20-9-2020

Γερμανία: Παράτολμο πείραμα για τον Covid-19 σε κλειστό στάδιο με 4.000 άτομα

Εξειδικευμένα μέτρα για να διοργανώνονται εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους χωρίς τον κίνδυνο να γίνουν εστίες διάδοσης του νέου κορωνοϊού αναζητούν ερευνητές στη Γερμανία, που ετοιμάζουν συναυλίες 4.000 ατόμων σε κλειστό στάδιο.

Η ερευνητική ομάδα του δρα Stefan Moritz του Martin Luther University of Halle-Wittenberg θα μελετήσει δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο πώς μεταδίδεται ο Covid-19 σε πολυπληθείς συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους, ώστε να λάβει τα ακριβή μέτρα πρόληψης και να καταστήσει τέτοιες εκδηλώσεις ασφαλείς. Στις 22 Αυγούστου διοργανώνει σε κλειστό στάδιο της Λιψίας τρεις συναυλίες του Τιμ Μπέντζκο στις οποίες θα παραστούν 4.000 άτομα.

Οι εθελοντές θα είναι 18-50 ετών και αρνητικοί στον Covid-19, 48 ώρες νωρίτερα. Θα φορούν μάσκες και μηχανή εντοπισμού στον λαιμό, ενώ τα χέρια τους θα καλύπτονται από απολυμαντικό που φωσφορίζει, ώστε να προσδιοριστούν τα σημεία που αγγίζει κανείς συχνότερα. Στον χώρο θα υπάρχει τεχνητός καπνός για να μελετηθεί η συμβολή των μετακινήσεων του αέρα στην μετάδοση του νέου κορωνοϊού.

Στην πρώτη συναυλία, 4.000 άτομα θα μπουν στο στάδιο από δύο πόρτες και δεν θα τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας. Στη δεύτερη, ο ίδιος αριθμός θα μπει από οκτώ πόρτες και θα καθίσουν αφήνοντας κενή μία θέση ανάμεσά τους. Στην τρίτη θα παρευρεθούν 2.000 άτομα που θα τηρούν την απόσταση του 1,5 μέτρου.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ