Τρίτη 22/6/2021

Xάκερς «την έπεσαν» στο υφυπουργείο Αθλητισμού – Στο… πόδι και η ΕΥΠ!

Άνω κάτω το υφυπουργείο Αθλητισμού μετά την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γ.Γ.

Το χτύπημα θεωρείται ότι έγινε από τον πρωτοεμφανιζόμενο ιό στην Ελλάδα, που ονομάζεται Sudikobi, για τον οποίο δεν υπάρχει κλειδί αποκρυπτογράφησης.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η ΕΥΠ καταβάλλουν προσπάθειες να λύσουν το θέμα όμως οι ειδικοί εκτιμούν ότι δεν είναι εφικτό να ανιχνευτεί ο τρόπος επίθεσης.

Το κόστος από το χτύπημα είναι ενδεχόμενο η απώλεια ορισμένων αρχείων, ενώ οι προγραμματιστές καλούνται να αναβαθμίσουν άμεσα τα επίπεδα ασφαλείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στόχος πρωτοφανούς κυβερνοεπίθεσης έγινε το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η ΕΥΠ που επιλήφθηκαν του θέματος, ύστερα από αίτημα της ηγεσίας του Υπουργείου, ανέφεραν ότι πρόκειται για πρωτοεμφανιζόμενο χτύπημα στον ελλαδικό χώρο από ιό, επονομαζόμενο Sudikobi, για τον οποίο παγκοσμίως δεν υπάρχει κλειδί αποκρυπτογράφησης.

Επίσης, όπως ανέφεραν οι ειδικοί, δεν μπορεί να ανιχνευθεί ο τρόπος της επίθεσης, διότι οι δράστες σβήνουν τα ίχνη τους, παρ’ όλα αυτά οι έρευνες συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση.

Η επίθεση αυτή ίσως έχει ως συνέπεια την απώλεια ορισμένων αρχείων και τονίζει την ανάγκη αναβάθμισης των standards ασφαλείας στα δίκτυα που αφορούν στις δημόσιες υπηρεσίες.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ