Στο στόχαστρο επικίνδυνων χάκερς οι συνδρομητές του Netflix!

Must Read

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στους απανταχού συνδρομητές της δημοφιλούς πλατφόρμας μετάδοσης τηλεοπτικών προγραμμάτων Netflix η προειδοποίηση του Διεθνούς Ινστιτούτου για την Κυβερνοασφάλεια (CSIi). 

Κι αυτό διότι, σύμφωνα με ανακοίνωση του ινστιτούτου, επιτήδειοι εξαπατούν τους συνδρομητές στέλνοντάς τους ηλεκτρονικά μηνύματα με το σήμα του Netflix.

«Να προσέχετε πάντα τα e-mails που δέχεστε και σας ζητούν προσωπικές πληροφορίες ή τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού σας. Ποτέ μην πατάτε τα links που σας αποστέλλονται, ειδικά αν δεν περιμένετε να λάβετε τέτοιου είδους e-mails από την τράπεζά σας ή κάποια άλλη υπηρεσία», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του CSIi.

Διαβάστε επίσης: Xάκερς «την έπεσαν» στο υφυπουργείο Αθλητισμού – Στο… πόδι και η ΕΥΠ!

Το ηλεκτρονικό μήνυμα που στέλνουν οι επιτήδειοι, προκειμένου να αποσπάσουν από τους ανυποψίαστους συνδρομητές κωδικούς καρτών και άλλα προσωπικά στοιχεία είναι το εξής: «Δεν ήταν δυνατή η επικύρωση των στοιχείων σας για τον επόμενο κύκλο χρέωσης της συνδρομής σας, επομένως θα αναστείλουμε την εγγραφή σας, εάν δεν λάβουμε απάντηση από εσάς εντός 48 ωρών».

Οι συνδρομητές, για να αποφύγουν την «παγίδα» των χάκερς, θα πρέπει να αλλάξουν κωδικούς πρόσβασης, οι οποίοι, καλό θα ήταν να περιλαμβάνουν έναν συνδυασμό από μικρά και κεφαλαία γράμματα, αριθμούς και σημεία στίξης. Με τον τρόπο αυτό θα καταφέρουν να ενισχύσουν την ασφάλεια του λογαριασμού τους.

Διαβάστε επίσης: Οι fans σε συναγερμό: Τα «Φιλαράκια» επιστρέφουν στη μικρή οθόνη! (video)

Από την πλευρά της, η δημοφιλής πλατφόρμα ανακοίνωσε πως έχει λάβει υπόψη τις καταγγελίες και λαμβάνει έξτρα μέτρα, προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια των πολυάριθμων μελών της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This