Όταν οι Τούρκοι δολοφονούσαν τον Τάσο Ισαάκ και οι άντρες του ΟΗΕ κοιτούσαν… (video)

Και κανείς όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε, αλλά ένας από τους δολοφόνους του είναι και ψευτοϋπουργός στα κατεχόμενα!

Must Read

11 Αυγούστου του 1996. Η ημέρα που Τουρκοκύπριοι και Γκρίζοι Λύκοι, υπό το απαθές βλέμμα των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ, λιντσάρουν και δολοφονούν εντός της Πράσινης Γραμμής, στη Δερύνεια, τον Τάσο Ισαάκ, ο οποίος, μαζί με άλλους μοτοσικλετιστές, πραγματοποίησε ειρηνική διαδήλωση κατά της τουρκικής κατοχής.

Η πορεία οργανώθηκε από την Κυπριακή Ομοσπονδία Μοτοσικλετιστών και ξεκινούσε από το Βερολίνο με σκοπό να καταλήξει στην Κερύνεια. Οι απειλές που προήλθαν από την Τουρκία ήταν πολλές και η κυβέρνηση όπως και η Ομοσπονδία αποφάσισαν να μην τηρήσουν το αρχικό σχέδιο και ο τελικός προορισμός μεταφέρθηκε στο Μακάριο Στάδιο. Αυτό δεν το δέχονταν τόσο εύκολα όσοι μοτοσικλετιστές ήταν αποφασισμένοι να διαμαρτυρηθούν στα κατεχόμενα, μαζί τους και ο 24χρονος τότε Τάσος Ισαάκ ο οποίος μαζί με μια από τις ομάδες που χωρίστηκαν σε διάφορα σημεία της γραμμής αντιπαρατάξεως, έφθασε στη Δερύνεια όπου αντίκρισε απέναντι του μια αγέλη οπλισμένων Τούρκων «γκρίζων λύκων» σταλμένων από τη Τουρκία, αλλά και λεγόμενους «αστυνομικούς» του ψευδοκράτους με οδηγίες να σκοτώσουν όποιον περάσει στα κατεχόμενα.

Με την έναρξη των συμπλοκών, ο Τάσος Ισαάκ, προσπαθώντας να γλυτώσει ένα φίλο του από τα χέρια των Τούρκων, εγκλωβίστηκε στα συρματοπλέγματα, με αποτέλεσμα να ξυλοκοπηθεί μέχρι θανάτου από Γκρίζους λύκους και αστυνομικούς του ψευδοκράτους. Ύστερα από ανελέητα κτυπήματα με ρόπαλα και τσεκούρια, ήρθε και το τελειωτικό κτύπημα με πέτρα, που οδήγησε στον θάνατο τον Τάσο Ισαάκ.

Δύο ιρλανδοί αστυνομικοί, μέλη της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ (UNFICYP), δεν κατάφεραν να τον αποσπάσουν από τα χέρια των μαινόμενων Τούρκων και Τουρκοκυπρίων. Ο Τάσος Ισαάκ άφησε την τελευταία του πνοή 95 μέτρα από την ελληνοκυπριακή πλευρά και 32 από την τουρκοκυπριακή, σύμφωνα με την έκθεση του OHE.

Και κανείς όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε, αλλά ένας από τους δολοφόνους του είναι και ψευτοϋπουργός στα κατεχόμενα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This