Πώς η Πριγκίπισσα Ντεζιρέ έχασε τον ελληνικό θρόνο από την Άννα Μαρία

Must Read

Είναι γνωστό ότι οι βασιλικές οικογένειες, όσες έχουν απομείνει, δεν κάνουν γάμους από έρωτα, αλλά από συμφέρον. Συνήθως πολιτικούς ή οικονομικούς. Μόνο που κάποιες φορές ο κανόνας ξεφεύγει. Κάποια από τα… βλαστάρια τους έχουν άλλες αντιλήψεις.

Πώς γινόταν η γνωριμία; Σε μια βασιλική δεξίωση! Ο γάμος, συνήθως, είχε προαποφασιστεί, αλλά το ζευγάρι, έπρεπε και να γνωριστεί. Γινόταν μια δεξίωση στο Παλάτι.. κι από εδώ πάνε κι οι άλλοι!

Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, μπορεί αντί για την Άννα Μαρία, στον ελληνικό θρόνο, έστω και για λίγα χρόνια, να είχε ανέβει η πριγκίπισσα της Σουηδίας, η Ντεζιρέ.

Διαβάζουμε στο Εθνος του 1960

Τι… εστί Ντεζιρέ;

Ήταν η κόρη του διαδόχου του Σουηδικού θρόνου Γουσταύου Αλφόνσου που είχε σκοτωθεί σε αεροπορικό δυστύχημα στην Κοπενγχάγη το 1947. Ο γιος του και Βασιλιάς της Σουηδίας σήμερα Γουσταύος ΙΣΤ’, τότε ήταν απλά διάδοχος. Είχε όμως υποχρέωση να αποκαταστήσει τις τρεις αδελφές του, ανάμεσά τους και η Ντεζιρέ, κι έδινε δεξίωση στο Παλάτι.

Η Ντεζιρέ ήταν δύο χρόνια μεγαλύτερη από τον Κωνσταντίνο και την… παζάρευε με τους διαδόχους όσων ευρωπαϊκών θρόνων είχαν απομείνει. Ο δικός μας, ο Κωνσταντίνος ήταν ένας από αυτούς.

Μόνο που υπήρχε μια… λεπτομέρεια.

Ο Κωνσταντίνος ένα χρόνο νωρίτερα, το 1959, είχε γνωρίσει την Άννα Μαρία. Ήταν ακόμα ανήλικη, αλλά είχε αισθήματα για αυτήν. Η Ντεζιρέ από την πλευρά της δεν ήταν τόσο υπάκουη.

Η Ντεζιρέ (22 χρόνων τότε) στο κέντρο με τις αδελφές της. Αριστερά η Μάργκαρετ (25 χρόνων τότε) και δεξιά η 23χρονη Μπριζίτ

Το αποτέλεσμα το έγραψε η ιστορία. Ο Κωνσταντίνος έκανε αυτό που ήθελε και η Ντεζιρέ επίσης.

Για τον Κωνσταντίνο ξέρουμε ότι περίμενε να ενηλικιωθεί η Άννα Μαρία.

Κι η Ντεζιρέ δεν κάθισε όμως να περιμένει το…. βασιλόπουλο. Γνώρισε έναν πλούσιο γαιοκτήμονα που ήταν και βαρώνος. Ο Νικόλαος, Βαρώνο Σίλβεχελντ, ως προτωτόκος, κληρονόμησε από τον πατέρα του μεγάλες εκτάσεις και της εξασφάλισε μια άνετη ζωή. Ήταν τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος από την Ντεζιρέ, ενώ ο Κωνσταντίνος δύο χρόνια μικρότερος, παντρεύτηκαν την ίδια, περίπου περίοδο που ο δικό μας παντρεύτηκε την Άννα Μαρία, το 1963 κι έζησαν ευτυχισμένοι μέχρι το 2017 που πέθανε ο βαρώνος.

Με τον σύζυγό της σε εκδήλωση του Βασιλικού Οίκου της Σουηδίας

Δεν έγινε βασίλισσα, αλλά πέρασε και περνά μια άνετη ζωή. Παραιτήθηκε των δικαιωμάτων της στον Σουηδικό θρόνο, έχει να λέει στις φίλες της ότι είναι Νο. 319 στον αριθμό διάδοχής για να γίνει Βασίλισσα της Αγγλίας (!) και δίνει το παρόν συχνά στις βραβεύσεις των Νόμπελ που γίνονται στην Στοκχόλμη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This