.gr, ο Πυθαγόρας, ένα από τις πιο σπουδαίες προσωπικότητες της φιλοσοφίας και των μαθηματικών, ήταν χορτοφάγος και παρά την διατήρηση αυτού του αυστηρού τρόπου ζωής, υπήρχε ένα τρόφιμο το οποίο απεχθανόταν. Το τρόφιμο αυτό ήταν τα φασόλια, τα οποία, μάλιστα, απαγόρευε στους μαθητές του να τρώνε, ακόμα και να αγγίζουν, επειδή πίστευε ότι οι άνθρωποι και τα φασόλια είναι φτιαγμένοι από την ίδια ύλη.

Ο Μπετόβεν που μέχρι και σήμερα θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους συνθέτες όλων των εποχών, ακολουθούσε μία…περίεργη διαδικασία όταν έγραφε συνθέσεις. Την ώρα που έγραφε τις διάσημες συμφωνίες του, έκανε μπάνιο. Σύμφωνα με αναφορές, ο Μπετόβεν έκανε βόλτες μέσα στο δωμάτιο του προσπαθώντας να σκεφτεί συνθέσεις και στη συνέχεια έριχνε κανάτες με νερό μέσα στην μπανιέρα του, συνεχίζοντας το έργο του.

Από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του πνεύματος με περίεργες σηνήθειες δεν θα μπορούσε να λείπει ο Ονορέ ντε Μπαλζάκ, ένας από τους πιο διάσημους Γάλλους μυθιστοριογράφους και ένας από τους θεμελιωτές του ρεαλισμού στην ευρωπαϊκή λογοτεχνία. Ο ίδιος λέγεται πως έπινε έως και 50 φλυτζάνια καφέ την ημέρα, προκειμένου να καταφέρνει να μένει ξύπνιος. Είχε δηλώσει ότι «ο καφές παίζει τεράστιο ρόλο στη ζωή μου», και τελικά πέθανε πρόωρα στα 51 του από δηλητηρίαση καφεΐνης.

Έναν πρωτόγνωρο τρόπο να ξεκουράζεται επινόησε ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ο οποίος δεν αγαπούσε τον ύπνο, καθώς χρειαζόταν αρκετό χρόνο για να αναπτύξει τις ιδέες του. Προκειμένου να εξοικονομεί χρόνο, αλλά και να είναι ξεκούραστος, ο Ντα Βίντσι επινόησε μία πειραματική μέθοδο ξεκούρασης. Ανακάλυψε, λοιπόν, έναν τρόπο να κοιμάται 15 λεπτά κάθε τέσσερις ώρες. Έτσι έκανε τον δικό του πολυφασικό ύπνο που τον ακολούθησε για χρόνια χωρίς να νιώθει καθόλου κούραση.

Αυτή τη μέθοδο ακολούθησε και ο Τόμας Έντισον, γεγονός που θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί οι δύο αυτοί άνθρωποι κατάφεραν τόσα πολλά.

Άλλος ένας εφευρέτης που είχει περίεργες συνήθειες όσον αφορά στον ύπνο ήταν ο Σέρβο-Αμερικανός Νίκολα Τέσλα, ο οποίος κοιμόταν μόνο δύο ώρες την ημέρα, αλλά αυτό δεν ήταν το πιο περίεργο πράγμα που έκανε. Λέγεται ότι συνήθιζε κάθε βράδυ να πιέζει 100 φορές τα δάχτυλα των ποδιών του, καθώς, όπως έλεγε, βοηθούσε στην ενίσχυση των εγκεφαλικών του κυττάρων. Απολάμβανε επίσης την παρέα των περιστεριών, αλλά μισούσε τα κοσμήματα και τις υπερβολές στις γυναίκες.

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ίσως είναι ο μεγαλύτερος επιστήμονας που γνώρισε ποτέ ο κόσμος. Ως αγόρι άργησε να αναπτυχθεί, ενώ αγωνίστηκε για να μάθει να μιλάει. Καθώς μεγάλωνε, οι συνήθειες του έγιναν ακόμα πιο περίεργες. Άφηνε τα μαλλιά του να μεγαλώνουν πολύ γιατί ήταν αρκετά τσιγκούνης για να πληρώσει κουρέα, ήταν μανιακός με τα αυγά και σχεδόν κάθε ημέρα έτρωγε δύο αυγά τηγανητά για πρωινό και δεν φορούσε ποτέ κάλτσες, καθώς πίστευε ότι ήταν περιττές.

Τέλος, ο Νίτσε, ο οποίος θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους φιλόσοφους της Ευρώπης, είχε ένα συνήθειο…δεν έγραφε ποτέ καθιστός. Έγραφε πάντα όρθιος και επέπληττε όποιον δεν ακολουθούσε την τακτική του.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This