Στο κυνήγι για το «Ελ Ντοράντο των θαλασσών»: Εταιρία πλησιάζει στην ανακάλυψη θησαυρού… αξίας 4.000.000.000 λιρών!

Το Merchant Royal, ένα αγγλικό πλοίο του 17ου αιώνα, βυθίστηκε σε κακοκαιρία κοντά στις νήσους Scilly το 1641

Must Read

Μετά από αιώνες έρχεται στην επιφάνεια μία… βυθισμένη ιστορία. Στο κυνήγι του χαμένου θησαυρού.

Ξεκινάει πλέον το μεγάλο κυνήγι για πλοίο 400 ετών (!), με τους ερευνητές να πιστεύουν ότι στα αμπάρια του υπάρχει χρυσός αξίας 4.000.000.000 λιρών…

Αφού βρισκόταν για εκατοντάδες χρόνια στον βυθό της θάλασσας, το Ελ Ντοράντο των θαλασσών μπορεί τελικά να βγάλει στην επιφάνεια τα «μυστικά» του. Το ναυάγιο του Merchant Royal βρίσκεται ανοικτά των ακτών της Κορνουάλης, αλλά δεν έχει βρεθεί, παρά το ότι μετέφερε έως και 4 δισεκατομμύρια λίρες χρυσού.

Προηγούμενες προσπάθειες να βρεθεί το πλοίο, έπεσαν στο κενό ή καλύτερα, ναυάγησαν. Μια βρετανική εταιρεία είναι πεπεισμένη ότι βρίσκεται κοντά στην ανακάλυψη. Ο πρώην ψαράς και δύτης Nigel Hodge είναι επικεφαλής ομάδας 11 ατόμων στην Multibeam Services, μια εταιρεία που ειδικεύεται στον εντοπισμό χαμένων ναυαγίων. Θα ξεκινήσουν την ιστορική έρευνα.

Λόγω των αυστηρών νόμων σχετικά με το σε ποιον ανήκει ο θησαυρός, «οι μέρες που οι άνθρωποι έβρισκαν ένα μεγάλο σωρό χρυσού και γίνονταν πλούσιοι εν μία νυκτί έχουν περάσει ανεπιστρεπτί», αναφέρει ο δύτης. Λέει ότι το δέλεαρ γι’ αυτόν είναι στην εύρεση απαντήσεων, ενώ κάθε πολύτιμο φορτίο πρόκειται να γίνει αντικείμενο πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το ναυάγιο βυθίστηκε καθ’ οδόν προς Ντάρτμουθ στις 23 Σεπτεμβρίου 1641, αφού σταμάτησε στο ισπανικό λιμάνι Κάντιθ, όπου επισκευάστηκε και πήρε έξτρα φορτίο κατά την επιστροφή του από το Μεξικό και την Καραϊβική. Οι εξελίξεις ρίχνουν φως σε μία υπόθεση σε βάθος αιώνων από τον βυθό των νερών…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This