25/1/2022

Φοβάμαι πολύ μια συμφωνία «καζάν-καζάν» για το Αιγαίο!

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσιευση:

«Η Πατριωτική Ενωση θα καταργήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Όταν ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου ανακοίνωσε την απόφασή του να συμμετέχει στον
πολιτικό στίβο, με τη δημιουργία του κόμματος Πανελλήνια Πατριωτική Ενωση, δεν
ήταν λίγοι αυτοί που εξεπλάγησαν. Ο γνωστός για τις πατριωτικές του θέσεις, αλλά
και την έμπρακτη υποστήριξη αξιόλογων σκοπών επιχειρηματίας μιλάει στην
«κυριακάτικη δημοκρατία» σχετικά με τις πρώτες του κινήσεις και τις σκέψεις του
για το άμεσο μέλλον.

  • Συνέντευξη στον Δ. Παπαγεωργίου

Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στο να δημιουργήσετε την Πανελλήνια Πατριωτική Ενωση και να βάλετε πλώρη για τις εκλογές;

Ποια ήταν η αιτία που μετά από πάρα πολλή σκέψη μάς οδήγησε στη συγκεκριμένη απόφαση; Η διαπίστωση ότι τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα έχουν επιφέρει καταστροφές στην πατρίδα. Από παλαιότερα, ήδη από την εποχή του Σημίτη, που μας έκανε ρεζίλι με τα Ιμια, που έφερε τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, αλλά και τη Συμφωνία της Μαδρίτης. Τα πολιτικά κόμματα που οδήγησαν στην αύξηση του δανεισμού – φτάσαμε σε σημείο να έχουμε 320 δισεκατομμύρια δάνεια, εκτός από τα χρήματα που μας έδωσε η Ευρωπαϊκή Ενωση. Στη συνέχεια ήρθε ο αλήστου μνήμης ΓΑΠ, που, από εκεί που μας έλεγε ότι “λεφτά υπάρχουν”, μας έβαλε στο ΔΝΤ. Ακολούθησαν τα Μνημόνια του Σαμαρά, που αρχικά δήλωνε εναντίον, και μετά ήρθαν ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης που έκλεισαν τις τράπεζες και τελικά μας οδήγησαν στις Πρέσπες. Και τώρα όμως είναι δραματική η κατάσταση, παρά το ότι προσπαθεί η κυβέρνηση, με την άριστη επικοινωνιακή της ομάδα, να αποσιωπήσει το οτιδήποτε θα δείχνει την πραγματικότητα. Να αναφερθώ στην κατάσταση με τα εμβόλια, την αντιμετώπιση της πανδημίας ή τα πρόστιμα των 100 ευρώ; Δεν θα επεκταθώ περαιτέρω σε αυτό, όμως η οικονομική καταστροφή είναι προ των πυλών. Σήμερα ανέβηκε η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στα 300 ευρώ ανά μεγαβατώρα και θα ανέβει και άλλο… Τα έχω πει, τα έχω γράψει, έχω καλέσει δημοσίως τον Μητσοτάκη να ανατρέψει την πολιτική της απολιγνιτοποίησης, που οδηγεί στην καταστροφή, αλλά δεν με ακούει. Πήγε με τα ΜΑΤ στην Κοζάνη. Αν κλείσει τα λιγνιτικά, θα έχει την ευθύνη για το μπλακ άουτ που θα ακολουθήσει τον χειμώνα! Οσο για τα εθνικά, φοβάμαι πολύ μια συμφωνία «καζάν – καζάν» στο Αιγαίο. Για όλα τα παραπάνω πάρθηκε η απόφαση να κατέβουμε στον πολιτικό στίβο και να ζητήσουμε από τους πολίτες να μας υπερψηφίσουν!

Ποιές ήταν οι πρώτες αντιδράσεις πολιτών μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης της Πανελλήνιας Πατριωτικής Ενωσης;

Επικοινώνησε πάρα πολύς κόσμος, με πολύ θετικό τρόπο. Πήγα ήδη δύο περιοδείες, μία στη δυτική Μακεδονία και μία στη Θράκη. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η υποστήριξη στην Πατριωτική Ενωση θα είναι τεράστια. Ο κόσμος μάς αγκάλιασε, μας είπε ότι οι απόψεις μας τον εκπροσωπούν. Θα ακολουθήσουν και άλλες περιοδείες, μετά τις γιορτές, σε όλη την Ελλάδα. Σκοπός μας είναι να ενώσουμε όλη την πατρίδα, όλη τη χώρα. Εκεί που πήγαμε οργανωνόμαστε και χτίζουμε τις πρώτες συνεργασίες με διάφορες τοπικές ομάδες, με μικρά κόμματα, ώστε να συνενώσουμε και να εκπροσωπήσουμε τον απλό πολίτη. Πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία που έχει ο ελληνικός λαός να γυρίσει την πλάτη του στα παλαιά κόμματα. Εμείς δεν έχουμε κανένα συμφέρον, αλλά και καμία εξάρτηση από κανέναν, δεν μπορεί κανείς να μας εκβιάσει. Μοναδική μας φιλοδοξία, να προασπίσουμε τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας, να φέρουμε τα παιδιά μας που έφυγαν έξω πίσω…

Στις περιοδείες σας αυτές τι ζητήματα σας έθεσαν οι πολίτες;

Τον κόσμο, τον απλό πολίτη, τον απασχολεί η αύξηση του πληθωρισμού. Το πώς θα βγάλει τον χειμώνα. Αμέσως μετά είναι η αγωνία των κατοίκων των περιοχών αυτών για την ερήμωσή τους. Αδειάζουν τα χωριά, φεύγουν οι νέοι. Στο Τρίγωνο του Εβρου, όλη την προηγούμενη χρονιά δεν γεννήθηκε ούτε ένα παιδί. Στην περιοχή της Φλώρινας σβήνουν τα φώτα στα χωριά, αδειάζει ολόκληρη η περιοχή. Υπάρχουν τεράστια παράπονα για τη συμπεριφορά Μητσοτάκη στο θέμα του κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων. Πρόκειται για τεράστιο λάθος, κάτι που όχι μόνον οι απλοί πολίτες, αλλά και επιστήμονες, άνθρωποι που είχαν θέσεις ευθύνη γνωρίζουν. Με προειδοποίησαν ότι κινδυνεύει η ευστάθεια του συστήματος. Με ρώτησαν: Ο Μητσοτάκης δεν μας σκέφτεται; 20.000-25.000 άνθρωποι θα φύγουν από την περιοχή. Αλλο ζήτημα ήταν οι Πρέσπες. Οι άνθρωποι είναι εξαγριωμένοι με όσα συμβαίνουν. Οι Σκοπιανοί δεν τηρούν το παραμικρό, παρά το ότι η συμφωνία είναι ετεροβαρής. Κάτοικοι της περιοχή που πηγαίνουν στο Μοναστήρι, στα Σκόπια, επιβεβαιώνουν ότι η λέξη «βόρεια» δεν υπάρχει πουθενά. Παντού σκέτο «Μακεδονία». Μιλούν για «Μακεδονία», τα αγάλματα παραμένουν, οι εφημερίδες γράφουν για «Μακεδονία» και έχεις και τον δήθεν αρχηγό του VMRO να τονίζει ότι ποτέ δεν θα κάνει λόγο για «Βόρεια Μακεδονία». Εμείς δώσατε τα πάντα και τώρα οι φοβικοί Ελληνες πολιτικοί δεν τολμούν να πουν το παραμικρό. Θα τηρήσουμε εμείς αυτό που δεν τηρεί ο άλλος. Η Πατριωτική Ενωση θα την καταργήσει αυτή τη συμφωνία, αφού, όπως μου έχουν πει άνθρωποι εγνωσμένης αξίας, μια σύμβαση όταν έχει όρους που η άλλη πλευρά δεν τηρεί, είναι εμφανές ότι μπορεί να καταγγελθεί.

Με άλλους σχηματισμούς στα δεξιά της Ν.Δ. έχετε επαφές;

Εμείς αγκαλιάζουμε όλους τους Ελληνες, όλους αυτούς που θέλουν να προκόψει η πατρίδα. Δεν έχουμε καμία σχέση με δεξιά της Ν.Δ. ή αριστερά της Ν.Δ. Ολους τους θέλουμε και θέλουμε να έρθουν. Ηδη κάνουμε συζητήσεις με διάφορες ομάδες, από το κόμμα φιλελευθέρων μέχρι αγροκτηνοτροφικά σωματεία και τοπικές ομάδες που ασχολούνται με τοπικά προβλήματα.

«Η Ελλάδα σε λίγα χρόνια θα έχει κατοίκους πέντε εκατομμύρια γέρους και πέντε εκατομμύρια μουσουλμάνους»

Στην ιδρυτική σας διακήρυξη έχετε αναφερθεί σε μια σειρά ζητημάτων που θεωρείτε μείζονα. Θα μας κάνετε μια προτεραιοποίησή τους;

Βασική προτεραιότητα είναι το δημογραφικό. Δεν γεννάμε και γερνάμε. Εάν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς, η πατρίδα μας σε λίγα χρόνια θα έχει ως κατοίκους πέντε εκατομμύρια γέρους και πέντε εκατομμύρια μουσουλμάνους, από τη Σομαλία, το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν και από όπου αλλού θα έρθουν. Εμείς έχουμε ως στόχο να ενισχύσουμε τα νέα ζευγάρια να κάνουν γρήγορα οικογένειες.  

Να ενισχύσουμε τις νέες μητέρες, τις πολύτεκνες οικογένειες. Εχουμε, μάλιστα, κοστολογήσει το πρόγραμμά μας, μιλάμε για 800.000.0000-900.000.000 ετησίως. Το
νούμερο αυτό θα βγει με επιβάρυνση πέντε λεπτών στα καύσιμα για τον πολίτη και
πέντε λεπτά επιβάρυνση για το Δημόσιο. Δέκα λεπτά για 9.000 τόνους καύσιμο που
χρησιμοποιούνται κάθε έτος, σημαίνουν 900.000.000 που θα διατεθούν για αυτόν τον
σκοπό.

Δεύτερη προτεραιότητα είναι η παιδεία. Ζητάμε ελληνική παιδεία, ελληνική Ιστορία, ελληνικό πολιτισμό και την καταπολέμηση του εθνομηδενισμού στα πανεπιστήμια. Τα πανεπιστήμια πρέπει να κατευθυνθούν στη συνεργία με τον ιδιωτικό τομέα, να επιστρέψουν οι δικοί μας που είναι έξω, να έρθουν και ξένοι που θέλουν να μάθουν τόσο τις επιστήμες όσο και τον ελληνικό πολιτισμό. Οπως κάνει η Κύπρος, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Οσο για τα εθνικά θέματα; Επέκταση των εθνικών μας χωρικών υδάτων άμεσα στα 12 μίλια. Ανακήρυξη ΑΟΖ άμεσα, εκμετάλλευση όλων των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Φυσικά πολεμικές επανορθώσεις από τη Γερμανία και αποπληρωμή του αναγκαστικού δανείου. Ενώ πεινούσαμε, πεθαίναμε από την πείνα, μας βάζανε να τους δανείσουμε. Η Γερμανία πρέπει να πληρώσει. Οταν εμείς μπούμε στη Βουλή, ή θα πληρώσει ή θα πάμε σε διεθνή δικαστήρια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Γιάννης Φωστηρόπουλος ξανά υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023

«Θα θέσω εκ νέου τον εαυτό μου στην κρίση των συμπολιτών μου» λέει, μιλώντας...

Αρχιδούκας Αυστρίας: «Μπορούμε να διδαχθούμε από την Ιστορία της Ελλάδας»

Μια ξεχωριστή συνέντευξη πραγματοποιήσαμε με την ευκαιρία της πρόσφατης επίσκεψης στη χώρα μας του...

Μια… παραγκούπολη στην καρδιά της Αθήνας!

Τον παραλογισμό του ελληνικού κράτους εξηγεί με συνέντευξή του στη «δημοκρατία» ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος...

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας βάζει ξανά ρότα για την περιφέρεια

Ξεκαθαρίζει ότι θα είναι ξανά υποψήφιος για την Περιφέρεια τον Οκτώβριο του 2023, διαψεύδοντας...

Νίκος Αλιάγας: «Εάν δεν είχαν θυσιαστεί οι Μεσολογγίτες ποιος θα ήμουν εγώ σήμερα;»

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας δημοσιογράφος και παρουσιαστής, Νίκος Αλιάγας, σε μια μοναδική και σπάνια...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Οι πρώτες γιορτές που πέρασε στην αγκαλιά των διδύμων της και του συζύγου της Μίνω Μάτσα

«Η ζωή μας είναι γεμάτη μουσική, χαρά και ειλικρίνεια». Ετσι περιγράφει στην «Espresso» τη...

Γιώργος Τσούκαλης: Οι περιπέτειες του Έλληνα Πουαρό

Η επαγγελματική πορεία του Γιώργου Τσούκαλη γεμίζει βιβλία και δεν είναι τυχαίο ότι θεωρείται...

Νικήτας Κακλαμάνης: «Νοσταλγώ τα γιορτινά τραπέζια όταν ήμουν μικρό παιδί στην Άνδρο»

Νύχτα Πρωτοχρονιάς παρέα με την αδελφή του και τα ανίψια του για τον Α’...

Απόστολος Γκλέτσος: «Ο Πολάκης είναι… αντίδοτο στον Αδωνι»

Ωρίμασε, ηρέμησε από την τρέλα των νεανικών ερώτων, δεν τον αγγίζουν πια οι εκατοντάδες...

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: Ο πιλότος που «προσγειώθηκε» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ένας δήμαρχος «πιλότος», που κατεβαίνει, διεκδικώντας ξανά τα περίφημα «3Β» της Αττικής, απεχθάνεται όσους...

Κρίστελ Καπερώνη: Οι καταγγελίες ήταν μια αρχή για να «καθαρίσει» η δουλειά μας

Από πολύ μικρή ηλικία, η Κρίστελ Καπερώνη μυήθηκε στην μαγεία της υποκριτικής και του...

Τηλέμαχος Γεώργιος Βραχνής: «Δουλειά της αστυνομίας είναι η πάταξη της εγκληματικότητας και όχι ο έλεγχος για μάσκες και υγειονομικά πάσα»

Είναι αστυνομικός που έχει δαπανήσει 23.000 ευρώ για να επισκευαστεί και ενισχυθεί περιπολικό της...

Περικλής Νεάρχου: «Πενιχρά τα ανταλλάγματα της νέας Ελληνοαμερικανικής Αμυντικής Συμφωνίας»

Ο πολύπειρος διπλωμάτης παίρνει θέση σε μια σειρά από ζητήματα και αποκαλύπτει πτυχές της...

Τάνια Τρύπη: «Οι μορφωμένοι άνθρωποι δεν φοβούνται, παίρνουν τη μοίρα στα χέρια τους»

Ο σημαντικός ηθοποιός Ακης Σακελλαρίου και η δημοφιλής και αξιόλογη Τάνια Τρύπη ζωντανεύουν το...

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «Δυνατά δυνατά» με νταούλι, ζουρνά και αρχηγό τον Ανδρουλάκη

Με την ελπίδα αλλά και τη σιγουριά της νίκης, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αφιερώνει το...

Δώρα Αυγέρη: Ξεσπάει κατά της πολιτικής της κυβέρνησης, που προκαλεί εκατόμβες νεκρών από τον ιό

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Θεσσαλονίκης και αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας Δώρα Αυγέρη περιγράφει...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επικό «δικό σας το υπόλοιπο» στον αέρα του ΣΚΑΪ!

«Όμορφα είναι έξω εδώ, ρίχνει πολύ χιονάκι, άντε όμως...

Τέρμα οι δηλώσεις από την πλευρά της ανήλικης που κατήγγειλε τον ιερέα για βιασμό

Η γνωστή ποινικολόγος και δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης...

Σάλος από την τοποθέτηση του Δημήτρη Καμπουράκη για τα ανήλικα κορίτσια και τα κατηχητικά

Ο Δημήτρης Καμπουράκης αναφερόμενος στην υπόθεση βιασμού ανήλικης κοπέλας...

Συνελήφθη ψευδόμενος ο Γεραπετρίτης: Ο Φουρθιώτης δημοσιεύει «θερμό» SMS του υπουργού!

Κάθε λεπτό που ο υπουργός Επικρατείας παραμένει στη θέση του, γελοιοποιεί το ίδιο το πολίτευμα

Σύγκρουση τρένων στη Λιβαδειά με τραυματίες!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, από τις 3 το...

Σήψη μέχρι το κόκκαλο! 10 σκάνδαλα που τα… έφαγε το σκοτάδι

Η συστημική συνεργασία κυβέρνησης και «πρόθυμων» ΜΜΕ για να μη φτάνει στα ρουθούνια των πολιτών η μπόχα! Οι απόπειρες να θαφτούν τα ψέματα Μητσοτάκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ