Το ερωτευμένο φάντασμα που επί 12 χρόνια διεκδικούσε μία έφηβη μέσα στο σπίτι της στο νότιο Λονδίνο

Ντοκιμαντέρ του BBC ξαναζωντανεύει την απίστευτη ιστορία με φάντασμα που επί 12 χρόνια έκανε άνω κάτω το σπίτι οικογένειας

Must Read

To 1956, σ’ ένα σπίτι στο Μπάτερσι του νότιου Λονδίνου, η οικογένεια Χίτσινγκς άρχισε να ακούει ανεξήγητους γδούπους και ήχους γρατσουνίσματος. Κάποιοι, μάλιστα, ήταν τόσο δυνατοί που μπορούσαν να ακουστούν στον δρόμο! Μετά, άρχισαν να κινούνται αντικείμενα, κατσαρολικά πετάγονταν έξω από την κουζίνα την ώρα που δεν βρισκόταν κανείς, τα καλύμματα του κρεβατιού ξεστρώνονταν μόνα τους και παντόφλες περπατούσαν στο πάτωμα χωρίς να τις φοράει κανείς.

Τα ίδια συνεχίζονταν για 12 χρόνια και οι κάτοικοι του νούμερου 63 της Γουίκλιφ Ρόαντ ονόμασαν την αόρατη παρουσία που τα προκαλούσε Ντόναλντ, ο οποίος φαίνεται ότι είχε ιδιαίτερη αδυναμία στην έφηβη κόρη του Γουάλι και της Κίτι, τη Σίρλεϊ.

Η ιστορία αυτή εμφανίστηκε στα πρωτοσέλιδα και έφτασε να συζητηθεί ακόμα και στο βρετανικό Κοινοβούλιο εκείνη την εποχή. Τώρα έρχεται και πάλι στην επιφάνεια μέσω podcast του BBC με τίτλο «Battersea Poltergeist», που βασίστηκε στα απομνημονεύματα της Σίρλεϊ, η οποία είναι τώρα 80 ετών και τα μέσα της εποχής υποστήριζαν ότι ο Ντόναλντ ήταν «το αγόρι της φάντασμα». Ακόμα και οι γονείς της την είχαν ρωτήσει αν ευθύνεται, ενώ η γιαγιά της, Εθελ, της είχε ρίξει αγιασμό για εξορκισμό. Η Σίρλεϊ λέει ότι τελικά χάρη στον κυνηγό φαντασμάτων Χάρολντ Τσίμπετ κατάφεραν να ηρεμήσουν τον Ντόναλντ, ο οποίος κάποια στιγμή άρχισε να γράφει στη Σίρλεϊ.

Πριν από τον Τσίμπετ, η οικογένεια είχε ζητήσει τη βοήθεια μέντιουμ, εξορκιστών αλλά δεν είχε αλλάξει τίποτα.

Στο τέλος της σειράς αυτού του podcast, η δημοσιογραφική ομάδα φαίνεται ότι κατέληξε σε
κάποιες θεωρίες για το τι πραγματικά συνέβη σε αυτό το σπίτι, το οποίο τελικά κατεδαφίστηκε τη δεκαετία του ’60, ωστόσο δεν τις αποκαλύπτει. Πάντως, σε συνέντευξή του στην «Daily Telegraph», o παρουσιαστής του podcast Ντάνι Ρόμπινς παραδέχεται ότι αν και γενικά είναι επιφυλακτικός σε ιστορίες για φαντάσματα, σε αυτή την περίπτωση βρέθηκε μπροστά σε στοιχεία και μαρτυρίες που δεν μπορεί να εξηγήσει αλλιώς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This