Στη «Μικρή Ελλάδα» του Σύδνεϋ τιμήθηκαν τα 200 χρόνια της Εθνεγερσίας

Ρίγη συγκίνησης μόλις ακούστηκε ο εθνικός ύμνος από την Εθνική Μητροπολιτική Χορωδία

Must Read

Στο Σύδνεϋ, εκεί που χτυπάει η καρδιά της ομογένειάς μας, στη «Μικρή Ελλάδα» όπως ονομάστηκε πριν λίγους μήνες η περιοχή του Μάρικβιλ με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, γιορτάστηκαν τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης.

Την Κυριακή στο ναό του Αγίου Νικολάου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακάριου.

Στο σημαιοστολισμένο προαύλιο του ναού έγιναν απαγγελίες ποιημάτων για την Επανάσταση του ’21, ακούστηκαν επετειακά τραγούδια και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Τον ελληνικό εθνικό ύμνο απέδωσε η Εθνική Μητροπολιτική Χορωδία, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.

Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος αναφέρθηκε στη νέα γενιά, λέγοντας ότι τα παιδιά μας είναι τα φτερά μας, με τα οποία μπορούμε εμείς να πετάμε και να πηγαίνουμε παραπέρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This