Σαν σήμερα ο μικρός Ανδρέας Γιαννόπουλος ανακοίνωσε την τελευταία του επιθυμία να ιδρυθεί το «Χαμόγελο του Παιδιού» 

O 10χρονος ταρακούνησε την ελληνική κοινωνία το 1995

Must Read

Ήταν 9 Δεκεμβρίου του 1995, όταν ο μικρός Ανδρέας Γιαννόπουλος συγκίνησε το πανελλήνιο, ζητώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη «Κόκκινη Κάρτα» να ιδρυθεί ένας σύλλογος για το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο 10χρονος Ανδρέας που έδινε άνιση μάχη με τη ζωή, εμφανίστηκε στην εκπομπή μαζί με την οικογένειά του και τους αγαπημένους του καλλιτέχνες. Ο μικρός ωστόσο βρέθηκε στην εκπομπή για να μιλήσει για το δικό του πρόβλημα, αλλά για να παρουσιάσει το όραμά του. Παρά τους πόνους στο σώμα του, ο μικρός Ανδρέας, δεν είπε λέξη για τον αγώνα που έδινε, παρά θέλησε μόνο να παρουσιάσει το ημερολόγιό του και το όνειρό του να ιδρυθεί ένας σύλλογος για τα παιδιά. Ένας σύλλογος που θα βοηθούσε όλα τα παιδιά του κόσμου να χαμογελούν χωρίς να φοβούνται. Μάλιστα, η χαρακτηριστική του κίνηση, να σχηματίσει ένα χαμόγελο με τα δάχτυλά του στο πρόσωπό του, έμεινε στην ιστορία και έγινε σύμβολο του Συλλόγου. 

Με τα ώριμα λόγια του και την αξιοθαύμαστη στάση του, ο 10χρονος Ανδρέας ταρακούνησε για τα καλά την ελληνική κοινωνία.

«Όλοι ξέρουμε, συζητάμε για κάτι παιδιά στους δρόμους που τους λείπει το χαμόγελο. Τους λείπει το χαμόγελο γιατί δεν έχουν λεφτά, δεν έχουν παιχνίδια, δεν έχουν φαΐ και μερικά δεν έχουν καν γονείς. Σκεφτείτε λοιπόν και αφήστε τα λόγια, ας ενωθούμε όλοι κι ας δώσουμε ότι μπορούμε στα φτωχά: αλβανάκια, άσπρα και μαύρα όλα παιδιά είναι και αξίζουν ένα χαμόγελο. Αυτός ο σύλλογος θα λέγεται: «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ». Ελάτε λοιπόν να βοηθήσουμε, αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε» έγραφε στο ημερολόγιό του.

Ο μικρός Ανδρέας δεν πρόλαβε να δει το τεράστιο έργο που προσέφερε ο φορέας που λειτουργεί εδώ και χρόνια με στόχο να προστατεύσει και να προσφέρει καταφύγιο σε παιδιά που το έχουν ανάγκη. Εδώ και 26 χρόνια, το «Χαμόγελο του Παιδιού», σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο πατέρας του, Κώστας Γιαννόπουλος,  έχει φροντίσει πάνω από 1.802.303 παιδιά…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This