Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Στο στόχαστρο επικίνδυνων χάκερς οι συνδρομητές του Netflix!

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στους απανταχού συνδρομητές της δημοφιλούς πλατφόρμας μετάδοσης τηλεοπτικών προγραμμάτων Netflix η προειδοποίηση του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια (CSIi). 

Κι αυτό διότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του ινστιτούτου, επιτήδειοι εξαπατούν τους συνδρομητές στέλνοντάς τους ηλεκτρονικά μηνύματα με το σήμα του Netflix.

«Να προσέχετε πάντα τα e-mails που δέχεστε και σας ζητούν προσωπικές πληροφορίες ή τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού σας. Ποτέ μην πατάτε τα links που σας αποστέλλονται, ειδικά αν δεν περιμένετε να λάβετε τέτοιου είδους e-mails από την τράπεζά σας ή κάποια άλλη υπηρεσία», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του CSIi.

Διαβάστε επίσης: Xάκερς «την έπεσαν» στο υφυπουργείο Αθλητισμού – Στο… πόδι και η ΕΥΠ!

Το ηλεκτρονικό μήνυμα που στέλνουν οι επιτήδειοι, προκειμένου να αποσπάσουν από τους ανυποψίαστους συνδρομητές κωδικούς καρτών και άλλα προσωπικά στοιχεία είναι το εξής: «Δεν ήταν δυνατή η επικύρωση των στοιχείων σας για τον επόμενο κύκλο χρέωσης της συνδρομής σας, επομένως θα αναστείλουμε την εγγραφή σας, εάν δεν λάβουμε απάντηση από εσάς εντός 48 ωρών».

Οι συνδρομητές, για να αποφύγουν την «παγίδα» των χάκερς, θα πρέπει να αλλάξουν κωδικούς πρόσβασης, οι οποίοι, καλό θα ήταν να περιλαμβάνουν έναν συνδυασμό από μικρά και κεφαλαία γράμματα, αριθμούς και σημεία στίξης. Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρουν να ενισχύσουν την ασφάλεια του λογαριασμού τους.

Διαβάστε επίσης: Οι fans σε συναγερμό: Τα «Φιλαράκια» επιστρέφουν στη μικρή οθόνη! (video)

Από την πλευρά της, η δημοφιλής πλατφόρμα ανακοίνωσε πως έχει λάβει υπόψη τις καταγγελίες και λαμβάνει έξτρα μέτρα, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των πολυάριθμων μελών της.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ