Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2023

Φοβάμαι πολύ μια συμφωνία «καζάν-καζάν» για το Αιγαίο!

«Η Πατριωτική Ενωση θα καταργήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Όταν ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου ανακοίνωσε την απόφασή του να συμμετέχει στον
πολιτικό στίβο, με τη δημιουργία του κόμματος Πανελλήνια Πατριωτική Ενωση, δεν
ήταν λίγοι αυτοί που εξεπλάγησαν. Ο γνωστός για τις πατριωτικές του θέσεις, αλλά
και την έμπρακτη υποστήριξη αξιόλογων σκοπών επιχειρηματίας μιλάει στην
«κυριακάτικη δημοκρατία» σχετικά με τις πρώτες του κινήσεις και τις σκέψεις του
για το άμεσο μέλλον.

  • Συνέντευξη στον Δ. Παπαγεωργίου

Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε στο να δημιουργήσετε την Πανελλήνια Πατριωτική Ενωση και να βάλετε πλώρη για τις εκλογές;

Ποια ήταν η αιτία που μετά από πάρα πολλή σκέψη μάς οδήγησε στη συγκεκριμένη απόφαση; Η διαπίστωση ότι τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα έχουν επιφέρει καταστροφές στην πατρίδα. Από παλαιότερα, ήδη από την εποχή του Σημίτη, που μας έκανε ρεζίλι με τα Ιμια, που έφερε τις γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο, αλλά και τη Συμφωνία της Μαδρίτης. Τα πολιτικά κόμματα που οδήγησαν στην αύξηση του δανεισμού – φτάσαμε σε σημείο να έχουμε 320 δισεκατομμύρια δάνεια, εκτός από τα χρήματα που μας έδωσε η Ευρωπαϊκή Ενωση. Στη συνέχεια ήρθε ο αλήστου μνήμης ΓΑΠ, που, από εκεί που μας έλεγε ότι “λεφτά υπάρχουν”, μας έβαλε στο ΔΝΤ. Ακολούθησαν τα Μνημόνια του Σαμαρά, που αρχικά δήλωνε εναντίον, και μετά ήρθαν ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης που έκλεισαν τις τράπεζες και τελικά μας οδήγησαν στις Πρέσπες. Και τώρα όμως είναι δραματική η κατάσταση, παρά το ότι προσπαθεί η κυβέρνηση, με την άριστη επικοινωνιακή της ομάδα, να αποσιωπήσει το οτιδήποτε θα δείχνει την πραγματικότητα. Να αναφερθώ στην κατάσταση με τα εμβόλια, την αντιμετώπιση της πανδημίας ή τα πρόστιμα των 100 ευρώ; Δεν θα επεκταθώ περαιτέρω σε αυτό, όμως η οικονομική καταστροφή είναι προ των πυλών. Σήμερα ανέβηκε η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στα 300 ευρώ ανά μεγαβατώρα και θα ανέβει και άλλο… Τα έχω πει, τα έχω γράψει, έχω καλέσει δημοσίως τον Μητσοτάκη να ανατρέψει την πολιτική της απολιγνιτοποίησης, που οδηγεί στην καταστροφή, αλλά δεν με ακούει. Πήγε με τα ΜΑΤ στην Κοζάνη. Αν κλείσει τα λιγνιτικά, θα έχει την ευθύνη για το μπλακ άουτ που θα ακολουθήσει τον χειμώνα! Οσο για τα εθνικά, φοβάμαι πολύ μια συμφωνία «καζάν – καζάν» στο Αιγαίο. Για όλα τα παραπάνω πάρθηκε η απόφαση να κατέβουμε στον πολιτικό στίβο και να ζητήσουμε από τους πολίτες να μας υπερψηφίσουν!

Ποιές ήταν οι πρώτες αντιδράσεις πολιτών μετά την ανακοίνωση της ίδρυσης της Πανελλήνιας Πατριωτικής Ενωσης;

Επικοινώνησε πάρα πολύς κόσμος, με πολύ θετικό τρόπο. Πήγα ήδη δύο περιοδείες, μία στη δυτική Μακεδονία και μία στη Θράκη. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η υποστήριξη στην Πατριωτική Ενωση θα είναι τεράστια. Ο κόσμος μάς αγκάλιασε, μας είπε ότι οι απόψεις μας τον εκπροσωπούν. Θα ακολουθήσουν και άλλες περιοδείες, μετά τις γιορτές, σε όλη την Ελλάδα. Σκοπός μας είναι να ενώσουμε όλη την πατρίδα, όλη τη χώρα. Εκεί που πήγαμε οργανωνόμαστε και χτίζουμε τις πρώτες συνεργασίες με διάφορες τοπικές ομάδες, με μικρά κόμματα, ώστε να συνενώσουμε και να εκπροσωπήσουμε τον απλό πολίτη. Πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία που έχει ο ελληνικός λαός να γυρίσει την πλάτη του στα παλαιά κόμματα. Εμείς δεν έχουμε κανένα συμφέρον, αλλά και καμία εξάρτηση από κανέναν, δεν μπορεί κανείς να μας εκβιάσει. Μοναδική μας φιλοδοξία, να προασπίσουμε τα συμφέροντα του λαού και της πατρίδας, να φέρουμε τα παιδιά μας που έφυγαν έξω πίσω…

Στις περιοδείες σας αυτές τι ζητήματα σας έθεσαν οι πολίτες;

Τον κόσμο, τον απλό πολίτη, τον απασχολεί η αύξηση του πληθωρισμού. Το πώς θα βγάλει τον χειμώνα. Αμέσως μετά είναι η αγωνία των κατοίκων των περιοχών αυτών για την ερήμωσή τους. Αδειάζουν τα χωριά, φεύγουν οι νέοι. Στο Τρίγωνο του Εβρου, όλη την προηγούμενη χρονιά δεν γεννήθηκε ούτε ένα παιδί. Στην περιοχή της Φλώρινας σβήνουν τα φώτα στα χωριά, αδειάζει ολόκληρη η περιοχή. Υπάρχουν τεράστια παράπονα για τη συμπεριφορά Μητσοτάκη στο θέμα του κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων. Πρόκειται για τεράστιο λάθος, κάτι που όχι μόνον οι απλοί πολίτες, αλλά και επιστήμονες, άνθρωποι που είχαν θέσεις ευθύνη γνωρίζουν. Με προειδοποίησαν ότι κινδυνεύει η ευστάθεια του συστήματος. Με ρώτησαν: Ο Μητσοτάκης δεν μας σκέφτεται; 20.000-25.000 άνθρωποι θα φύγουν από την περιοχή. Αλλο ζήτημα ήταν οι Πρέσπες. Οι άνθρωποι είναι εξαγριωμένοι με όσα συμβαίνουν. Οι Σκοπιανοί δεν τηρούν το παραμικρό, παρά το ότι η συμφωνία είναι ετεροβαρής. Κάτοικοι της περιοχή που πηγαίνουν στο Μοναστήρι, στα Σκόπια, επιβεβαιώνουν ότι η λέξη «βόρεια» δεν υπάρχει πουθενά. Παντού σκέτο «Μακεδονία». Μιλούν για «Μακεδονία», τα αγάλματα παραμένουν, οι εφημερίδες γράφουν για «Μακεδονία» και έχεις και τον δήθεν αρχηγό του VMRO να τονίζει ότι ποτέ δεν θα κάνει λόγο για «Βόρεια Μακεδονία». Εμείς δώσατε τα πάντα και τώρα οι φοβικοί Ελληνες πολιτικοί δεν τολμούν να πουν το παραμικρό. Θα τηρήσουμε εμείς αυτό που δεν τηρεί ο άλλος. Η Πατριωτική Ενωση θα την καταργήσει αυτή τη συμφωνία, αφού, όπως μου έχουν πει άνθρωποι εγνωσμένης αξίας, μια σύμβαση όταν έχει όρους που η άλλη πλευρά δεν τηρεί, είναι εμφανές ότι μπορεί να καταγγελθεί.

Με άλλους σχηματισμούς στα δεξιά της Ν.Δ. έχετε επαφές;

Εμείς αγκαλιάζουμε όλους τους Ελληνες, όλους αυτούς που θέλουν να προκόψει η πατρίδα. Δεν έχουμε καμία σχέση με δεξιά της Ν.Δ. ή αριστερά της Ν.Δ. Ολους τους θέλουμε και θέλουμε να έρθουν. Ηδη κάνουμε συζητήσεις με διάφορες ομάδες, από το κόμμα φιλελευθέρων μέχρι αγροκτηνοτροφικά σωματεία και τοπικές ομάδες που ασχολούνται με τοπικά προβλήματα.

«Η Ελλάδα σε λίγα χρόνια θα έχει κατοίκους πέντε εκατομμύρια γέρους και πέντε εκατομμύρια μουσουλμάνους»

Στην ιδρυτική σας διακήρυξη έχετε αναφερθεί σε μια σειρά ζητημάτων που θεωρείτε μείζονα. Θα μας κάνετε μια προτεραιοποίησή τους;

Βασική προτεραιότητα είναι το δημογραφικό. Δεν γεννάμε και γερνάμε. Εάν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς, η πατρίδα μας σε λίγα χρόνια θα έχει ως κατοίκους πέντε εκατομμύρια γέρους και πέντε εκατομμύρια μουσουλμάνους, από τη Σομαλία, το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν και από όπου αλλού θα έρθουν. Εμείς έχουμε ως στόχο να ενισχύσουμε τα νέα ζευγάρια να κάνουν γρήγορα οικογένειες.  

Να ενισχύσουμε τις νέες μητέρες, τις πολύτεκνες οικογένειες. Εχουμε, μάλιστα, κοστολογήσει το πρόγραμμά μας, μιλάμε για 800.000.0000-900.000.000 ετησίως. Το
νούμερο αυτό θα βγει με επιβάρυνση πέντε λεπτών στα καύσιμα για τον πολίτη και
πέντε λεπτά επιβάρυνση για το Δημόσιο. Δέκα λεπτά για 9.000 τόνους καύσιμο που
χρησιμοποιούνται κάθε έτος, σημαίνουν 900.000.000 που θα διατεθούν για αυτόν τον
σκοπό.

Δεύτερη προτεραιότητα είναι η παιδεία. Ζητάμε ελληνική παιδεία, ελληνική Ιστορία, ελληνικό πολιτισμό και την καταπολέμηση του εθνομηδενισμού στα πανεπιστήμια. Τα πανεπιστήμια πρέπει να κατευθυνθούν στη συνεργία με τον ιδιωτικό τομέα, να επιστρέψουν οι δικοί μας που είναι έξω, να έρθουν και ξένοι που θέλουν να μάθουν τόσο τις επιστήμες όσο και τον ελληνικό πολιτισμό. Οπως κάνει η Κύπρος, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Οσο για τα εθνικά θέματα; Επέκταση των εθνικών μας χωρικών υδάτων άμεσα στα 12 μίλια. Ανακήρυξη ΑΟΖ άμεσα, εκμετάλλευση όλων των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Φυσικά πολεμικές επανορθώσεις από τη Γερμανία και αποπληρωμή του αναγκαστικού δανείου. Ενώ πεινούσαμε, πεθαίναμε από την πείνα, μας βάζανε να τους δανείσουμε. Η Γερμανία πρέπει να πληρώσει. Οταν εμείς μπούμε στη Βουλή, ή θα πληρώσει ή θα πάμε σε διεθνή δικαστήρια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πράσινος» με check in στον έρωτα ο Πέτρος Κόκκαλης

Είναι συνειδητοποιημένος αγωνιστής της Πράσινης Μετάβασης, πολύ χαμηλών τόνων άνθρωπος και κλειστός σαν στρείδι...

24 ώρες με τον ευρωβουλευτή Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο Στρασβούργο

Βαλίτσα μονίμως ανά χείρας, ατελείωτα τηλεφωνήματα και e-mails, κοστούμια και άπειρες γραβάτες, ζεστά μπουφάν,...

Χρύσα Παπά: «Η εξουσία φοβάται το θέατρο και τους καλλιτέχνες γιατί αφυπνίζουν τους λαούς»

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γιάννη Καλπούζου «Σέρρα, η ψυχή του Πόντου» ζωντανεύει ξανά στη...

Ζωή Ράπτη: Η ψυχική υγεία της χώρας στα χέρια της

«Το κράτος πρέπει να είναι έτοιμο για το απροσδόκητο» είναι η πολιτική πεποίθηση με...

Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Προτιμώ τον τσαμπουκά της νέας γενιάς μας από τη μαλθακότητα των συμβιβασμένων»!

Δεν «γουστάρει» τους δήθεν, ούτε τη μαλθακότητα των συμβιβασμένων, και πιστεύει ότι τα φώτα...

Νικόλας Φαραντούρης: «Ε, λοιπόν, δεν είμαστε όλοι ίδιοι»

Ο Νικόλας Φαραντούρης, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη μονοεδρική Κεφαλλονιάς και Ιθάκης παίρνει θέση...

Γιούλη Ηλιοπούλου: «Το να δημιουργείς θέατρο για τα παιδιά είναι μεγάλη ευθύνη»

Έχοντας αφήσει πίσω της εδώ και πολλά χρόνια τα λαμπερά φώτα της τηλεόρασης, η...

Παύλος Γερουλάνος: «Σε όλο τον κόσμο η εξουσία είναι μαγνήτης για το χρήμα, κυρίως...

Της Βίβιαν Μπενέκου«Οπου εξουσία και χρήμα. Σε όλο τον κόσμο η εξουσία είναι μαγνήτης...

Κατερίνα Λάσπα: «Μεθά» από τα 18 της με τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ

Από τα λαμπερά τηλεοπτικά πλατό, επικεφαλής του τομέα Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η...

Νίκος Ορφανός: «Όφειλα να σταθώ δίπλα στον Ανδρουλάκη»

Ανέλαβε τη Γραμματεία Πολιτισμού στο ΠΑΣΟΚ, ύστερα από προσωπική πρόσκληση του προέδρου του κόμματος...

Φωτεινή Αραμπατζή: «Γροθιά στο στομάχι τα ρίχτερ στην Κιβωτό του Κόσμου»

«Οσο πιο ψηλά ανεβαίνει μια γυναίκα τόσο περισσότερα “γυάλινα ταβάνια” πρέπει να σπάσει» λέει...

Ζωή Ράπτη: «Εμείς οι νεοδημοκράτες δεν μασάμε»

«Εμείς οι νεοδημοκράτες δεν μασάμε» λέει καθαρά και με «τσαμπουκά» η υφυπουργός Υγείας και...

Φωτεινή Πιπιλή: «Ξεπερασμένη η τσαντίλα Τσίπρα και Ανδρουλάκη»

Μια κυρία με βαθιές αστικές αθηναϊκές ρίζες, που αγαπάει κάθε πεζοδρόμιο της Αθήνας, που...

Θεόδωρος Καράογλου: «Πίστεψα ότι το ρολόι μετρούσε αντίστροφα»

«Προσευχήθηκα, φοβήθηκα, ένιωσα μοναξιά και πίστεψα ότι το ρολόι μετρούσε αντίστροφα» εξομολογείται στην κατάθεση...

Ανδρέας Τσούνης: Ο χρόνος δεν γιατρεύει… Κλαίω για τη Φώφη

«Η πληγή είναι πάντα εδώ, ανοιχτή» για τον Ανδρέα Τσούνη, σύζυγο της αείμνηστης προέδρου...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H πανσέληνος «βρυχάται» – Οι προβλέψεις της κορυφαίας αστρολόγου Λίτσας Πατέρα

Στις 5 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται Πανσέληνος στον 16ο 40’ του...

Σείστηκε το Νευροκόπι από τις κραυγές της μάνας του αδικοχαμένου Ικάρου – Γαμπρός κηδεύτηκε ο Σμηναγός Τσιτλακίδης

Στην τελευταία κατοικία του ο Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης - Εικόνες από αρχαία τραγωδία στην κηδεία του

Σοκ! «Δεν προήλθε από ασφυξία ο θάνατος της Ίριδας!» – Τι κατέθεσε η Αγγελική Τσιόλα

Αλλάζει το τοπίο η νέα συμπληρωματική κατάθεση που κλήθηκε...

Φρούριο το Κολωνάκι για το δείπνο της Σακελλαροπούλου

Το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 30 Ιανουαρίου, ανήμερα των...

Βγήκε στο Κολωνάκι με ρόμπα και γούνινες παντόφλες

Έχει τον τρόπο να κάνει «φασαρία» και να γίνεται...

Έγκλημα! «Αμέλεια» της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου μάς κόστισε 5.179.865 ευρώ

Μια σκανδαλώδη ενέργεια, ταυτόσημη με παράβαση καθήκοντος και απιστία...

Μάγκας ο Νίκος Μάνεσης

Πριν από λίγες ημέρες η εφημερίδα Δημοκρατία και το...
spot_img

NEWSROOM