Δευτέρα 17/5/2021

Τον Δεκέμβριο του 2019 είχε «προσγειωθεί» ο ιός στις ΗΠΑ

Τον Δεκέμβριο, την ώρα που όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην Κίνα, η οποία προσπαθούσε να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία του κορωνοϊού, ο ιός βρισκόταν ήδη στις ΗΠΑ και εξαπλωνόταν ανενόχλητος κάτω από τη μύτη των υγειονομικών Αρχών, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Ερευνητές του University of California κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο κορωνοϊός είχε φτάσει στο Λος Άντζελες πολλές εβδομάδες πριν από την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος Covid-19 σε αμερικανικό έδαφος.

Μελετώντας αρχεία 10.000.000 ασθενών από την 1η Δεκεμβρίου 2019 έως τις 29 Φεβρουαρίου 2020, καθώς επίσης και αρχεία της περασμένης πενταετίας, διαπίστωσαν ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της περιοχής για πνευμονικά νοσήματα και βήχα αυξήθηκαν κατά 50% σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, γεγονός που αποτελεί ένδειξη ότι ο ιός SARS-CoV-2 είχε εξαπλωθεί πολύ πριν δημιουργηθούν ειδικά τεστ για τη διάγνωση του κορονοϊού.

Νοσηλείες

Το Λος Αντζελες, όμως, δεν είναι η μόνη αμερικανική πόλη που φαίνεται ότι εκτέθηκε στον κορονοϊό πριν από την επίσημη, επιβεβαιωμένη «άφιξή» του στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τους «New York Times», σε πολλές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων των Σαν Φρανσίσκο, Βοστόνης, Σικάγου και Σιάτλ, αναφέρθηκε ασυνήθιστα αυξημένος αριθμός νοσηλειών. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι επειδή ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών ήταν ασυμπτωματικό, η εξάπλωση μπορεί να ήταν μεγαλύτερη από αυτή που δείχνουν οι αριθμοί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ