Παρασκευή 7/5/2021

Μαζί στη ζωή και τη… δίαιτα: Τα ζευγάρια χάνουν πιο εύκολα κιλά όταν το προσπαθούν παράλληλα

Τα ζευγάρια που επιχειρούν να χάσουν βάρος μαζί είναι σχεδόν τρεις φορές πιο πιθανό να τα καταφέρουν. Αυτό το συμπέρασμα προέκυψε από έρευνα που έγινε στην Ολλανδία σε επιζήσαντες από καρδιακή προσβολή, που τους δόθηκε ένα πρόγραμμα αλλαγής του τρόπου ζωής τους για να επισπεύσουν την ανάρρωσή τους, αλλά και να αποτρέψουν ένα νέο επεισόδιο.

Οι σύντροφοί τους ενθαρρύνονταν να συμμετέχουν και αυτοί, ώστε οι επιστήμονες να συγκρίνουν τα επίπεδα επιτυχίας των ζευγαριών έναντι αυτών που θα προσπαθούσαν μόνοι. Αυτοί, λοιπόν, που συντόνισαν την προσπάθειά τους με τον/τη σύντροφό τους ήταν 2,7 φορές πιο πιθανό να χάσουν βάρος μέσα σε έναν χρόνο σε σύγκριση με εκείνους που πάλευαν να τρώνε υγιεινά και μετρημένα έχοντας δίπλα τους κάποιον ή κάποια που έτρωγε κανονικά. Αντιθέτως, η προσπάθεια και του/της συντρόφου ή μη δεν έδειξε να επηρεάζει την προσπάθεια κάποιου να κόψει το τσιγάρο ή να γυμνάζεται περισσότερο.

«Η έρευνα μας δείχνει ότι, όταν οι σύζυγοι ενώνουν δυνάμεις για να αλλάξουν συνήθειες, οι ασθενείς έχουν καλύτερη πιθανότητα να γίνουν πιο υγιείς ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την απώλεια βάρους» σχολιάζουν οι ερευνητές του Amsterdam University of Applied Sciences, που παρουσίασαν την έρευνά τους στο ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Καρδιολογίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ