23/1/2022

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «Δυνατά δυνατά» με νταούλι, ζουρνά και αρχηγό τον Ανδρουλάκη

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσιευση:

Με την ελπίδα αλλά και τη σιγουριά της νίκης, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αφιερώνει το «Δυνατά δυνατά» της Ελευθερίας Αρβανιτάκη στον φίλο του και υποψήφιο αρχηγό του Κινήματος Αλλαγής Νίκο Ανδρουλάκη. Οι δυo τους γνωρίζονται από παιδιά, από τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, στις τωρινές εκλογές η νεότερη γενιά από εκείνους, η κόρη του Οδυσσέα και οι φίλες της, ψήφισαν για πρώτη φορά… δαγκωτό τον κολλητό του μπαμπά!

  • Από τη Βίβιαν Μπενέκου

Μέσω της «Espresso» ο Ε´ αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Αρκαδίας του Κινήματος Αλλαγής προτρέπει τους ψηφοφόρους να συμμετάσχουν μαζικά αύριο, καθώς, όπως χαρακτηριστικά λέει, «όσο περισσότεροι συμμετάσχουν τόσο μεγαλύτερη και ισχυρότερη θα είναι η εντολή».

androylakis 1

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, που απαρνήθηκε τη θέση του αντ’ αυτού στη Βουλή, ξεκαθαρίζει ότι ο Ανδρουλάκης θα αξιοποιήσει όλους όσοι «έχουν προσφέρει στο παρελθόν, έχουν έναν δείκτη υψηλής κοινωνικής αξιοπιστίας και δεν έχουν πληγώσει τον ελληνικό λαό». Ο ίδιος επιμένει ότι το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι στη Βουλή, αλλά στην κοινωνία. Αρα, δεν παίζει ρόλο ποιος θα αντικαθιστά τον νέο τους πρόεδρο στη Βουλή.

Ο Οδυσσέας, φανατικός και πιστός ΠΑΣΟΚ, ετοιμάζεται να γιορτάσει το βράδυ των εκλογών «πασοκικά», δηλαδή με νταούλια και ζουρνά θα τον μεθύσουνε τον ήλιο… Υστερα θα καλέσει τον Νίκο Ανδρουλάκη στο αγαπημένο του χωριό στην Αρκαδία, στη Μυγδαλιά (Γλανιτσιά) Γορτυνίας, και θα γιορτάσουν παραδοσιακά πια, με τσίπουρο και παστό.

Γιατί με τον Νίκο Ανδρουλάκη; Πώς σφυρηλατήθηκε η σχέση ή η φιλία σας;

Με τον Νίκο γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, από τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ. Εχουμε γλεντήσει, έχουμε στενοχωρηθεί, έχουμε ζήσει πολλά πράγματα μαζί. Είναι ένας πολιτικός που, όπως κι εγώ, δεν έχει φύγει ποτέ από το κόμμα και τιμά τις αξίες της παράταξης. Μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα, την ανανέωση και την πολιτική αυτονομία απέναντι σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ και να κάνει το ΠΑΣΟΚ μεγάλο κόμμα.

Πώς απαντάτε στους απέναντι που λένε ότι ο Ανδρουλάκης προετοίμαζε το έδαφος τέσσερα χρόνια τουλάχιστον για τη νίκη του, ενώ αυτοί είχαν μόνο έναν μήνα;

Ο Νίκος είχε βάλει υποψηφιότητα και το 2017 και, παρόλο που δεν ήταν νικητής, παρέμεινε στην παράταξη. Εβαλε πλάτη στις ευρωεκλογές, παίρνοντας κοντά στο 60% των ψήφων του ΚΙΝ.ΑΛ. Στήριξε με αξιοπρέπεια στις δύσκολες μάχες της παράταξης. Στην πολιτική έχει σημασία η προετοιμασία, όταν αυτή γίνεται για να στηρίξει αξίες, πολιτικές θέσεις και πρόγραμμα. Καθένας επιλέγει πώς θα λειτουργήσει και πώς θα τα υπηρετήσει και ο κόσμος κρίνει.

Φοβάστε τον Γιώργο Παπανδρέου ή τον θεωρείτε ήδη χαμένο;

Είναι ένας σεβαστός αντίπαλος, πρώην πρωθυπουργός. Δεν θέλουμε άγονες αντιπαραθέσεις, δεν θέλουμε τη διχόνοια. Μας ενδιαφέρει να τιμήσουμε τους 270.000 ανθρώπους που ψήφισαν. Δεν θα πούμε στον κόσμο γιατί να μην ψηφίσει τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά γιατί να ψηφίσει τον Νίκο Ανδρουλάκη. Θέλουμε την Κυριακή τα μέλη και οι φίλοι που ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή να στείλουν ισχυρό μήνυμα ανανέωσης.

Τι ποσοστό θα πάρετε στον αυριανό γύρο;

Είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύουμε στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οσο περισσότεροι συμμετάσχουν τόσο μεγαλύτερη και ισχυρότερη θα είναι η εντολή.

Εάν κερδίσει ο Νίκος Ανδρουλάκης, πώς θα συμπεριφερθεί στον Γιώργο; Τι επαφή έχουν μεταξύ τους;

Ο Νίκος αυτά που λέει τα κάνει πράξη, όλοι μαζί θα πορευτούμε. Δεν γνωρίζω τις προσωπικές του επαφές.

Θα αξιοποιηθούν τα άλλα στελέχη, π.χ. Λοβέρδος, Γερουλάνος, Βενιζέλος κ.λπ.;

Τα αυτονόητα θα συζητούνται, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης, χώρο στη νέα προσπάθεια έχουν όσοι έχουν προσφέρει στο παρελθόν, έχουν έναν δείκτη υψηλής κοινωνικής αξιοπιστίας και δεν έχουν πληγώσει τον ελληνικό λαό, ενώ την ίδια στιγμή χώρο έχουν και οι νέοι, οι οποίοι είναι αναγκαίοι για να χτίσουμε νέα εμπιστοσύνη με τις νεότερες γενιές, γιατί το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ανανεώσει και την εκλογική του βάση.

Εάν γίνει ανατροπή, που φαίνεται απίθανη, φυσικά, πώς θα συμπεριφερθείτε;

Ο,τι και να γίνει, την επόμενη μέρα θα είμαστε όλοι εδώ, το έχουμε αποδείξει στην πράξη. Συμμετείχαμε με συνέπεια στην παράταξη με τον κ. Παπανδρέου, τον κ. Βενιζέλο και τη Φώφη Γεννηματά. Τη συμπεριφορά όλων, και με βάση αυτό θα κριθούμε, δεν την καθορίζουν προσωπικές αφετηρίες ή επιδιώξεις. Τη συμπεριφορά μας την καθορίζει η εντολή των 270.000 που προσήλθαν στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου και αυτή είναι η ενότητα και η πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ και της προοδευτικής παράταξης.

Ποιος θα εκπροσωπεί τον Ανδρουλάκη στη Βουλή; Είναι μειονέκτημα το γεγονός ότι δεν είναι βουλευτής;

Αυτή είναι μία απόφαση την οποία θα πάρει ο ίδιος, μαζί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Η εκπροσώπηση στη Βουλή δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο ούτε στην Ελλάδα ούτε και στο εξωτερικό. Οι αρχηγοί των σοσιαλιστικών κομμάτων στην Ισπανία και την Πορτογαλία, όταν εκλέχτηκαν, δεν ήταν αρχηγοί, αλλά μετά οδήγησαν τα κόμματά τους στη νίκη. Αν έπρεπε να εκλεγεί βουλευτής, τότε θα έπρεπε να εκλέξουμε έναν από τους 22 βουλευτές. Για σκεφτείτε πόσο δημοκρατικό θα ήταν να επιλέξουν οι 22 από τους 270.000! Το πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι στη Βουλή, αλλά στην κοινωνία. Ο Νίκος μπορεί να επανασυνδέσει την παράταξη με την επαφή του με τον κόσμο από την Κρήτη έως την Αλεξανδρούπολη και από τη Ρόδο έως την Κέρκυρα.

Γιατί αυτοεξαιρεθήκατε από το να ηγηθείτε εσείς της Κοινοβουλευτικής Ομάδας; Γιατί όχι;

Στήριξα θερμά τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά θεωρώ ότι υπάρχουν πολύ ικανά στελέχη που μπορούν να αναλάβουν αυτόν τον ρόλο. Αλλωστε η στήριξή μου στο πρόσωπό του είναι γιατί πιστεύω βαθιά ότι θα μεγαλώσει το ΠΑΣΟΚ με αυτή την προσπάθεια.

Ενδέχεται να παραιτηθεί από την Ευρωβουλή μετά τη νίκη;

Εχει απαντήσει ο ίδιος, καθαρά και έντιμα. Χρειαζόμαστε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ στην Ευρώπη, μαζί με τους άλλους σοσιαλδημοκράτες ηγέτες, ώστε να αγωνιστούν για να μην υπάρξει νέα λιτότητα, καθώς και να σταματήσουν τα «σουλατσαρίσματα» του κυρίου Τσίπρα, ο οποίος στην Ελλάδα το παίζει αριστερός και στην Ευρώπη σοσιαλδημοκράτης.

Ως προσωπικότητα ο Ανδρουλάκης φαίνεται πολύ χαμηλών τόνων και δεν είναι και αρκετά γνωστός στους πολίτες. Πώς θα καταφέρει να βγάλει από το τέλμα το κόμμα και να σταθεί απέναντι σε Μητσοτάκη – Τσίπρα;

Οσοι είναι ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν παρών σε όλους τους αγώνες. Το κόμμα μας μπορεί και πρέπει να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση, με ορθή πολιτική, παρεμβάσεις, προτάσεις, ιδέες. Απέναντι στον Μητσοτάκη και τον Τσίπρα μπορεί να σταθεί με τις προτάσεις του που αφορούν την κοινωνία και την οικονομία. Οι ανισότητες που διεύρυνε η πανδημία δεν αντιμετωπίζονται με ευχές και αφορισμούς, αλλά με μέτρα που ξεκινούν από την παιδεία, την υγεία, το δίχτυ κοινωνικής προστασίας. Πάρτε παράδειγμα την αύξηση των τιμών ενέργειας που πλήττει όλα τα νοικοκυριά ή τη μετάβαση στις πράσινες μορφές ενέργειας από ΑΠΕ. Αντί να προωθούνται οι ενεργειακές κοινότητες, η χρήση φωτοβολταϊκών στις στέγες, προωθείται ανοργάνωτα η απολιγνιτοποίηση και οι ΑΠΕ πάνε μόνο σε μεγάλους ομίλους. Ο απλός κόσμος, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι, οι επαγγελματίες όχι μόνο πληρώνουν την ενέργεια ακριβότερη, αλλά και αποκλείονται από την παραγωγή ΑΠΕ για να μειώσουν το κόστος. Αυτό είναι το πεδίο της αντιπαράθεσης και όχι τα πρόσωπα αποκομμένα από τις πολιτικές. Γιατί και ο κ. Τσίπρας πολλά έλεγε, αλλά στην πράξη αποδείχτηκε ότι υπήρξε μεγάλη απόσταση ανάμεσα στα λόγια και τα έργα, γι’ αυτό οι πολίτες σήμερα στο πρόσωπο του Νίκου Ανδρουλάκη βλέπουν την ελπίδα ξανά και αυτή είναι η δύναμή του για να τους αντιμετωπίσει μέσα στη Βουλή, αλλά κυρίως στην κοινωνία.

Είναι πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ ή στη Ν.Δ., σε ενδεχόμενη συνεργασία; Με ποιον θα πάει;

Δεν κλείνουμε το μάτι ούτε δεξιά ούτε αριστερά. Η ενότητα και η αυτονομία που λέμε δεν είναι παραμύθι, είναι η πραγματικότητα. Το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξει σύντομα τους πολιτικούς συσχετισμούς.

Η σύζυγος και η υπόλοιπη οικογένειά σας συμφώνησαν με την επιλογή σας να ταχθείτε στο πλευρό Ανδρουλάκη;

Η κόρη μου ψήφισε για πρώτη φορά Νίκο μαζί με τις φίλες της.

Σε ποιο χωριό της πατρίδας σας θα ξεναγήσετε τον νέο αρχηγό του Κινήματος Αλλαγής;

Μα πού αλλού, στην Αρκαδία, στη Μυγδαλιά (Γλανιτσιά) Γορτυνίας. Θα τον κεράσουμε τσίπουρο και παστό.

Πώς θα γιορταστεί η νίκη, εάν έρθει αύριο βράδυ; Παραγγείλατε τούρτα με το ήλιο του ΠΑΣΟΚ;

Πασοκικά! Με νταούλια και με ζουρνά θα τον μεθύσουμε τον ήλιο…

Ποια σημεία του χαρακτήρα σας ταιριάζουν με του Ανδρουλάκη;

Η βαθιά πίστη ότι η Σοσιαλδημοκρατία θα κερδίσει και το ΠΑΣΟΚ θα ξανακυβερνήσει. Οτι και οι οικογένειές μας δεν είχαν σχέση με την πολιτική. Αγωνιστήκαμε μόνοι μας και τα καταφέραμε.

Πώς και πού θα περάσετε τα Χριστούγεννά σας;

Θα τα περάσω στο χωριό μου με την οικογένειά μου. Είναι το μέρος που με ξεκουράζει, μου δίνει δύναμη. Είναι ο παράδεισός μου.

Στολίσατε δέντρο ή οι εκλογές δεν σας άφησαν;

Στόλισαν τα παιδιά μου και η γυναίκα μου, αλλά το καλύτερο δέντρο θα το στολίσουμε στο χωριό.

Ποιο τραγούδι ταιριάζει στον φίλο σας Νίκο Ανδρουλάκη; Ποιο θα του χαρίζατε;

Το «Δυνατά δυνατά» της Ελευθερίας Αρβανιτάκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γιάννης Φωστηρόπουλος ξανά υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023

«Θα θέσω εκ νέου τον εαυτό μου στην κρίση των συμπολιτών μου» λέει, μιλώντας...

Αρχιδούκας Αυστρίας: «Μπορούμε να διδαχθούμε από την Ιστορία της Ελλάδας»

Μια ξεχωριστή συνέντευξη πραγματοποιήσαμε με την ευκαιρία της πρόσφατης επίσκεψης στη χώρα μας του...

Μια… παραγκούπολη στην καρδιά της Αθήνας!

Τον παραλογισμό του ελληνικού κράτους εξηγεί με συνέντευξή του στη «δημοκρατία» ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος...

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας βάζει ξανά ρότα για την περιφέρεια

Ξεκαθαρίζει ότι θα είναι ξανά υποψήφιος για την Περιφέρεια τον Οκτώβριο του 2023, διαψεύδοντας...

Νίκος Αλιάγας: «Εάν δεν είχαν θυσιαστεί οι Μεσολογγίτες ποιος θα ήμουν εγώ σήμερα;»

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας δημοσιογράφος και παρουσιαστής, Νίκος Αλιάγας, σε μια μοναδική και σπάνια...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Οι πρώτες γιορτές που πέρασε στην αγκαλιά των διδύμων της και του συζύγου της Μίνω Μάτσα

«Η ζωή μας είναι γεμάτη μουσική, χαρά και ειλικρίνεια». Ετσι περιγράφει στην «Espresso» τη...

Γιώργος Τσούκαλης: Οι περιπέτειες του Έλληνα Πουαρό

Η επαγγελματική πορεία του Γιώργου Τσούκαλη γεμίζει βιβλία και δεν είναι τυχαίο ότι θεωρείται...

Νικήτας Κακλαμάνης: «Νοσταλγώ τα γιορτινά τραπέζια όταν ήμουν μικρό παιδί στην Άνδρο»

Νύχτα Πρωτοχρονιάς παρέα με την αδελφή του και τα ανίψια του για τον Α’...

Απόστολος Γκλέτσος: «Ο Πολάκης είναι… αντίδοτο στον Αδωνι»

Ωρίμασε, ηρέμησε από την τρέλα των νεανικών ερώτων, δεν τον αγγίζουν πια οι εκατοντάδες...

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: Ο πιλότος που «προσγειώθηκε» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ένας δήμαρχος «πιλότος», που κατεβαίνει, διεκδικώντας ξανά τα περίφημα «3Β» της Αττικής, απεχθάνεται όσους...

Κρίστελ Καπερώνη: Οι καταγγελίες ήταν μια αρχή για να «καθαρίσει» η δουλειά μας

Από πολύ μικρή ηλικία, η Κρίστελ Καπερώνη μυήθηκε στην μαγεία της υποκριτικής και του...

Τηλέμαχος Γεώργιος Βραχνής: «Δουλειά της αστυνομίας είναι η πάταξη της εγκληματικότητας και όχι ο έλεγχος για μάσκες και υγειονομικά πάσα»

Είναι αστυνομικός που έχει δαπανήσει 23.000 ευρώ για να επισκευαστεί και ενισχυθεί περιπολικό της...

Φοβάμαι πολύ μια συμφωνία «καζάν-καζάν» για το Αιγαίο!

«Η Πατριωτική Ενωση θα καταργήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Περικλής Νεάρχου: «Πενιχρά τα ανταλλάγματα της νέας Ελληνοαμερικανικής Αμυντικής Συμφωνίας»

Ο πολύπειρος διπλωμάτης παίρνει θέση σε μια σειρά από ζητήματα και αποκαλύπτει πτυχές της...

Τάνια Τρύπη: «Οι μορφωμένοι άνθρωποι δεν φοβούνται, παίρνουν τη μοίρα στα χέρια τους»

Ο σημαντικός ηθοποιός Ακης Σακελλαρίου και η δημοφιλής και αξιόλογη Τάνια Τρύπη ζωντανεύουν το...

Δώρα Αυγέρη: Ξεσπάει κατά της πολιτικής της κυβέρνησης, που προκαλεί εκατόμβες νεκρών από τον ιό

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Θεσσαλονίκης και αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας Δώρα Αυγέρη περιγράφει...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Συνεχείς οι μικροεπεμβάσεις στη χήρα του Τζώρτζη Μονογυιού – Αφόρητος ο πόνος

Από τα χείλη των γιατρών «κρέμονται» οι αστυνομικοί του...

Σουίτα βιασμού: Οι αδελφοί Λεβέντη της Coca-Cola και τα άλλα τρία «μπουμπούκια»

«Σεισμός» σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα με την υπόθεση-σοκ! Ιδιαιτέρα μεγαλοβιομηχάνου το θύμα

Ο κύβος ερρίφθη: Τριπλές εκλογές για να παραμείνει ο Κυριάκος πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (και ο στενός κύκλος του στο...

«Πάγωσαν» οι τηλεθεατές με την εμφάνιση του Γιάννη Καλλιάνου στον Νίκο Ευαγγελάτο

Στο γραφείο του βουλευτή της ΝΔ και μετεωρολόγου Γιάννη...

Πανελλήνια οργή: Ο Μητσοτάκης «follower» του «απολογητή των βιαστών» στο Instagram!

Αρχηγοί κρατών, μερικοί βουλευτές της αρεσκείας του όπως είναι...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ