Πώς η οσκαρική ταινία «Mediterraneo» πυροδότησε ένταση Ελλάδας-Τουρκίας!

Ένα από τα ενδιαφέροντα παρασκήνια της ταινίας του 1991-1992 που γυρίστηκε στο Καστελλόριζο

Must Read

Ένα σκάφος του ελληνικού πολεμικού ναυτικού που μετατράπηκε σε ιταλικό στρατιωτικό για να γυριστεί η πρώτη σκηνή της βραβευμένης με Όσκαρ ταινίας «Mediterraneo» (με τη συμμετοχή της Βάνας Μπάρμπα) του 1992, πυροδότησε επέμβαση τουρκικών στρατιωτικών αεροσκαφών στα ανοιχτά του Καστελλόριζου!

Οι εξηγήσεις που δόθηκαν μέσω τηλεφώνου, κατάφεραν να αποτρέψουν διπλωματικό (ή πολεμικό) επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας!

Αυτή την ιστορία διηγήθηκε ο διευθυντής φωτογραφίας της ταινίας, Italo Petriccione, στο Cineclub Nickelodeon της Γένοβας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην οποία συμμετείχε και ο σκηνοθέτης της ταινίας, Gabriele Salvatores.

«Το Mediterraneo γυρίστηκε στο νησί Καστελλόριζο το 1991 σε δύο μήνες. Ο παραγωγός Gianni Minervini, μας επανέλαβε πολλές φορές ότι υπήρχε η ανάγκη να κάνουμε οικονομία», είπε ο Petriccione.

Και πρόσθεσε: «Έτσι, μέσω του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού καταφέραμε να πάρουμε ένα πλοίο δανεικό για εμάς, για μόνο τρεις ώρες για να προσομοιώσουμε την αποβίβαση οκτώ Ιταλών στρατιωτών στο μικρό νησί στο Αιγαίο το 1941. Ωστόσο, αφότου ο τουρκικός στρατός εντόπισε ένα ελληνικό πλοίο φέροντας ιταλική σημαία, έστειλε ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος ενώ τα γυρίσματα ήταν σε εξέλιξη!».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This