Η ατμοσφαιρική ρύπανση των πόλεων «τρέφει» τον Covid-19

Must Read

Μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης από κορωνοϊό διατρέχουν οι κάτοικοι περιοχών με αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Ερευνητές του Taipei Medical University στην Ταϊβάν διαπίστωσαν ότι πόλεις όπως το Λονδίνο, το Μπέρμιγχαμ, η Νέα Υόρκη, το Λος Αντζελες, το Μεξικό και το Δελχί, που έχουν υψηλά ποσοστά ατμοσφαιρικής ρύπανσης, «χτυπήθηκαν» χειρότερα από τον Covid-19, εκτιμώντας ότι η ρύπανση παίζει άμεσο ρόλο στην εξάπλωση της νόσου.

Τα ευρήματα

Τα ευρήματά τους μάλιστα φαίνεται ότι συμφωνούν με τα ευρήματα διάφορων ερευνών στην Ιταλία, που έδειξαν ότι οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο έχουν επίσης αυξημένα επίπεδα ρύπανσης.

Η Λομβαρδία και η Εμίλια Ρομάνα στη βόρεια Ιταλία, που έχουν πολλά εργοστάσια, αυξημένη κίνηση αυτοκινήτων και περιβάλλονται από βουνά που εμποδίζουν τη ροή του αέρα, είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας από τη νόσο, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη περιοχή της χώρας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ιοί μπορεί να απορροφούνται από τα σωματίδια που παράγονται από τις εκπομπές καυσαερίων των αυτοκινήτων ή τα κατασκευαστικά έργα και να ταξιδεύουν ή να παραμένουν στον αέρα για ώρες ή ακόμα και μέρες πριν κάποιος τα εισπνεύσει, καταλήγοντας έτσι στους πνεύμονες, όπου ο ιός αρχίζει τον πολλαπλασιασμό του.

Το γεγονός αυτό υποδεικνύει ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται από τον αέρα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανόν να μολυνθεί κάποιος απλά και μόνο εισπνέοντας τα μικροσωματίδια του αέρα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This