Τετάρτη 28/7/2021

Σαν σήμερα πεθαίνει στο Παρίσι ο Ελευθέριος Βενιζέλος των δυο ηπείρων και των πέντε θαλασσών

Έδωσε σάρκα και οστά στο όραμα της Μεγάλης Ιδέας

Στις 18 Μαρτίου 1936 πεθαίνει ο Έλληνας πολιτικός και πρωθυπουργός της χώρας Ελευθέριος Βενιζέλος. Ήταν ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που χαρακτηρίστηκε Εθνάρχης.

Πέθανε στη Γαλλία και η σορός του μεταφέρθηκε στα Χανιά όπου τελέστηκε πάνδημη κηδεία. Ετάφη στο Ακρωτήρι που αποτελεί έκτοτε πανελλήνιο προσκύνημα.

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους Έλληνες πολιτικούς και τους σημαντικότερους αναμορφωτές της Σύγχρονης Ελλάδας. Το πολιτικό του ταλέντο, οι διπλωματικές ικανότητες, η ευελιξία και η διορατικότητά του συνετέλεσαν στην ανάδειξή του σε πρωταγωνιστική μορφή της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής ιστορίας.

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος Εκπροσώπησε την Ελλάδα στις συνδιασκέψεις του Νεϊγύ και των Σεβρών, όπου φανερώνοντας για μία ακόμη φορά τις διπλωματικές του ικανότητες, υπέγραψε τις συνθήκες που δημιούργησαν την Ελλάδα «των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών» δίνοντας σάρκα και οστά στο όραμα της Μεγάλης Ιδέας.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ