Πέρασαν 19 χρόνια από την 11η Σεπτεμβρίου που άλλαξε τον ρου της ιστορίας – Το ελληνικό μήνυμα και οι συγκλονιστικές εικόνες (video)

Must Read

Μετά την 11η Σεπτεμβρίου «ο κόσμος δεν θα είναι πια ο ίδιος» έλεγαν οι αναλυτές το 2001. Τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις ΗΠΑ και τα χιλιάδες θύματα στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης, έθεσαν σε συναγερμό τη Διεθνή κοινότητα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και έδωσαν την ευκαιρία και στους πολεμοκάπηλους να ξεδιπλώσουν τη δική τους ατζέντα υπό το πρόσχημα της τρομοκρατικής απειλής.

8:45 π.μ.: Αεροσκάφος της εταιρείας American Airlines με 92 επιβαίνοντες, προσκρούει στον βόρειο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, προκαλώντας καταστροφική έκρηξη.

9:03 π.μ.: Ένα ακόμη αεροσκάφος της ίδιας εταιρείας, με 64 επιβαίνοντες, προσκρούει στον νότιο Πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου.

9:43 π.μ: Η πτήση 77 της American Airlines με 64 επιβάτες, προσκρούει στο Πεντάγωνο μέρος του οποίου καταρρέει.

https://youtu.be/kiOIxuHXG-g

Με διαφορά λίγων λεπτών, καταρρέουν διαδοχικά οι δίδυμοι πύργοι. Οι εικόνες που μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση σε κάθε γωνιά της γης, θα μείνουν για πάντα αποτυπωμένες στη μνήμη όσων της παρακολούθησαν. Άνθρωποι να πηδούν στο κενό, άνθρωποι να φωνάζουν, άνθρωποι να καίγονται…

Ο πολυεκατομμυριούχος Σαουδάραβας Οσάμα Μπιν Λάντεν, αρχηγός της Αλ Κάιντα ανέλαβε την ευθύνη για τα χτυπήματα στην υπερδύναμη, με τον τότε Αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Μπους τζούνιορ στο διάγγελμά του, να ανακοινώνει ουσιαστικά, ότι ανοίγουν οι «Πύλες της Κολάσεως» σε όλον τον πλανήτη στο όνομα της καταπολέμησης της διεθνούς τρομοκρατίας και όσων την υποθάλπουν.

Σήμερα, τα γεγονότα στο Ιράκ, τη Συρία, το Αφγανιστάν, ή το Πακιστάν, είναι άμεση συνέπεια της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Υπολογίζεται ότι από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι, ανάμεσά τους και 25 Αμερικανοί ελληνικής καταγωγής.

Το μήνυμα του Νίκου Δένδια για την 11η Σεπτεμβρίου

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών δεν ξέχασε την επέτειο των 19 ετών από τις επιθέσεις στη Νέα Υόρκη και ανήρτησε σχετικό μήνυμα στο twitter.

Το αφιέρωμα του αμερικανικού CNN στην 11η Σεπτεμβρίου

Mια ματιά στα γεγονότα που άλλαξαν την Αμερική πριν από 19 χρόνια. Περιοδεία στο Εθνικό Μνημείο και Μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This