Τον Δεκέμβριο του 2019 είχε «προσγειωθεί» ο ιός στις ΗΠΑ

Must Read

Τον Δεκέμβριο, την ώρα που όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην Κίνα, η οποία προσπαθούσε να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία του κορωνοϊού, ο ιός βρισκόταν ήδη στις ΗΠΑ και εξαπλωνόταν ανενόχλητος κάτω από τη μύτη των υγειονομικών Αρχών, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Ερευνητές του University of California κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο κορωνοϊός είχε φτάσει στο Λος Άντζελες πολλές εβδομάδες πριν από την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος Covid-19 σε αμερικανικό έδαφος.

Μελετώντας αρχεία 10.000.000 ασθενών από την 1η Δεκεμβρίου 2019 έως τις 29 Φεβρουαρίου 2020, καθώς επίσης και αρχεία της περασμένης πενταετίας, διαπίστωσαν ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της περιοχής για πνευμονικά νοσήματα και βήχα αυξήθηκαν κατά 50% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι ο ιός SARS-CoV-2 είχε εξαπλωθεί πολύ πριν δημιουργηθούν ειδικά τεστ για τη διάγνωση του κορονοϊού.

Νοσηλείες

Το Λος Αντζελες, όμως, δεν είναι η μόνη αμερικανική πόλη που φαίνεται ότι εκτέθηκε στον κορονοϊό πριν από την επίσημη, επιβεβαιωμένη «άφιξή» του στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τους «New York Times», σε πολλές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων των Σαν Φρανσίσκο, Βοστόνης, Σικάγου και Σιάτλ, αναφέρθηκε ασυνήθιστα αυξημένος αριθμός νοσηλειών. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι επειδή ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών ήταν ασυμπτωματικό, η εξάπλωση μπορεί να ήταν μεγαλύτερη από αυτή που δείχνουν οι αριθμοί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This