Δευτέρα 14/6/2021

Συμπτώματα που μπορεί να προκαλέσει ο ιός σε ηλικιωμένους ασθενείς

Καμπανάκι για τα όχι και τόσο ξεκάθαρα συμπτώματα του κορωνοϊού που εκδηλώνουν στην αρχή οι ηλικιωμένοι σήμανε το ρωσικό υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του.

Όπως τονίζει, ο κορωνοϊός σε ηλικιωμένα και γηραιά άτομα μπορεί να παρουσιάζει άτυπα συμπτώματα, όπως είναι η πτώση, το παραλήρημα, ο ερεθισμός των βλεφάρων και η ταχυκαρδία. Η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Υγείας αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας για να κινητοποιήσει γιατρούς αλλά και συγγενείς προκειμένου να εντοπίσουν εγκαίρως τυχόν έναρξη της θανατηφόρας αυτής ίωσης στον πολύ τρωτό πληθυσμό των γηραιών ανθρώπων.

«Σε ηλικιωμένους ασθενείς μπορεί να παρατηρηθεί μια άτυπη εικόνα της νόσου, χωρίς πυρετό, βήχα, δύσπνοια. Τα συμπτώματα του Covid-19 μπορεί να είναι ήπια και να μην αντιστοιχούν στη σοβαρότητα της νόσου και τη σοβαρότητα της πρόβλεψης. Τα άτυπα συμπτώματα του Covid-19 σε ηλικιωμένα και γηραιά άτομα περιλαμβάνουν το ντελίριο, τις πτώσεις και τον ερεθισμό των βλεφάρων. Μπορεί να παρατηρηθούν παραλήρημα, ταχυκαρδία ή πτώση της αρτηριακής πίεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Σε όλο τον κόσμο οι ηλικιωμένοι είναι η πληθυσμιακή ομάδα που έχει κυριολεκτικά θεριστεί από τον νέο κορωνοϊό, με δομές όπως γηροκομεία να μετατρέπονται σε παγίδες θανάτου.

Το στοίχημα όλων των χωρών τώρα με την επανέναρξη της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας είναι να κρατήσουν ασφαλείς τους ηλικιωμένους. Γι’ αυτό και οι περισσότερες χώρες αποφάσισαν το πιλοτικό άνοιγμα σχολείων και νηπιαγωγείων την περίοδο αυτή που υπάρχει μια σχετική ύφεση της ίωσης και κατά την οποία οι ηλικιωμένοι θα έχουν τη δυνατότητα να βγουν μεν από τα σπίτια τους λόγω βελτιωμένου καιρού, αλλά να προτιμήσουν την ασφάλεια των εξοχικών τους ή των ανοιχτών χώρων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ