Xάκερς «την έπεσαν» στο υφυπουργείο Αθλητισμού – Στο… πόδι και η ΕΥΠ!

Must Read

Άνω κάτω το υφυπουργείο Αθλητισμού μετά την κυβερνοεπίθεση που δέχτηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γ.Γ.

Το χτύπημα θεωρείται ότι έγινε από τον πρωτοεμφανιζόμενο ιό στην Ελλάδα, που ονομάζεται Sudikobi, για τον οποίο δεν υπάρχει κλειδί αποκρυπτογράφησης.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η ΕΥΠ καταβάλλουν προσπάθειες να λύσουν το θέμα όμως οι ειδικοί εκτιμούν ότι δεν είναι εφικτό να ανιχνευτεί ο τρόπος επίθεσης.

Το κόστος από το χτύπημα είναι ενδεχόμενο η απώλεια ορισμένων αρχείων, ενώ οι προγραμματιστές καλούνται να αναβαθμίσουν άμεσα τα επίπεδα ασφαλείας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στόχος πρωτοφανούς κυβερνοεπίθεσης έγινε το Υφυπουργείο Αθλητισμού. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η ΕΥΠ που επιλήφθηκαν του θέματος, ύστερα από αίτημα της ηγεσίας του Υπουργείου, ανέφεραν ότι πρόκειται για πρωτοεμφανιζόμενο χτύπημα στον ελλαδικό χώρο από ιό, επονομαζόμενο Sudikobi, για τον οποίο παγκοσμίως δεν υπάρχει κλειδί αποκρυπτογράφησης.

Επίσης, όπως ανέφεραν οι ειδικοί, δεν μπορεί να ανιχνευθεί ο τρόπος της επίθεσης, διότι οι δράστες σβήνουν τα ίχνη τους, παρ’ όλα αυτά οι έρευνες συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση.

Η επίθεση αυτή ίσως έχει ως συνέπεια την απώλεια ορισμένων αρχείων και τονίζει την ανάγκη αναβάθμισης των standards ασφαλείας στα δίκτυα που αφορούν στις δημόσιες υπηρεσίες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This