Ο παραμυθένιος γάμος και η τραγική κατάληξή του!

Must Read

Η 29η Ιουλίου του 1981 αν και Τετάρτη σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν επίσημη αργία. Κανείς δεν πήγαινε για δουλειά. Κανείς; Σχεδόν κανείς!

Η Αυτοκρατορική Φρουρά δούλευε τις τελευταίες μέρες… υπερωρίες, το ίδιο και το προσωπικό του Παλατιού. Δημοσιογράφοι, τεχνικοί τηλεόρασης και φωτοιρεπόρτερ επίσης θα είχαν μια δύσκολη μέρα. Μα η πιο δύσκολη απ’ όλους θα ήταν η μέρα για το πριγκιπικό ζευγάρι που θα παντρευόταν, τον διάδοχο του Αγγλικού θρόνου Κάρολο και την Νταϊάνα Σπένσερ που θα λεγόταν απλά «λαίδη D».

O κόσμος είχε ανάγκη να ζήσει έναν παραμυθένιο γάμο. Αν η δεκαετία του ΄60 σημαδεύτηκε από την αμφισβήτηση, στη δεκαετία του ’70 κυριάρχησε η πετρελαϊκή κρίση που γρήγορα έγινε οικονομική. Η επόμενη δεκαετία άρχιζε με ένα πολυθεαμα που προφανώς είχε ανάγκη ο κόσμος σε όλο τον Πλανήτη.

Ο γάμος έγινε, λόγω τηλεόρασης, παγκόσμιο θέαμα. Οι έγχρωμες εικόνες προσέφεραν στον τηλεθεατή την… καλύτερη θέση.

Μπορεί οι τηλεθεατές να έφθασαν τα 700 εκατομμύρια, αλλά άλλο ένα εκατομμύριο κατέκλυσε τους δρόμους από τους οποίους θα περνούσε η βασιλική άμαξα με το ζευγάρι.

Η ιστορία είχε όλα τα στοιχεία που συγκινούν τις ευαίσθητες καρδιές. Η Νταϊάνα, 19 χρόνων, κόρη του κόμη Σπένσερ και της Σαντ Κιντ είχε την κλασική βρετανική ομορφιά. Κάθε κάτοικος του βασιλείου θα ήθελε να έχει μια τέτοια κόρη Ο Κάρολος πάλι στα 32 του ήταν σε ηλικία γάμου. Έπρεπε να παντρευτεί, να κάνει παιδιά. Ήταν μέρος της αποστολής του για να υπάρξει συνέχεια στον βασιλικό Οίκο που εκπροσωπούσε.

Το πρώτο δημόσιο φιλί (κεντρική φωτογραφία) ήταν η στιγμή που περίμεναν όλοι, ιδιώς φωτογράφοι και καμεραμέν.

Αρχηγοί κρατών, πρώην και νυν Βασιλείς, πρίγκιπες και πριγκίπισες ήταν εκεί. Απουσίαζε όμως ένα βασιλικό ζεύγος, από τα λίγα που είχαν απομείνει στην Ευρώπη,. Αυτό της Ισπανίας. Ο Χουάν Κάρλος και η Σοφία είχαν διαλέξει αυτό τον τρόπο για να διαμαρτυρηθούν για τον τόπο που θα εκκινούσε η γαμήλια κρουαζιέρα του ζεύγους στη Μεσόγειο. Το Γιβραλτάρ.Παραδοσιακά οι Ισπανοί θεωρούν ότι ο βράχος αυτός τους ανήκει και βρίσκεται υπό κατοχή. Ένας αλλος επίσημος προσεκλημένος ο πρόεδρος της Γκάμπια, ο σερ Νταούντα Τζαουάρα, όταν άρχισε η τελετή ήταν νυν κι όταν ολοκληρώθηκε είχε γίνει… τέως. Στη διάρκειά της πρηροφορήθηκε ότι στη χώρα του έγινε πραξικόπημα που τον ανέτρεψε!

Τοτε κανείς δεν έδωσε σημασία σε αυτές τις… αναποδιές. Όπως δεν έδωσαν σημασία οι νεόνυμφοι στο κυνήγι των παπαράτσι σε όλη τη διάρκεια της γαμήλιας κρουαζιέρας.

Μόνο που συνέχεια του παραμυθένιου γάμου δεν έμοιαζε σε τίποτα με τις ρομαντικές ταινίες όπου οι ήρωες ζουν μια ευτυχισμένη ζωή. Στις περισσότερες βιογραφίες, τόσο του Καρόλου, όσο και της Νταϊάνα, αναφέρεται ότι το ζευγάρι είχε διακόψει τις σχέσεις του από τοι 1984 μετά τη γέννηση του πρίγκιπα Χάρι. Οι καυγάδες συχνοί και αρκετά από τα μέλη του προσωπικού των Ανακτόρων έβγαλαν καλά λεφτά πουλώντας στις λαϊκές εφημερίδες γαργαλιστικές λεπτομέρειες για τους συχνούς καυγάδες τους που μπορούσαν να τους ακούσουν καθαρά και σε μεγάλη απόσταση!

Η Νταϊάνα φέρεται να επέμενε σε αυτούς ότι ο Κάρολος δεν θα γινόταν ποτέ βασιλιάς και στη σειρά διαδοχής θα τον προσπερνούσε ο γιος τους Γουίλιαμ.

Οι σχέσεις του ζευγαριού πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο, στη ζωή τους είχε μπει και η Καμίλα Πάρκερ, το τρίτο πρόσωπο της ιστορίαες, ενώ υπήρξαν και άλλες περιστασιακές σχέσεις του Καρόλου νωρίτερα. Το διαζύγιο που εκδόθηκε στις 28 Αυγούστου 1996 ήταν η φυσική κατάληξη, αλλά όχι το τέλος του ενδιαφέροντος των μίντια για την Νταϊάνα.

Το αντίθετο. Η φιλανθρωπική της δράση (αντιμετώπιση AIDS, αρωγή σε παιδιά που το είχαν ανάγκη) την έκαναν δημοφιλή. Πολλοί Βρετανοί στέκονταν και στο γεγονός ότι ήταν το μόνο μέλος της Βασιλικής οικογένειας που είχε δουλειά και κέρδιζε χρήματα εργαζόμενη ως νηπιαγωγός μέχρι τους αρραβώνες της!

Η στάση της δημιουργούσε προβλήματα στη βασιλική οικογένεια που έβλεπε τη δημοφιλία της να καταρρέει και να απογειώνεται της Νταϊάνα που είχε ήδη τίτλο που της έδωσε ο λαϊκός τύπος: «Πριγκίπισα του λαού».

Οι παπαράτσι συνέχισαν να την καταδιώξουν αφού πλέον δεν τους ενδιέφερε το φιλανθρωπικό της έργο, αλλά η προσωπική της ζωή. Μετά από μια σύντομη σχέση με τον πακιστανικής καταγωγής χειρούργο Χασάντ Καν, θέση στην καρδιά της πήρε ο αιγυπτικής καταγωγής Ντόνι αλ Φαγιέντ, γιος του πολυεκατομμυριούχου Μοχάμεντ που ποτέ δεν είχε καλές σχέσεις με το Παλάτι. Σε μια τέτοια καταδίωξη στις 31 Αυγούστου 1997 κόπηκε το νήμα της .ζωής του ζευγαριού σε μια υπόγεια σήραγγα στο Παρίσι.

Όσο για τον Κάρολο μετά από πολλά χρόνια αναμονής έγινε – επιτέλους – βασιλιάς έχοντας στο πλευρό του την Καμίλα Πάρκερ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This