Δείτε την ταινία της Μητρόπολης Νέας Φιλαδέλφειας για το ’21, αφιερωμένη στον Νικηταρά τον Τουρκοφάγο (video)

Το 1821 υπενθυμίζει σε όλους μας την αγωνιστική, θαρραλέα και αδούλωτη ψυχή του Έλληνα

Must Read

Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος, τιμώντας τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 παρουσιάζει μία πρωτότυπη νεανική επετειακή ταινία, αφιερωμένη στη ζωή και στη θυσία του μεγάλου ήρωα και αγωνιστή του 1821, του περίφημου Νικηταρά του Τουρκοφάγου (το «Τουρκοφάγος» τα τελευταία χρόνια παραλείπεται για να μην… ενοχλούνται οι «γείτονες»)!

Τα μέλη της ενοριακής θεατρικής ομάδας «Η Μηχανή του Χρόνου» του Ιερού Ναού Αγίας Μαρίνας Νέας Φιλαδέλφειας σε συνεργασία με την θεατρική ομάδα «Φλόγα», υποδύονται τους ιστορικούς χαρακτήρες της κινηματογραφικής διασκευής του θεατρικού έργου: «Που’ σαι μωρέ Νικηταρά», σε σενάριο της Μαριγώς Μπούρη και σκηνοθεσία του Θεόδωρου Κολοβού. Η ταινία προβλήθηκε και διαδικτυακά, ανήμερα την 25η Μαρτίου στη σελίδα της Μητρόπολης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This