Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020

Στην τελική ευθεία το εμβόλιο από Pfizer και BioNTech 

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Νέες εξελίξεις σημειώθηκαν χθες στο μέτωπο της μάχης για την ανακάλυψη ενός ασφαλούς εμβολίου, ικανού να αντιμετωπίσει τον Covid-19, στον απόηχο όσων συνέβησαν με τη διακοπή -και την επανέναρξη- των δοκιμών του εμβολίου της AstraZeneca.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο CEO της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά, μέσα στον Οκτώβριο τόσο η εταιρία του όσο και η BioNTech θα καταθέσουν αίτηση έγκρισης για το εμβόλιο του νέου κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον ίδιο, αλλά και όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των εταιριών, σε περίπτωση που το σκεύασμα εγκριθεί, θα διατεθούν έως το τέλος του 2020 100.000.000 δόσεις παγκοσμίως και περίπου 1,3 δισ. δόσεις έως τα τέλη του 2021. Παράλληλα, οι εταιρίες έδωσαν τα χέρια με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προτεινόμενη προμήθεια 200.000.000 δόσεων του ερευνητικού υποψήφιου mRNA εμβολίου για τον SarsCov-2, με την κωδική ονομασία BNT162, στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. και με δυνατότητα προμήθειας επιπλέον 100.000.000 δόσεων.

«Η αναμενόμενη συμφωνία της Pfizer και της BioNTech με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προόδου προς τον κοινό στόχο μας, που δεν είναι άλλος από το να μπορούμε να διαθέσουμε εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για τη νόσο Covid-19 στους ευπαθείς πληθυσμούς πριν από το τέλος του έτους. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την E.E. για τη δέσμευση και την εμπιστοσύνη που δείχνει στις προσπάθειες ανάπτυξης που καταβάλλουμε» δήλωσε ο Αλμπερτ Μπουρλά, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer. «Έχουμε ενεργοποιήσει την αλυσίδα εφοδιασμού μας, κυρίως τη μονάδα μας στο Βέλγιο, και έχουμε αρχίσει ήδη τις διαδικασίες παραγωγής, ώστε το εμβόλιό μας να είναι διαθέσιμο το συντομότερο δυνατόν, εφόσον οι κλινικές μελέτες μας αποδειχθούν επιτυχείς και ληφθεί έγκριση από τις κανονιστικές Αρχές» συμπλήρωσε.

Όλα αυτά, βεβαίως, θα συμβούν μόνο υπό την προϋπόθεση πως το εμβόλιο κριθεί κλινικά επιτυχές και εφόσον ληφθεί τελικά η σχετική άδεια από τις αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΕΛΛΑΔΑ FM 94.3

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ