Οι αγορές προεξοφλούν νέο lockdown!

Must Read

Την ώρα που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με ανακοίνωσή του χθες το βράδυ βλέπει παγκόσμια κλιμάκωση των κρουσμάτων Κορωνοϊού, οι αγορές φαίνεται ότι προεξοφλούν νεό lockdown. Κι μεγάλη πτώση των χρηματιστηρίων χθες, με την μικρή προσπάθεια ανάκαμψης σήμερα να μην την επισκιάζει, δείχνει ότι η μάχη με την πανδημία θα επηρεάσει για ακόμα μια φορά εκτός από την υγεία των πολιτών και τις οικονομίες των χωρών.

Σχεδόν 2 εκατομμύρια τα νέα κρούσματα λοιπόν την εβδομάδα που μας πέρασε, αυξημένα σε σχέση με την προηγούμενη και όλη την υφήλιο πλην της Αφρικής να αντιμετωπίζει αύξηση των κρουσμάτων παρά την μείωση των θανάτων. Οι δηλώσεις μάλιστα του έλληνα υπουργού οικονομικών κύριου Σταϊκούρα νωρίτερα σήμερα, σύμφωνα με τις οποίες η οικονομία της χώρας μπορεί να αντέξει και ένα δεύτερο lockdown, θέλουν αυτό το ενδεχόμενο εξαιρετικά πιθανό τις επόμενες ημέρες.

Γι’ αυτό και οι επενδυτές δεν ανοίγονται στο χρηματιστήριο, ενώ το δεκαετές ελληνικό ομόλογο παραμένει με τη μεγαλύτερη απόδοση στην Ευρώπη. Η αλματώδης αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα αλλά και η αύξηση των θανάτων κάνει τους αναλυτές να θεωρούν την υποχρεωτική καραντίνα θέμα χρόνου, συγκριτικά μάλιστα με τις συνθήκες στις οποίες επιβλήθηκε το προηγούμενο, την περασμένη άνοιξη. 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This